Ударът: 100 крилати ракети в нощното небе над Сирия

Данните за атаката са на руското министерство на отбраната
14 апр 2018 09:15,
135

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че САЩ, Великобритания и Франция са изстреляли повече от 100 крилати ракети и ракети клас „въздух-земя“ по военни и цивилни обекти в Сирия, предава ТАСС, цитирана от БТА.

"По военните и граждански обекти в Сирия с въздушни и морски носители САЩ, Великобритания и Франция са изстреляли повече от 100 крилати ракети и ракети клас "въздух-земя", съобщиха в министерството.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш напомни на САЩ, Франция и Великобритания, че отговорността за поддържането на мира лежи върху Съвета за сигурност на ООН, предава РИА Новости.

"Внимателно следя съобщенията за въздушните удари в Сирия, проведени от САЩ, Франция и Великобритания. Има задължение, особено като става въпроса за мира и сигурността, да се действа в съответствие с Устава на ООН и международното право", заяви той.

"Основната отговорност за поддръжката на международния мир и сигурност лежи върху Съвета за сигурност", настоя Гутериш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
1
 
! Отговори
РАД преди 6 години
За феновете, които се подмокрят от това, че нямало убити след удара, което видите ли показвало колко е велика сирийската ПВО и колко са неефективни ракетите на САЩ и компания е поясня: ЦЕЛТА НЕ БЕШЕ ДА СЕ ИЗБИВАТ ХОРА, А ДА СЕ ИЗПРАТИ ЗНАК, ЧЕ САЩ И КОМПАНИЯ НЕ СА СЕ ОТКАЗАЛИ ДА ПРИСЪСТВАТ ТАМ. Това е . Нали никой не си прави илюзии, че ако някой искаше да смаже Дамаск, щеше да го смаже? Никой не иска 3-та световна. Тези удари бяха политическо послание.
109
1
 
4
 
! Отговори
Отлично постижение преди 6 години
Трима ранени от 130 ракети. Средно по 50 000 000 $ на ранен.Качество и ефективност, ефективност и качество.
108
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
103 ракети изстреляни, 71 унищожени от дирийската ПВО, 20 ракети безследно изчезнали (паднали сами) и 22 ракети успешно поразили химическите лаборатории на Асад. В следствие унищожените хими. лаборатории и складове, не се наблюдава никакво замърсяване на въздуха в района на зривовете. Излиза, че ракетите наистина са умни, не само, че унищожават хим. оръжие, но и поглъщат отровите отделяни при този процес.
107
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност кой какво печели от този удар? Петролът поскъпна - печели Русия. Оръжия за стотици милиони долари ще се произведат от корпорациите. Печели Путин и Тръмп, губят всички данакоплатци, включително и тролещите тук. Театър на силите за сигурност по света, които сами си измислят проблеми за да оправдаят съществуването си. Рекетьори на световноо ниво! СИК, ВИС, СССР, САЩ, абревиатури, абревиатури...
106
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удар! 100 ракети! е и кво? Големи яйца...
105
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бутафория....Оскар за главна роля получава Тръмпи, за поддържаща роля Оскар за Путин.
104
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На магистралата вчера 6, Днес 2 загинали.В Сирия-0 след удари на на най великите технологични сили;)Изводите да си правят тези които още могат да мислят.
103
1
 
1
 
! Отговори
елон мъск преди 6 години
чичо дони изстрелва и той като мен. към космоса. спейс екс маафакас. театърче батенца... нали знаете кой ше опере пешкира. ПСВ и ВСВ помните ли ги. третата да подсказвам ли къде ще е пак и че бело кестерме нема да остане на плоската земя.
102
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според последните справки - Американците, Великобритания и Франция са изстрели 107 ракети 71 от които са свалени - особено срещу Авиобазите които се защитават от Сирийските Панцир----------------- Свалили са дръжки. Как тогава имало 110 попадения, както твърдят сирийските военни?
101
7
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
До БобиРуските ПВО защитава само 60км около базите Таурус и Лактакия-------------------Че какъв съюзник са руснаците тогава? За какъвчлен имат две бази в Сирия, когато някой идва отвънка, бомби Дамаск и те се правят на разсеяни? Вие такъв съюзник ли искате да имаме, като ***?
100
3
 
4
 
! Отговори
дк преди 6 години
на кого да вярвамеедните казват че са прихванати 70 ракети а другите че са поразили целите и ударите са успешнитова като цветан цветано и пеевскикой при кого е ходил и4 тъй не разбрахмевсички политици са лъжци
99
6
 
5
 
! Отговори
Ganii преди 6 години
Аве рашо нали щеше да сваля ракетите :)
98
3
 
17
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До Професор ТюхчефВойната е последното средство в арсенала на Англия Франция и САЩ да запазят статуквото!Може ли човек да приеме промяната на положението си , от господар да стане зависим роб на азиатците!?!?!И това е тяхна демонстрация ,че ще използват войната !Но това няма да смени тяхната съдба,а и ние сме вътре в този казан!Времето работи за азиатците ,защото те работят за него!
97
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 94Инфузория, силният може да се въздържи да удари с мощния си юмрук! Слабият прави фойерверки, при които само бенгальото струва над $300 млн. Ами самолетите, корабите, горивото, заплатите и т.н. за което се сетиш! Съсипници, разсипници, клоуни! Тежко ни, а и на цяла Европа, ако Русия "бабахнет" със своята чудовищна мощ!
96
3
 
20
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Казах ви аз че ще стрелят по стари обори и артилерийски полигони ама разбирачите тука ....Тези ракети дори без бойни глави щяха по случайност да убият поне 20 човека.В полето няма никой
95
4
 
22
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
На магистрала Тракия загинаха повече хора отколкото при изстрелването на близо 110 ракети по цели в Сирия! Факт. 3
94
1
 
19
 
! Отговори
Осведомен преди 6 години
Вече имаме подробности за ударите и резултатите от това. Срещу Сирия са изстреляни 103 крилати ракети и ракети въздух - земя. Загинали са 3-*** цивилни. Това е станало при ПТП. Има и известен брой повредени сгради. Известни са и някои финансови параметри на операцията. Около 250 милиона долара.
93
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо Рашка стои безучастна ? Защото е слабааа и мизерна !
92
7
 
6
 
! Отговори
Джуджи преди 6 години
Мноо съм бесен! Като изтрезнея и изляза от зад дивана почвам да наказвам западняци
91
2
 
14
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 84 88Сирия има 40 Панцир ЗАРК2 дивизона БУК-М1,2множество КУБ и ОСА-АКМНяколко С-125 и С-200Кто цяло е малко но изглежда се справят