Путин към Ердоган: Атаката в Сирия нарушава устава на ООН!

Русия и Турция смятат, че е нужна тяхната намеса
15 апр 2018 08:17,
259
Путин към Ердоган: Атаката в Сирия нарушава устава на ООН!
Снимка: БТА

Президентът на Русия Владимир Путин в телефонния разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган вчера нарече действията на САЩ и техните съюзници в Сирия грубо нарушение на ООН, предаде ТАСС.

Според съобщението на пресслужбата на Кремъл в разговора е била обсъдена изострената ситуация около Сирия в резултат на ракетните удари на САЩ и техните съюзници срещу територията на тази страна, пише БТА.

Президентът на Русия подчерта, че действията на групата западни страни грубо нарушава устава на ООН и на основополагащите норми и принципи на международното право, заяви Кремъл. Руската и турската страна смятат, че е е необходимо да се активизира тяхното взаимодействие, насочено към реален напредък на процеса на политическо уреждане в Сирия.

Още по темата

Ердоган по-рано през деня разговаря по телефона с британската министър-председателка Тереза Мей, а след това и с френския президент Еманюел Макрон.

Припомняме, че вчера САЩ съобщи, че заедно с Франция и Великобритания са започнали военна операция в Сирия.

"Започнала е съвместна операция заедно с Великобритания и Франция, благодарим и на двете страни", каза Тръмп в изявление от Белия дом. Той обеща, че операцията ще продължи "колкото е необходимо" и докато Сирия не престане да използва химически оръжия.

Силни експлозии са чути в сирийската столица Дамаск, а от източната част на града се издигат гъсти стълбове дим.

Тръмп заяви, че се нанасят прецизни удари по "обекти от програмата за производство на химически оръжия на сирийския диктатор Башар Асад".

Доналд Тръмп заяви, че съдбата на режима в Дамаск е в ръцете на сирийците и предупреди Иран и Русия заради връзките им със Сирия.

"Каква е тази нация, която би искала да бъде свързвана с масовото убийство на невинни мъже, жени и деца?", запита той.

САЩ, Франция и Великобритания се бият "срещу варварството", заяви Тръмп, който окачестви като "чудовищни" химическите атаки на Асад.
ю

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
3
 
9
 
! Отговори
Ели преди 6 години
До: БобиПо-скоро дадоха им формулите.Защото световните учени разбраха последствията от един бъдещ еднополюсен свят, доминиран от САЩ.В момента това е същността на конфликта.Провокациите са САЩ да останат единствен хегемон с хиляди военни бази по цял свят.Харесват ми коментарите Ви, аналитични с факти :)
145
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или нато или да вървим по пъря на Ирак, Югославия, Сирия, Либия....мисля, че колебания няма. Швейцария е частен случай. Друга тема, твърде дълга
144
9
 
2
 
! Отговори
моше преди 6 години
До Ели ОсетияКоя друга държава в света ги е признала,освен Путинландия??? Мдаа
143
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, Ели. На кой му пука за това, което пишеш. Светът е бил, е и винаги ще бъде джунгла. Важното е България да оцелява.
142
6
 
16
 
! Отговори
До 151 Страна преди 6 години
Коя е правилната страна? Визирате НАТО?Някой да се е допитал до българския народ, дали иска да е член на НАТО?Чак след като се проведе Референдум за членство в НАТО ще призная правилността на страната.В момента БГ е член на НАТО, благодарение на ПАСИ, без допитване до народа.Швейцария като не е член на НАТО, да не би да е антидемократична?Не говорете от името на народа - никой не ви е упълномощил, че България със шест чужди военни бази на територията й, е на правилната страна.Референдум
141
3
 
