Путин към Ердоган: Атаката в Сирия нарушава устава на ООН!

Русия и Турция смятат, че е нужна тяхната намеса
15 апр 2018 08:17,
259
Путин към Ердоган: Атаката в Сирия нарушава устава на ООН!
Снимка: БТА

Президентът на Русия Владимир Путин в телефонния разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган вчера нарече действията на САЩ и техните съюзници в Сирия грубо нарушение на ООН, предаде ТАСС.

Според съобщението на пресслужбата на Кремъл в разговора е била обсъдена изострената ситуация около Сирия в резултат на ракетните удари на САЩ и техните съюзници срещу територията на тази страна, пише БТА.

Президентът на Русия подчерта, че действията на групата западни страни грубо нарушава устава на ООН и на основополагащите норми и принципи на международното право, заяви Кремъл. Руската и турската страна смятат, че е е необходимо да се активизира тяхното взаимодействие, насочено към реален напредък на процеса на политическо уреждане в Сирия.

Още по темата

Ердоган по-рано през деня разговаря по телефона с британската министър-председателка Тереза Мей, а след това и с френския президент Еманюел Макрон.

Припомняме, че вчера САЩ съобщи, че заедно с Франция и Великобритания са започнали военна операция в Сирия.

"Започнала е съвместна операция заедно с Великобритания и Франция, благодарим и на двете страни", каза Тръмп в изявление от Белия дом. Той обеща, че операцията ще продължи "колкото е необходимо" и докато Сирия не престане да използва химически оръжия.

Силни експлозии са чути в сирийската столица Дамаск, а от източната част на града се издигат гъсти стълбове дим.

Тръмп заяви, че се нанасят прецизни удари по "обекти от програмата за производство на химически оръжия на сирийския диктатор Башар Асад".

Доналд Тръмп заяви, че съдбата на режима в Дамаск е в ръцете на сирийците и предупреди Иран и Русия заради връзките им със Сирия.

"Каква е тази нация, която би искала да бъде свързвана с масовото убийство на невинни мъже, жени и деца?", запита той.

САЩ, Франция и Великобритания се бият "срещу варварството", заяви Тръмп, който окачестви като "чудовищни" химическите атаки на Асад.
ю

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А с арменсия поп вече говори ли по телефона?
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** се е оплакала от харема директно на султан Ердоган. Да видим как той ще защити любимата си жена....
104
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин не е на себе си. Повярва си, че може да играе на голямата световна шахматна дъска и сега хлипа по телефоните. Това момче ще свърши в лудницата
103
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да узнаем по колко милиона долара ще се бръкне всяка държава членка на НАТО за тази авантюра! Колко ще платим ние като данъкоплатци и какво направи шкембе чорбаджи ханъм, за да не сме както винаги йес мен територийка.
102
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТАо ТЯ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА БЕШЕ ЗАВЪРШИЛА,И БОМБИТЕ БЯХА САМО ЗА ДЕМОСТРАЦИЯ НА СИЛА,ВИЖТЕ ИМАМЕ АТАМНО ОРЪЖИЕ , И ИЗБИВА СТОТИЦИ НЕВИННИ ЯПОНЦИ,ЗАЩО НЕ БЯХА ВОЕННИ ОБЕКТИ,БОЕННА СИЛА,ВИДЯХА ,ЧЕ ВОЙННАТА СВЪРШИ И ДА ДЕЛТ БАНИЦАТА,ТАКИВА СА И СЕГА.
101
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е насмел Шойгу, защото вместо да разбере от руското военно командване за атаката срещу Сирия, той разбира за това от медиите позоваващи се на Ройтерс. Затова от вчера е побеснял и отчаяно търси съмишленици по всички кътчета на планетата. До момента е събрал желязна дружина Венецуела, КНДР, Боливия и Иран. Турция упорито продължава да се опъва от тази славна дружина.
100
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миличка Ели. Какво предлагаш? България да се довери на Русия и да приключи като Ирак, Югославия, Либия, Сирия. Все държави разчитали на Русия.. не, няма да направи българския народ тази грешка.
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера Столтенберг каза, че цялото НАТО било дало благословия за нападението над Сирия. Да не се окаже, че тоя *** не знае кои всъщност държави са членки на НАТО. Много е вероятно да е бил тотално напушен.
98
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 107Още един ПВО ЕкспертСамо това казвам и приключвам с поредния експерт:Под индекса С-300 се крият 11 различни комплекса приети на въоръжение(има още поне 6 които не са приети и останали като частични или пълнофункционални прототипи) в три поколения като има комплекси за ПВО / Сухопътни Войски / Военно Морски Флот / Ограничена ПРО
97
5
 
