На прага на войната: Спешна среща за Сирия в ООН

Искането е на Москва заради заплахите за удари на Тръмп
62
На прага на войната: Спешна среща за Сирия в ООН
Снимка: Reuters, архив

Съветът за сигурност на ООН ще се събере днес на ново извънредно заседание, поискано от Русия за обсъждане на заплахата за международния мир от евентуални въздушни удари на САЩ и съюзниците им срещу Сирия, съобщи БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Още по темата


Във фокуса на разговорите ще е обсъждането на заплахата от евентуални въздушни удари на Съединените щати и съюзниците им.

Доналд Тръмп обяви, че ще вземе решение съвсем скоро. След като в сряда заплаши Русия, че ракетите са готови за изстрелване, ден по-късно американският президент уточни, че никога не е казвал кога ще бъде атаката срещу Сирия.

Русия е поискала генералният секретар на ООН Антониу Гутериш да даде информация пред Съвета, но за днес не е предвидено Гутериш да информира Съвета и не е ясно кой би могъл да го стори, отбелязва АП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
лоша вест преди 6 години
Много лоша вест ще има за краварите от Сирия. Лошо е, че и тъпите франсетата ще го отнесат. Това не е Кадафи!
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Арабите трябва да знаятче прогресивните хора отцелия свят ги подкрепятв борбата срещу американскияимпериализъм .
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гркият деди Тръмп. То не биха щипани женички, порноактриси, сега и извънбрачна дъщеря му измислиха. Да ама не, уж информацията била купена за да не се разпространява. А защо се разпространява, че е купена.Голямо изнудване пада, че да почне войната с Русия. Баби Клинтън в предизборната си кампания е обещавала:"Твърде много голяма територия за един народ, твърде много ресурси за един народ! Русия трябва да се свие в европейската са част, а останалата да вземен НИЕ САЩ, Япония, Китай, Монголия...
40
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На рашките нещо много им припари на ***.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гута са заловени британски спец части. Британците се опитали да преговарят с Катарски посредници, но Русия е заявила че Сирийската армия ги е задържала и трябва британците да преговарят с Асад.
38
1
 
10
 
! Отговори
Лавров преди 6 години
"Имаме неопровержими данни за това, че това е била постановка. И в тази постановка имат участие спецслужбите на една държава, която днес се напъва да бъде в първите редове на русофобската кампания", заяви Лавров, без да споменава името на въпросната държава. В публикации на руски медии обаче вече открито се говори, че това е Великобритания.
37
3
 
4
 
! Отговори
Yorgos преди 6 години
Kraino vreme e USA da budat ydareni i zali4eni ot sveta. Dase svur6i tova svetovno zlo i prestupleniq koito izvurshixa i vurshat po sveta
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шахматистът Путин си избра Тръмп. Сега да му сърба попарата.
35
4
 
12
 
! Отговори
Виктор Вран преди 6 години
До АнонименГотин, би ли ми обснил кой те е освободил теб от тусрско робство ?
34
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ се плъзгат към залеза си!Никога една държава не е извършила толкова военни агресии и окупаци, анексии на територии от Мексико и други държави, колкото САЩ!САЩ са последната Империя на военната агресия и заплахи просъществувала през 20 век и до днес! Затова още ползват методите на лагерите за безсрочно задържане, без съдебно решение и мъчения като Гуантанамо!На ООН дето уж защитава човешките права, въобще не му дреме за тези драстични нарушения на правата в Гуантанамо,!
33
5
 
20
 
! Отговори
<><> преди 6 години
САЩ се готвят за удари таман позатихна положението ....те ми викат Русия агресор ....е кажи му тъпън и това е !
32
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЙ-ГОЛЯМОТО АНТИХРИСТКО ЗЛО НА СВЕТА СИ ИМА ИМЕ И ТО Е РЕЖИМА В РУСИЯ!ПЪРВО ЩЕ БЪДАТ ЛИКВИДИРАНИ ПУТИНОФИЛОПИТЕЦИТЕ В СИРИЯ СЛЕД ТОВА В ДОНБАС И ЛУГАНСК! А РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ ПОСТАВЕНА В ПЪЛНА ИЗОЛАЦИЯ ВЪПРОСА С РУСКАТА ГАЗ ЗА ЕС ЩЕ БЪДЕ РАЗРЕШЕН И ЕС ЩЕ НАМЕРИ АЛТЕРНАТИВА НА РЕЖИМА В РУСИЯ!
31
6
 
26
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Ето кой е виновен за цялата дандания покрай Сирия и създаването на ИД ! Който е виновен и за Либия и Сомалия и Виетнам и Ирак и т.н....интересното че не спират да тръбят че Русия била агресор и какво било там .
30
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На света никога няма да има мир докато русия(нарочно с малка буква) не бъде унищожена.
29
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ ПРЕДУПРЕДИ ПУТИНОФИЛОПИТЕЦИТЕ В СИРИЯ ДА НАПУСНАТ !!!!СРОКА ЗА НАПУСКАНЕ ВЕЧЕ ИЗТЕЧЕ!!!ВСИЧКИ ПУТИНОФИЛОПИТЕЦИ ОКУПАТОРИ ТЕРОРИСТИ ЩЕ БЪДАТ ИЗБИТИ В СИРИЯ !!!
28
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички ли забелязаха губещата позиция на рашка?
27
9
 
13
 
! Отговори
NNN преди 6 години
А бе то в България като гледам няма нужда от руски ***:):):). Даже трябва да идвата да се учат от нашите русофили:)))!
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТръмп и Путин го играят на врагове, а като се срещнат на 4 очи се разбират за следващите си ходове до детайли.---------------- Аз не знам някога да са се срещали, може би ще ни осветлиш кога и къде е било това събитие?
25
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искането за събиране на Съвета за сигурност на ООН от страна на Русия по повод случващото се в Сирия и изявленията на г-н.Тръмпов,са поредното доказателство,че най-малко от всичко,руската страна желае военни действия за решаване на проблемите!
24
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21 - ти не си в ред. При една световна война ракетите ще падат и в нас. Това не са войници има отклонения, спомни си като бомбардираха Косово, как ценванаха Горна Баня.