Ударът: 100 крилати ракети в нощното небе над Сирия

Данните за атаката са на руското министерство на отбраната
14 апр 2018 09:15,
135

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че САЩ, Великобритания и Франция са изстреляли повече от 100 крилати ракети и ракети клас „въздух-земя“ по военни и цивилни обекти в Сирия, предава ТАСС, цитирана от БТА.

"По военните и граждански обекти в Сирия с въздушни и морски носители САЩ, Великобритания и Франция са изстреляли повече от 100 крилати ракети и ракети клас "въздух-земя", съобщиха в министерството.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш напомни на САЩ, Франция и Великобритания, че отговорността за поддържането на мира лежи върху Съвета за сигурност на ООН, предава РИА Новости.

"Внимателно следя съобщенията за въздушните удари в Сирия, проведени от САЩ, Франция и Великобритания. Има задължение, особено като става въпроса за мира и сигурността, да се действа в съответствие с Устава на ООН и международното право", заяви той.

"Основната отговорност за поддръжката на международния мир и сигурност лежи върху Съвета за сигурност", настоя Гутериш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая вечер ще има епизод 2 от фойерверките.
29
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ей пиндосиДа бе, те сирийците си произвеждат тяхно. А ушанките са се напили и са забравили да включат тяхното. Явно нощно време го изключват за да пестят ток за да има за водка.
28
19
 
6
 
! Отговори
Солта преди 6 години
Браво така се действа срещу диктаторски клан избил милиони сирийци от 1970 до сега. Клан Асад трябва да бъде унищожен
27
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17С какво ще им отвърне, ше ги черпи с водка ли.?
26
2
 
18
 
! Отговори
ей пиндоси преди 6 години
До Анонимен 23Повтарям за тъпите,Руското ПВО в Сирия не е задействано то пази Руските бази.
25
6
 
17
 
! Отговори
Без майтап преди 6 години
Самият факт на въздушни удари срещу Сирия, проведени от САЩ, Франция и Британия, е грубо нарушение на Устава на ООН. Г-н Генерален секретар на ООН Антонио Гутериш, не е достатъчно внимателно да следиш развитието на беззаконието, а е необходимо и наложително твърдо да осъдиш агресията на циливилизованите членове на ООН срещу суверенна Сирия под измислен и фабрикуван предлог.
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите за пореден път станаха за смях с неточния си мерник.Ама то от гейоеве наркомани пилоти изтребители трудно стават.
23
0
 
13
 
! Отговори
Трол преди 6 години
Гутериш как очаква Съвета за сигурност на ООН да вземе решение, просто не го разбирам! При положение, че Франция, САЩ и Великобритания са членки на този съвет от една страна и Русия също членка на този съвет от друга страна, то ако можеха да се разберат, щяха да го направят досега!
22
4
 
18
 
! Отговори
защо ли преди 6 години
До Анонимен 10А защо трябва да вярваме на западните телевизии на агресорите те фабрикуват само фейк нюз,Сирия е жертвата на агресията на нея вярваме.
21
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гледайтеТова е постижение за Руското ПВО! Прихванали са около 20% от ракетите. Едва ли са очаквали такова високо постижение. Иначе ще продължаваме да гледаме. Атаката е спряла но те явно продължават да прихващат и свалят ракети.
20
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кат Русия няма втораТъй могъща на света. Тя е нашата опораТя е нашата съдба. Иван Вазов
19
10
 
8
 
! Отговори
Трол преди 6 години
До 123Нали знаете какво ще стане ако Русия потопи кораби на САЩ, Великобритания и Франция (и трите държави с ядрено оръжие)! Реално Русия не може да бие с конвенционално оръжие тези три държави, затова трябва да ги бие с ядрено, но тогава и те ще отвърнат с ядрено, и тогава сбогом Земя!В момента въобще не завиждам на Путин, защото ако не отговори на атаката ще излезе страхливец и ще загуби позиции, но ако отговори това би означавало Трета световна война!
18
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КрайНе е въпроса кое колко е струвало и какво е разрушено :))) важното е, че Русия видя, че на САЩ не им пука за това какво говори и предупреждава Русия. И както се видя, Русия не може да направи нищо...
17
11
 
11
 
! Отговори
Другаря Задунайски м преди 6 години
Бройката на "свалените" ракети се повишава всеки ден и час до окончателната победа на комунизъма и социализъма. Сесесере Сесере Сесесере !!!
16
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16Мда... слава на русия ... всеки си прави гаргара с нея :)))
15
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дразнят по всякакъв начин и се опитват да предизвикат Путин, но ако Русия реши да им отърне горчиво ще съжаляват.
14
7
 
30
 
! Отговори
Край преди 6 години
С ракети за 300 милиона долара са унищожени 3 празни склада на обща стойност под 3 млн. долара. Голяма победа за фирмата производител на ракети томахавки - ще и поръчат нови 100.
13
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 100 ракети само 12 да поразили целите си - 7 болници и 5 детски градини.
12
25
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
Сега Русия ако не иска да стане за смях, трябва задължително да потопи 3 кораба - по един от всяка страна участвали в атаката. И да бъдат готови за пълномащабна ядрена война.
11
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия да прати сега всички бежанци у Франция и Великобритания моля!