Путин у нас? Може би след кризата в Сирия!

Руският посланик оцени: Заехте претеглена позиция!
107
Путин у нас? Може би след кризата в Сирия!
Анатолий Макаров. Снимка: архив, БулФото

Руският посланик у нас Анатолий Макаров каза, че за посещение на президента Владимир Путин в България трябва да дочакаме край на кризата в Сирия.

"Още повече, че на територията на Сирия се намират много наши военни. Ние неведнъж казахме, че сме загрижени от развитието на ситуацията. При нанасяне на ударите срещу Дамаск, срещу нашите военни, ще вземем съответни мерки", каза Макаров пред журналисти, цитиран от "Фокус".

Още по темата

Той посочи, че Русия оценява позицията на България да не експулсира руски дипломати заради случая "Скрипал" като добре претеглена и конструктивна.

"Когато чух, че Тереза Мей е предложила да бъдат изгонени дипломати от всички европейски страни, това ме учуди. Възникваше въпросът с какво основание се прави това? Щом тя действа въз основа на така нареченото "много вероятно" и щом изискванията на презумпцията на невинността вече не съществуват, това е друга история“, заяви Анатолий Макаров.

По думите му българското правителство е било подложено на същия натиск като останалите в ЕС, но страната ни е заела "претеглена позиция", а премиерът Бойко Борисов е проявил своята политическа мъдрост, като е поискал да разбере мотивите.

Дипломатът каза още, че Русия не е искала смъртта на семейство Скрипал. "Смятаме това за един терористичен акт срещу гражданите на Русия, защото този г-н Скрипал има руско и британско гражданство, а неговата дъщеря е чиста гражданка на Русия", заяви Макаров и обърна внимание, че Русия също е искала да участва в разследването на случая, но е получила отказ.

"На фона на това, че Русия е обвинявана, че е използвала това бойно отровно вещество, във Великобритания се създава другата ситуация, че Русия би могла да си позволи всичко, което си пожелае. Нас сега ни обвиняват в използването на химическото вещество вече в Сирия", заяви Макаров.

Той посочи, че Русия още през март е говорила, че се подготвя провокация в Сирия, но никой не я е чул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 79Браво на ПУТИН!
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЯ марш в Сибир бе
87
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Алоо платените соросоидчета, поспрете се малко, повтаряте се вече! Като напишете едно и също нещо 5 пъти няма да се окаже вярно!!!Както се вижда, америка си води войни където си иска и без доказателства! То не бяха Ирак, Авганистан, Либия, Сирия при всички тях имаше псевдо химично оръжие, но накрая нищо не намериха!Ако няма кой да им се опълчи на муриканците нали знаете какво ще стане - монопол Америка! И вече е международно криво, а не право,т.е.! Те янките от край време си правят каквото си
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринТИ БЪЛГАРИН ЛИ СИ БЕ - ***
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън на руснаците от България.
84
6
 
16
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 години
А ще я бъде ли Раша след кризата?като гледам как непобедимият им флот страхливо подви опашки и побягна панически от военната им база в Тартус си мисля, че Пу.тя вече е бита карта и не му остава много. Ама нали руските ракети щяха да унищожат всичко дето мърда или лети или изстрелва ракети? Май за това на Пу.тя не му стига нито мъжество нито техника. Американците да не са беззащитните афганистанци, грузинци, арменци, кримчани или сирийци. вече им изпепелиха над 600 наемни ихтамнети.
83
5
 
12
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 години
А ще я бъде ли Раша след кризата?като гледам как непобедимият им флот страхливо подви опашки и побягна панически от военната им база в Тартус си мисля, че *** вече е бита карта и не му остава много. Ама нали руските ракети щяха да унищожат всичко дето мърда или лети или изстрелва ракети? Май за това на *** не му стига нито мъжество нито техника. Американците да не са беззащитните афганистанци, грузинци, арменци, кримчани или сирийци. вече им изпепелиха над 600 наемни ихтамнети.
82
4
 
12
 
! Отговори
24/7 преди 6 години
Хахаха...товариш Путин първо щеше да идва след изборите , сега след кризата в Сирия....абе направо да си каже, че не му се идва в Задунайская...
81
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanzАз няма какво да спечеля от Путин, с далавери не се занимавам. Виж партийните другари са друго нещо, за това от проруски партии и "анализатори" вече не се диша и почти не останаха независими.
80
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Различни светове ..." Пий и ти един антифриз и ще спреш да публикуваш серийно подобни и'змислици.
79
8
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До ЦРУ: Това, къде е разработен Новичок и кой го е използвал са две различни работи. Къде е разработен, се знае отдавна, а къде в момента могат да го правят - това вече не е сигурно.
78
15
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Анонимен 79: Путин е в Москва, но ще е добре да дойде на посещение у нас - от прагматична политика можем само да спечелим. А с Русия ние нямаме какво да делим. Не са ни окупирали нито Северна Добруджа, нито Западните Покрайнини, нито Беломорска Тракия.
77
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин вън от България.
76
6
 
13
 
! Отговори
ЦРУ преди 6 години
ОЗХО днес обяви - Скрипалови са отровени със новичок ...разработен в Раша ! Б.Б. искаше доказателства - ето ги доказателствата .....ИЗГОНИ МАКАРОВ и РЕШЕТНИКОВ !!! Иначе вс. ще гласуваме на сл. избори за новите десни - Демократична БГ !
75
6
 
17
 
! Отговори
ХОРА БДЕТЕ! преди 6 години
Кремъл отнова ще ви задуши!
74
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сами се канят, сами си отговарят на поканата.
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато читателите в една тема са малко сайтовитетролове натежават - трима са.
72
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аферата Скрипал показа на цяла Европа, че сте си руска метреса.
71
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е една хубава новина - джуджето няма да идва скоро
70
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо всички посланици на Русия в България излъчват отврат и как пък един поне не се научи на български