5
 
! Отговори
Ели Осетия преди 6 години
През нощта на 7 срещу 8 август 2008 столицата на Южна Осетия, градчето Цхинвали, преживява изненадата от масирано грузинско нападение с артилерия, ракетен обстрел и танкове. Загинаха стотици цивилни, хиляди избягаха панически на север към границата с Русия и роднините си в Северна Осетия. И то при откриването на ОЛИМПИАДА.Саакашвили е търсен и обвинен за престъпник от любимата Украйна.Чак след нападението Русия признава Ю. Осетия и Абхазия за самостоятелни и независими от Грузия.Мдаа
140
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народе, успокой се. Място за емоции няма. Това в чисто орагматично. Да, благодарни сме на Русия за Освобождението. Това е факт. Но е факт, че сега Русия е много слаба и всичките й съюзници са несъществуващи вече. Факт е, че Русия сега без проблем ги предава. Мисля, че е ясно на чия страна трябва да сме. И сме на правилната страна
139
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЛСТОЙ- "НИЕ КУПИХМЕ ЧЕРНОМОРИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ Я КУПИМ ЦЯЛА"- Я ИДЕТЕ ДА ВИДИТЕ ЮЖНОТО ЧЕРНОМУТРИЕ ОГРОМНИ ЖИЛИЩНИ ТЕРИТОРИИ ЕЙ ТАКА В ТРЪНАЦИТЕ И НЕОБИТАЕМИ..23 .10 1915 Г ДО КРАЯ НА ДЕКЕМВРИ РУСИЯ НАПАДА ВАРНА БАЛЧИК ШАБЛА КАВАРНА ПО ВЪЗДУХ И МОРЕ ИМА УБИТИ И РАЗРУХА- БЪЛГАРИТЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ КОЙ НИ Е ОСВОБОДИЛ И ХАПИМ РЪКАТА КОЯТО НИ ХРАНИ НАСКОРО ДА ЧУХМЕ СЪЩИТЕ ДУМИ ОТ ИДЕЙНИТЕ ГУРУТА НА КРЕМЪЛ ДА ОТИДЕТЕ И ЗАПАЛЕТЕ ЕДНА СВЕЩИЧКА ЧЕ ОЩЕ НЕ СА НИ НАПРАВИЛИ КРИМ ИСКОННО РУСКИ
138
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ЕлиОткраднаха формулите Ели или по-точно западните цивилни учени им ги дадоха защото след Хирошима и Нагасаки разбраха що за стока са работодателите им.
137
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утрепали са три камили и един склад за *** в Сирия.
136
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миличка Ели. И аз съм признателен на Русия за освобождението. Но това не означава да се затрием като им се доверим подобно на много други държави, а когато стане напечено те да се изпокрият, както правят със Сирия СЕГА. Моите аргументи са безспирни и се ръководят изцяло от интересите на народа и България
135
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Я па ти... 136Има няколко вида ядрени бомби - Относително най-модерния - имплозивния вариант - да доста от нещата откраднаха от САЩ. Но понеже всяко гориво е с различен хим състав трябва да се правят модификации в самата бомба.
134
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото, *** извърши подобна подлост и в Южна Осетия, ползвайки своите "сини каски" като троянски кон.
133
2
 
2
 
! Отговори
Ели: Япа ти преди 6 години
Русия не е откраднала разработката на атомна бомба.При нахлуването в Германия ВСВ, САЩ купуват немски учени и търсят лаборатории и немски технологии.Намират ги, и целият им научен военен капацитет е изграден от нацистки учени, включително и проектът за атомна бомба, същото важи и за Русия.За това по-късно Де Гол не иска Ф-я да е член на НАТО.Дори Чърчил се обръща към УСА президентът, но му е отказано.Четете за Аненербе, Черното слънце, реактивния двигател, сателитни технологии, СТЕЛТ и т.н
132
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох, миличка Еличке. Прочети кога руснаците влязоха. И не влязоха в Сърбия, а в Прищина. И ударите вече бяха спрени. Еличке, идваш на моето. Всичко това, което си написала ще стане ако повторим грешките на Либия, Югославия, Ирак, Сирия и т.н. и се доверим на несигурен, лъжовен и страхлив съюзник като днешна Русия. Докато сме с НАТО всичко ще е наред. Това е потвърдено исторически вече. Всички, които сгрешиха и се хванаха с Русия вече не съществуват.
131
3
 
4
 
! Отговори
Еще раз: преди 6 години
Ели, *** изобщо не е влизала в Сърбия.Ние не ги пуснахме.Разбира се, разиграха една типично РУСКА ПОДЛОСТ, която само показа, че руските сини каски са като вълка - каската може да си пребоядиса, но си остава прос, нагъл и подъл рузки б0клук.Истината е, че в Сърбия влезе НАТО.А РУСКИТЕ КАСКИ СЕ ИЗНИЗАХА КАТО МОКРА ВРЪВ.
130
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 124Да ВярвамТака защо са опасни крилатите ракетиМалки - засичат се близо до радара около 40км максНиско летящи - Същото Относиелно високоскоростни 800км/ч са ти 250м/с 4 сек за километър в идеалния вариант ПВО комплекс има 60км полет на ракетата да я открие и унищожи - 240 секТОВА Е В ИДЕАЛЕН ВАРИАНТПринципно Крилатите ракети не маневрират летят под права линия и за това ако я открият са я свалили. ЗРК ако има предварителна информация от къде ще долети ракетата(от АУАКС) ;-)
129
5
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 години
Руснак ли е , не ми го хвали.Изостанала нация.
128
3
 
6
 
! Отговори
Ели Крим преди 6 години
Украй- Окраина. Хрушчов подари Окраина на украйнците.Крим винаги е имал особен статут - АВТОНОМЕН.Как си представяте над Севастопол да се вее НАТО-вско знаме?Проведе се ЗАКОНЕН Референдум - за Косово може, за Крим не?!Срамна е позицията на БГ, която не защити БГ език в Украйна, забраниха езиците на малцинствата.Крим е над 90% руско население.БГ може да има поче претенции за Крим, отколкото Украйна.Защо защитавате снайперистите, и убийците от избитите хора в Профсъюза.Гледайте Савченко...
127
3
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Анонимен 118 Русняците не са разработвали атомна бомба а я откраднаха от американците.От къде толкова акъл?