Москва отвръща: Ударът на Запада – глътка въздух за екстремистите!

МВнР на Русия смята, че случилото се тази нощ заплашва мира в района
14 апр 2018 19:07,
336
Москва отвръща: Ударът на Запада – глътка въздух за екстремистите!
Снимка: архив Reuters

Москва обвини САЩ и съюзниците им, че искат да помогнат на екстремистите в Сирия да си поемат дъх.

"Въздушните удари на Великобритания, САЩ и Франция срещу Сирия са признак, че тези страни искат да дадат възможност на екстремистите да възстановят силите си“. Това обяви в свое изявление руското външно министерство.

Още по темата
Според руското ведомство атаката е предприета по време, когато сирийските правителствени сили продължават своето успешно настъпление срещу "Ислямска държава" и Фронта "Ан Нусра".

"Излиза, че САЩ и техните съюзници искат да дадат на радикалите и екстремистите възможност да си поемат дъх, да възстановят редиците си, да проточат кръвопролитието на сирийска земя и по този начин за затруднят политическото уреждане [на конфликта]", пише в документа, цитиран от ТАСС и БТА.

В изявлението си министерството казва, че Русия настоява за ново спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, на което да бъде дадена "нужната оценка" на ракетната атака срещу Сирия, за да се премахне възможността за такива "безразсъдни агресивни действия" занапред.

Руското външно министерство обяви и че случилото се тази нощ заплашва мира и сигурността в района, който "вече е дълбоко дестабилизиран в резултат на престъпните действия на САЩ и техните съюзници в Ирак и Либия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
3
 
! Отговори
до 218 преди 6 години
Имаш право, но и това един ден ще плати! НКВД-КГБ олигарсите, за които говориш кръв ще храчат!!!
187
3
 
11
 
! Отговори
До Do289 преди 6 години
Вярвай в каквото искаш.Някой,вярват в Бог, други в Алах,а ти в САЩ. При толкова много ракети които според САЩ са стигнали невредими само двама ранени май нещо има гнило
186
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Доктор Сър ПичукБе не знам , но на острова дето живея всеки ден кацат по 5-6 самолета с бедни руски туристи , самолет с богати български туристи още не съм видял да каца
185
15
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 6 години
Българските русо-филистици са срам за родината ни. Русофилията е точно като сифилиса, поредната срамна болест. Другари гнус ме е от вас, изнасяйте се в москва, петербург или донбас щом толкова ви харесва джуджето и неговите клоуни като лавров. Ама не забравайте, че в момента в москва средната заплата е 400$ или 600 лева, сравнено с близо 1300 лв във София, а москва е най-богатия град в русия, а София най-бедната столица в целия ЕС.
184
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия спаси Сирия от разпад, както се случи с Ирак и Либия!
183
10
 
6
 
! Отговори
до 199 преди 6 години
Нямаш представа за истинските цели ! Руснаците и генералитетът им са напълно парализирани! Светът видя истинското лице на руските военни, лице изразяващо безпомощност!
182
6
 
5
 
! Отговори
До 200 преди 6 години
Та кое точно и е великото на бедна Русия би ли пояснил? Обещаваха, заплашваха и се заканваха, че всеки дръзнал да нападне съюзника им Сирия ще получи твърд отговр! Всяка платформа изстреляла ракет срещу Сирия щяла да бъде унищожена! И какво стана накрая? Изпокриха се и се смълчаха като мишки? Какъв е тоя съюзник дето теб те бият, а той стои отстрани и гледа? Толкова по въпроса колко е велика Русия.
181
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пилците се броят на есен.
180
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вероломното нападение ще бъде осъдено от всички честни хора по света!
179
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази нощ около 04.00 ч беше премиерата на новата холивудска пародия Голо Оръжие 103/71 , коопродукция на САЩВеликобритания и Франция.Продуцент и изпълнител на главната роля- Доналд Трумп.Според гилдията на кинокритиците , актьора майсторски се превъплатил в образа на некъдърния лейтенант Дребин.На въпрос от публикат Да очакваме ли появата на руски актьори в новите серий Продуцента отговори Нашите оръжия са прекалено умни , така , че по скоро НЕ.
178
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия избра позора .. отказа да се бие , показа страхливост и липса на воля. .. За какво е в Сирия да пази небето на Сирия..
177
12
 
4
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 6 години
Българските *** са срам за родината ни. Русофилията е точно като сифилиса, поредната срамна болест. Другари гнус ме е от вас, изнасяйте се в москва, петербург или донбас щом толкова ви харесва джуджето и неговите клоуни като лавров. Ама не забравайте, че в момента в москва средната заплата е 400$ или 600 лева, сравнено с близо 1300 лв във София, а москва е най-богатия град в русия, а София най-бедната столица в целия Европейски съюз.
176
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мей, бабоебко и тръмпи - на съд за агресия!
175
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Звучен шамар зад вратлето на путин и животното! Браво на Тръм, Мей и Макрон!
174
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия остава велика държава! Проблем?
173
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно кой завод за химическо оръжие са ударили? Доколкото си спомням един руски генерал каза ще стрелят по носителите / самолети,кораби/ ,АКО стрелят по руските бази и воени. Явно затова американците с гордост заявиха че ударите са били прицизни и не са засегнали руски военни.
172
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има клипове в нета, как летящи манарчета падат като гнили круши.
171
13
 
5
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 6 години
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
170
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия избра позора , и ще получите и позора и войната
169
12
 
12
 
! Отговори
Do 189 преди 6 години
На кого да вярвям? Руснаците казват, че свалили 71 ракети, а министерството на отбраната на САЩ обяви на първата пресконференция след ударите, че сирийската армия не е успяла да свали нито една ракета! Ами при положение, че руснаците непрекъснато лъжат, в случая вярвам на САЩ!