Москва отвръща: Ударът на Запада – глътка въздух за екстремистите!

МВнР на Русия смята, че случилото се тази нощ заплашва мира в района
14 апр 2018 19:07,
336
Москва отвръща: Ударът на Запада – глътка въздух за екстремистите!
Снимка: архив Reuters

Москва обвини САЩ и съюзниците им, че искат да помогнат на екстремистите в Сирия да си поемат дъх.

"Въздушните удари на Великобритания, САЩ и Франция срещу Сирия са признак, че тези страни искат да дадат възможност на екстремистите да възстановят силите си“. Това обяви в свое изявление руското външно министерство.

Още по темата
Според руското ведомство атаката е предприета по време, когато сирийските правителствени сили продължават своето успешно настъпление срещу "Ислямска държава" и Фронта "Ан Нусра".

"Излиза, че САЩ и техните съюзници искат да дадат на радикалите и екстремистите възможност да си поемат дъх, да възстановят редиците си, да проточат кръвопролитието на сирийска земя и по този начин за затруднят политическото уреждане [на конфликта]", пише в документа, цитиран от ТАСС и БТА.

В изявлението си министерството казва, че Русия настоява за ново спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, на което да бъде дадена "нужната оценка" на ракетната атака срещу Сирия, за да се премахне възможността за такива "безразсъдни агресивни действия" занапред.

Руското външно министерство обяви и че случилото се тази нощ заплашва мира и сигурността в района, който "вече е дълбоко дестабилизиран в резултат на престъпните действия на САЩ и техните съюзници в Ирак и Либия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
0
 
1
 
! Отговори
n преди 6 години
Само *** мож е да се хване на този сълзлив опит за единно мнение. Неможе с лъжи да се постигне нищо:1. Как така се изстрелват 105 ракети по хумически складове. Или няма хим. оръжие и се знаее или се иска в Дамаск да не остане жив човек.2. На тия бараки са им необходими 1 2 ракети останалите 100 защо.3, Данеби тройката да е имала стари за утилизация и това е бърз и евтин начин. 4. Тръмп какво обяви-идват нови и свръх умни, я стига ако 105 ракети паднат на едни място, как , то книгта на ***
247
2
 
2
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
До Фатмакатази година *** на черноморието в бг ако имаш пари и ще видиш колко хиляди руснаци има на черно море в бг руснаците толкова са бедни че зазеха турция кипър гърция испания портогалия българия и т.н.от почиващи се руснаци а вие богатате или драскачите седите на този сайт за баничка и боза да ви купят ваще кукловоди
246
3
 
12
 
! Отговори
42 преди 6 години
Богатите живеят на гърба на бедните, така е откакто свят светува. Само, че руснаците за разлика от нас вече не възхваляват тези, които живеят и на ъехния гръб, а ние сапсалаци с робското си съзнание още го правим. Но истината е, че доминацията на САЩ е на предела си, затова са толкова истерични.
245
2
 
