Радев в Москва през май, после Путин идва у нас

Чакаме руския президент до края на годината в София
89
Радев в Москва през май, после Путин идва у нас
Снимка: Reuters, архив

Предстои посещение на президента Румен Радев в Москва. Вероятно визитата ще е в дните около 21 май, когато в руската столица има Дни на българската култура във връзка с 24 май.

Още по темата

Тази година Радев е патрон на честванията и трябва да отиде за откриването на подготвяната изложба и да се включи в културната програма.

 На 7 май ще е церемонията по встъпване в длъжност на руския президент Владимир Путин.

"Планират се посещения както на българския държавен глава в Русия, така и на руския президент в България. Точните дати са в процес на уточняване", лаконични бяха обаче от президентството пред "24 часа".

Очаква се след това и визита на руския президент у нас. Още миналата година Румен Радев покани Владимир Путин.

Той трябваше да дойде за честванията на 140 години от Освобождението на 3 март, но заради изборите в Русия на 18 март визитата не се състоя - тогава бе разгарът на кампанията. А руската делегация бе водена от Московския патриарх Кирил, който предизвика скандал с критиките си към Радев и българските политици за това, че са отдали почит и на други народи, участвали в освобождението на България под знамената на руския император, омаловажавайки според него приноса на Русия.

Създалото се напрежение бе туширано и веднага след преизбирането на Путин българският президент му изпрати поздравителен адрес, в който изрази надежда двете страни да работят заедно "за разгръщането на съществуващия потенциал на двустранно взаимноизгодно сътрудничество в различни области, в интерес и за благото на нашите два народа".

Очакванията са Путин да дойде в България до края на тази година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нормална визита,дори бих казал доста закъсняла.Така първо ще се уважи волята на 80% от българските граждани,които не е тайна за никого,че симпатизират на Русия.И второ-наложително е вече да започнат сериозни разговори за мястото на България на световната политическа карта след краха на мракобесния еднополюсен модел и боят,който кравешките навлеци отнасят в Сирия.
43
11
 
19
 
! Отговори
льотчика президент преди 6 години
Просто нормалните хора недоумяват, льотчика президент на България ли е, или на някоя съветска република ?
42
6
 
12
 
! Отговори
майорски преди 6 години
До 33Те затова турците го направиха нашият Южен поток ...защото е мноого скъп и неизгоден... сега ще купуваме газ от Турция !Истината е че Американците и Европа направиха преврат в Украйна ...надяваха (и скоро ще стане) се да изкупят Газопреносната мрежа на Украйна и ако Южен поток бе построен България турция сърбия Румъния ставаха независим...и Украйна губи големи количества газ които се пренасят през територията и ...Затова САЩ и ЕС ни наредиха да спрем Южен поток !и ние го сторихме
41
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слушай и изпълнявай: Наведи - СЕ!
40
8
 
16
 
! Отговори
КГБ преди 6 години
Явно инструктажите започнаха - Нинова сега е в Москва, после Грипен Радев отива там - всичко по реда си! Жалка продажна пасмина !!!
39
4
 
6
 
! Отговори
майорски преди 6 години
Трябва да признаем че последните години българската външна политика започна да показва признаци на "интелегентност".Проевропейска ориентация.Запазваме добрия тон с Русия и Турция и държим прагматични отнощения!Подкрепа за Македония.Чисто търговски взаимоотношения с Гърция.Виртуална подкрепа за САЩ и НАТО (като се изключат базите на САЩ на българска територия...но няма как, трябва ше някак да се оправдае членството ни !!)Ако продължаваме така има шанс да се оформим като стабилна държава!
38
13
 
18
 
! Отговори
маши на Русия преди 6 години
И на децата стана ясно , че Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
37
13
 
19
 
! Отговори
Решетников преди 6 години
Не забравяйте, че президента Грипен Радев ни беше избран след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
36
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Радем замине през май в Москва, просто повече да не се връща в България. Руснаците да го качват на един Миг29 и да го изпращат в Сирия да защитава Асад.
35
15
 
14
 
! Отговори
на московския пудел преди 6 години
му харесва да го кастрят руските шефове...
34
17
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Крадев ще се поклони ли на мумията в мавзолея, пред която се е клел?
33
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо Путин? Той дори не е комунист. Той отмени празнуването на ВОСР. Той е вече представител на най-богатата крадлива прослойка на руското общество. Заобиколен е само от олигарси, настоящи и бъдещи такива. Заедно ограбват националното богатство на държавата и го изнасят навън. Неговата партия е от вождистки тип а идеологията няма нищо общо със социалната справедливост! Защо, другари?
32
19
 
18
 
! Отговори
До РОССИЯ преди 6 години
Най-много да измислят нов начин за кражби. Нещо като "Южен поток"-най-скъпият и най-корупционен газов проект в Европа!
31
18
 
18
 
! Отговори
акуд преди 6 години
хахах радев ***, щел да оди до русия за културно мероприятие по протокол и го представяте така сякаш путин ще се навежда пред радев. абе селски комици . ......
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че ти сега знаеш ли какво е глад?
29
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев да си вземе противогаз...,а се моли на Св. Петка Самарджйска, да не го споходи ракета невидимка !Апропо, малко ли му беше унижението от Патриарха на КГБ'то тук, та е тръгнал при отровната Мумия !?
28
15
 
12
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
До Анонимен.ако се заемат двата резидента да решат проблема на бг безработицата и икономиката смятай че за две год. бг ще цъфти.българина ще забрави какво е това глад българина ще има чест и достойнство.мислетемалко логично .
27
12
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Да де ние сега си говорим, но с чий гласове Радев стана президент? - с гласовете на фалшивите демократи, които търпят идейна и структурна метаморфоза на всеки два месеца. Те са по-жалки от комунистите, защото те са политически хамелеони!!
26
11
 
17
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Наложително е от срещата в Москва, да предадат сненограма от наказателната акция на Путин над ***. Да се разбере точно и еднозначно, чии интереси защитава льотчика- това не са българските!!
25
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо харесвате Путин? Та той е от КГБ-руският аналог на Гестапо, инструмент за потдискане и премахване на "инакомислещи". Античовешка, мракобесна организация поддържаща господството на група "богоизбрани" над останалите! Това си е обикновен фашизъм! Защо? Вие фашисти ли сте?