Радев в Москва през май, после Путин идва у нас

Чакаме руския президент до края на годината в София
89
Радев в Москва през май, после Путин идва у нас
Снимка: Reuters, архив

Предстои посещение на президента Румен Радев в Москва. Вероятно визитата ще е в дните около 21 май, когато в руската столица има Дни на българската култура във връзка с 24 май.

Още по темата

Тази година Радев е патрон на честванията и трябва да отиде за откриването на подготвяната изложба и да се включи в културната програма.

 На 7 май ще е церемонията по встъпване в длъжност на руския президент Владимир Путин.

"Планират се посещения както на българския държавен глава в Русия, така и на руския президент в България. Точните дати са в процес на уточняване", лаконични бяха обаче от президентството пред "24 часа".

Очаква се след това и визита на руския президент у нас. Още миналата година Румен Радев покани Владимир Путин.

Той трябваше да дойде за честванията на 140 години от Освобождението на 3 март, но заради изборите в Русия на 18 март визитата не се състоя - тогава бе разгарът на кампанията. А руската делегация бе водена от Московския патриарх Кирил, който предизвика скандал с критиките си към Радев и българските политици за това, че са отдали почит и на други народи, участвали в освобождението на България под знамената на руския император, омаловажавайки според него приноса на Русия.

Създалото се напрежение бе туширано и веднага след преизбирането на Путин българският президент му изпрати поздравителен адрес, в който изрази надежда двете страни да работят заедно "за разгръщането на съществуващия потенциал на двустранно взаимноизгодно сътрудничество в различни области, в интерес и за благото на нашите два народа".

Очакванията са Путин да дойде в България до края на тази година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Сатрапа Путин да не идва изобщо.И до сега си живеехме без него.Хайде няма нужда.Нищо добро не мажем да очакваме от него. Той се провали от всякъде.
63
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин разправя и се кълне че е християнин. Той е закърмен с християнството и като дете майка му всяка неделя го е водила на църква. Там малкият Володя се е отличил с богосмирението и преклонението си и затова местният поп му е написал добра характеристика, за да го е приематв КГБ.
62
11
 
9
 
! Отговори
Една българка преди 6 години
Ако имаше у него грам съвест на родолюбив българин, който пази имиджа на страната си, трябваше да насрочи посещението си в Москва след изтичане на българското европредседателсто !
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До антисоросоидЕй, това ли научи от братушките - не ме обиждай, че си нарко повече от всички. ЯСНО ЛИ Е промито мозъче такова?????????????
60
0
 
4
 
! Отговори
До 59 преди 6 години
Странно е, че такива, като теб сравняват всички по себе си! Много нищожна мярка за сравнение си избрал. Аз ще ти отговоря за мен си: Не търпя никого да се гаври с родината ми! НИКОГО! Независимо, дари е император, султан или оранжев клоун! Вдяваш ли?
59
2
 
8
 
! Отговори
До 60 преди 6 години
Тук с думата "фашист" уцели точно в десетката! Аз скоро разбрах, че Путин е последовател на фашстката идеология. Но не на немската, а на руската. Оказа се, че негов кумир е Ильин, Иван Александрович, философ, антикомунист и фашист. Той е написал Фашистка конституция на Русия. Изгонен е от комунистите и умира в Швейцария. Путин връща останките му в Русия и обича да го цитира! Представяте ли си някой да цитира Хитлер!!!
58
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Категорично не желая кагебееца-фашист Путин да идва в България, но ако Радев отиде в Москва, по-добре да си остане там.
57
3
 
11
 
! Отговори
ЩОМ преди 6 години
като президентът Радев ще ходи в Москва при Путин по случай на празника на братята КИРИЛ и МЕТОДИЙ, е в ПРАВОТО си да гледа в очите ПУТИН и да ПОДЧЕРТАЕ в словото си, че БЪЛГАРСКИТЕ книжовници са разпространили славянската азбука .ДАЛИ са четмо и писмо и християнство на народа в РУСЬ.Големи обиди и презрение ( защото сме в ЕС!) изтърпяхме от Путин и патриарх КИРИЛ!.Дано Президентът и придр.го от президентския кабинет бъдат на висота и защитават принадлежността ни към ЕС и НАТО.Там е бъдещето и
56
7
 
9
 
! Отговори
TT преди 6 години
***-президент да остави упражненията на висилката и да започне тренировки по пълзене на колене и лакти ,че това го чака в Масква..Колежката му Йотова ще му покаже как стават тия неща...
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо Путин?! Дори и да се чувстваш 10% българин, е обидно, камо ли ако си истински българин! Явно тези които не се засягат или не са българи, или шумът на парите е променил мисленето им! ***!
54
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо Путин?! При всеки удобен повод императора е демонстрирал пълно отвращение към България и господарско отношение. Неговите подчинени Захарова и Гундяев, които и една дума не могат да изрекат без да е съгласувана свише, плюят безеремонно върху българите и българската история. То не беше за азбуката, то не беше за българските евреи, то не беше за освобождението, то не беше за войните. И в исторически план и днес Русия винаги е вземала страната на враговете на България.
53
8
 
11
 
! Отговори
xy преди 6 години
изобщо не ни трябва този военнопрестъпник.да си седи в сибир.палач на украински и сирийски деца.убиец на жени деца и старци, окупатор на свободни държави.
52
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се срамуваме от Зелените чорапи-жалка марионетка в ръцете на комунистическите мафиози....Срамммммммммммммммммммммммммммммммммм......
51
8
 
6
 
! Отговори
Бах ва у гявурте! преди 6 години
Кой ви рече че Заслужавате Посещение от Президента Русской Федерации-непонятно?!
50
2
 
5
 
! Отговори
До 50 преди 6 години
*** на доктор! Специалист!
49
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 48.Желанието ти в България да не идват военнопрестъпници е изпълнено.Тук скоро няма да стъпят нито американски президент,нито британски премиер.Така че спи спокойно.Чакаме само Владимир Путин-спасителят на Православието и кошмарът на Цион.И ще го посрещнем с хляб и сол.Така,както подобава на един освободител,който ще ни избави от тридесетгодишното евроатлантическо робство.
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо Путин?! Та той дори не е християнин! Няма НИКАКВО доказателство, че е кръстен! Гледах разговорът по този въпрос Путин-Гундяев. Елементарен PR на две ченгета. Но да допуснем невъзможното- че един убеден комунист си е кръстил синът! Остава въпросът: кое прави човекът християнин? Кръщаването или живот според каноните на религията? Отговорът е кристално ясен и не е в полза на кагебиста! Да видим и кои са приятелите му християни! Аз не се сещам за нито един. А вие другари?
47
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не желая военни престъпници да идват у нас
46
13
 
21
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-близо до Русия, толкова по-близо до просия.
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
боят,който кравешките навлеци отнасят в СирияВодят с доста на нула на Вагнер, това ако е бой...