12
 
! Отговори
Транкиля преди 6 години
Идил е творение на Запада и те си хранят отрочето! Тази империя на злото не престава с провокации..сами си отровиха продажника скрипал два пъти техните служби пуснаха химически оръжия и после всичко съшито с бели конци го лепват на Русия и Асад. И всички *** им импонират на версийката.. Е не!
244
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОНИ ХРАЧАТ ЗАПАДА, А СЕГА ОТВОРЕТЕ С МАПС КОЙТО И ДА Е ГРАД В ПРОСПЕРИРАЩАТА ДЪРЖАВА- НИТО ЕДНА РОДНА ЛЕКА КОЛА, САМО ПРОИВЕДЕНИ В ТОЯ СКАПАН, ЛОШ И РАЗПАДАЩ СЕ ЗАПАД, ПУСНЕТЕ КОЙТО ДА Е КАНАЛ НА ТВ- РЕКЛАМИ НА ЗАПАДНИ СТОКИ В ДОЛАРИ И ЕВРО- НАЧИ СКАПАН, АМА СТОКИТЕ МУ СА ЗЕЕР ГУД, А ЗАЩО МИЛИАРДЕРИТЕ ИМ СА В ТОЯ СКАПАН ЗАПАД....ДА ИМ СЕ НЕНАЧУДИ ЧОВЕК.
243
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен270 Москва повръща.
242
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия подкрепя терористични групировки и диктатори,в борбата си срещу запада.
241
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сменете заглавието "Москва отвръща" с "Москва преглъща"
240
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В ПРОЦЪФТЯВАЩА РУСИЯ ОТ 2018 Г 270 ЛВ, ДО ТОГАВА 217 ЛВ- А СЕГА ОТВОРИ В РУССТАТ И ВИЖ КОЛКО % РАБОТЯТ НА ТАЯ ЗАПЛАТА. МИН ЗАПЛАТА В ЕВРОПА 510 ЛВ 1600 ЕВРО МИН ЗАПЛАТА В САЩ ОТ 7 ДЛ ДО 16 ДЛ НА ЧАС В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЩАТА. А СЕГА ПОЗНАЙТЕ НАКЪДЕ ВЪРВЯТ МИГРАНТИТЕ КОЙ Е ЗАКЪСАЛ ЗА КОПЕЙКИ И КОЙ ПРОДАВА СТРАСТНО ЛЮБОФФТЪ СИ ПАК ЗА КОПЕЙКИ- ДРУГОТО Е ПЪЛНЕЖ И ОЧАКВАНЕ ЗА РУБЛИ. ПРЕВОДИТЕ САМО В ТВЪРДА ВАЛУТА- 76 РУБЛИ ЗА 1 ЕВРО И 62 РУБЛИ ЗА 1 ДЛ- ФИЛЕТЕ В ТВЪРДА ВАЛУТА ВИЖ КУРС БНБ
239
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надявам се, че тези които се подиграват на Русия и Путин са платени. Тежки времена ни докара Бснкянския Бабуин и всеки търси сам спасение. Чета и разбирам по еднаквия стил на изразяване, че са 3-4 човека. САЩ и Запада са по-развити икономически, безпорно е. Бил съм в Русия, ходя в Ню Йорк всяка година. Системата социализъм ги остави назад, както и народопсихологията.Но едно се забравя, как се обединява Руския народ, на какво е способен.Запада е съвсем прогнил, безпомощен и слаб. Ислямизиран вече
238
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Красивата и умна Мей, Макарончо и изджасаният Чичо Дончо, съвсем за забравили за ВСВ, колко милиона загинаха, бомбардировките над Лондон и Манчестър, окупирането на Франция и избитите от Съпротивата. ЧичоДончо си мисли, че е далече и ще му се размине.Самозабравили се средняци, набутани от олигарсите да им изпълняват политиките за пари и влияние.И не мислещи за последиците. Хората искат мир, работа, стандарт а средняците богатство.И като пламне една, никой няма да остане!Запада е прогнил тотално
237
10
 
20
 
! Отговори
има преди 6 години
Има едно решение срещу наглостта и без мозъчието на западните лицемери. Путин да даде модерни оръжия и ядрени на Асад за да може да защити родината си и тогава ще гледаме как се изпаряват терористични кораби и самолетоносачи , че и някои държави....
236
19
 
12
 
! Отговори
bucky преди 6 години
Химическото оръчжие го използва руснаците, не Асад. Там е тънката разлика. А какво стана с ц400 и затвореното небе над Сирия? То май само на приказки е затворено....
235
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ще целуватеМного вярно мнение! Право в десятката!!!
234
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със сигурност ответният удър на Москва ще е полезен за своя съюзник !Не като американските прецизни удари след които има 3-*** ранени ,а бомбандираната територия остава под контрола на Асад!САЩ и Англия уж бомбандирали складове и инсталации за производство на хим.оръжие!Ако това е така,то в Дамаск трябва да има обгазяване,но такова няма!
233
22
 
11
 
! Отговори
Фатмака преди 6 години
264, руснаците 50 години не можаха свястна кола да направят, ти чакаш сега Мерцедес да направят )))))На кви хапове си се )))))
232
17
 
9
 
! Отговори
Ответен удар преди 6 години
Путин ще пусне няколко ракети към Париж. Досега се репчеше на Щатите ,но сега му се вижда по лесна цел Франция. Това е ответния удар и руснаците и ще иползват химическо оръжие, което използваха в Англия . Имат химическо оръжие в изобилие.
231
14
 
6
 
! Отговори
Maсква преди 6 години
Зоната на ментетата.
230
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой е взел глътка въздух, но започвам да завиждам на русофилите. Скоро всеки русофил ще има собствен менте Мерцедес и най-номия менте айфон произведени в Русия. Просто е въпрос на дни руската Дума да приеме закона за отпадане изискванията за спазване на търговските марки и търговски права на стоки от държави предприели санкции срещу Русия. Руснаците вече са подготвили калъпите на всякакви западни стоки и само чакат закона за да залеят пазарите с тях.
229
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учудвам се какво им пука на руския елит за човечеството , пука им защото децата им живеят и учат в Лондон , Париж и САЩ , Човек не бива да се притеснява за човечеството , а трябва да се притеснява да оцелеят неговите потомци , семейство и родина. Достатъчно необходимо условие да оцелеят потомците ти , за да оцелее човечеството.