6
 
! Отговори
До Ели преди 6 години
Миличка Ели. Няма клуб на убийци и клуб на миротворци. Светът е джунгла, има силни и слаби. За жалост Русия демонстрира, че е слаба и е склонна да изостави съюзник. Обеща, че ще сваля ракети, но се покри в дън горите. Кой би се доверил на такъв съюзник? Никой.
96
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой де ходил в Сирия? Аз съм живяла там, под "страшната" диктатура. Ако искате да намерите отговор за военното присъствие в Сирия и за последните удари, проверете държавните бюджети за производство на оръжие. Вие да не мислите, че то се произвежда, за да стои по складовете?! Крайно време съюзът САЩ - СА да бъде разгромен, аман от петродолари и други своеволия. Ако имаше напредничави арабски страно, това бяха Сирия и Иран, морално над другите! А не чалгаджийската, престъпна мека Дубай!
95
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин нали свали всичките американски ракети в Сирия, какво толкова се е възпалил срещу САЩ, Великобритания и Франция. Би трябвало вместо да плюе по тях да търка доволно ръчички и да си повтаря "ох, на дядя, паднахте ли ми в ръчичките". Вместо това нескончаеми руски храчки и плюнки. Човек почва вече да се съмнява че нито една западна ракета не е спряна от желязната руска ПВО завеса, което разбира се е невъзможно заради русофилската увереност в безкрайните възможности на Русия.
94
0
 
5
 
! Отговори
Спете спокойно деца преди 6 години
Пак русофили и русофоби.Радост за народа.Едните възхваляват САЩ,другите Русия.С 106 ракети ударили три сгради?Другите твърдят,че от 106 ракети 73 били прихванати.Всички са победители.Шкембе войводата е спокоен,щото за нас няма пряка заплаха.Катето е сигурна,че е използвано хим.оръжие.Бойко проверява бункерите,свиква свиква съвет.Ние стоим твърдо зад Доналд и Тереза.И защо не си пием гроздовата и нитратните марули и да не се безпокоим за световният мир.Дони,Тереза и Еманюел мислят за нас.
93
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 123..Ей такива смoтаняци като теб още от 2000-та година казваха че ще му видят скоро сметката на Путин, а той вече 18 години на власт! Що така, бе Миме?
92
3
 
8
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Каквото и да пишете, истината излиза наяве.А тя е Британия и САЩ нагло излъгаха ООН и света, предостявяйки непълен доклад за "Скрипал". Използвано е веществото BZ-произвеждано в САЩ, БРитания и д-вите в НАТО - ето важната информация, която агресорите скриха.Русия не произвежда ве-то. Взривиха складовете, преди експертите да установят хим. оръжия на Британия и САЩ.Главното е да се махнем от НАТО.Крайно агресивна, антицивилизационна организация, БГ не трябва да е в клуба на убий$ците..
91
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко дни меките китки управляващи Русия ще хрипат по телефоните?
90
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 129Отцепил да но не си я е взел(все още) - ако не я върне директно като минимум Обвинение в ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ, и прочие до обвинение в АГРЕСИЯ
89
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Досега американските *** са дали оръжие на ИД за над 1 милиард долара. Мръсни убийци!
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 137 Той Бай Дончо пък дето изби хиляди сирийци какъв е?
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво излиза, че Тръмп се обажда на Пютин по телефона и онзи не го закача. Как става тези работи?