Путин към Ердоган: Атаката в Сирия нарушава устава на ООН!

Русия и Турция смятат, че е нужна тяхната намеса
15 апр 2018 08:17,
259
Путин към Ердоган: Атаката в Сирия нарушава устава на ООН!
Снимка: БТА

Президентът на Русия Владимир Путин в телефонния разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган вчера нарече действията на САЩ и техните съюзници в Сирия грубо нарушение на ООН, предаде ТАСС.

Според съобщението на пресслужбата на Кремъл в разговора е била обсъдена изострената ситуация около Сирия в резултат на ракетните удари на САЩ и техните съюзници срещу територията на тази страна, пише БТА.

Президентът на Русия подчерта, че действията на групата западни страни грубо нарушава устава на ООН и на основополагащите норми и принципи на международното право, заяви Кремъл. Руската и турската страна смятат, че е е необходимо да се активизира тяхното взаимодействие, насочено към реален напредък на процеса на политическо уреждане в Сирия.

Още по темата

Ердоган по-рано през деня разговаря по телефона с британската министър-председателка Тереза Мей, а след това и с френския президент Еманюел Макрон.

Припомняме, че вчера САЩ съобщи, че заедно с Франция и Великобритания са започнали военна операция в Сирия.

"Започнала е съвместна операция заедно с Великобритания и Франция, благодарим и на двете страни", каза Тръмп в изявление от Белия дом. Той обеща, че операцията ще продължи "колкото е необходимо" и докато Сирия не престане да използва химически оръжия.

Силни експлозии са чути в сирийската столица Дамаск, а от източната част на града се издигат гъсти стълбове дим.

Тръмп заяви, че се нанасят прецизни удари по "обекти от програмата за производство на химически оръжия на сирийския диктатор Башар Асад".

Доналд Тръмп заяви, че съдбата на режима в Дамаск е в ръцете на сирийците и предупреди Иран и Русия заради връзките им със Сирия.

"Каква е тази нация, която би искала да бъде свързвана с масовото убийство на невинни мъже, жени и деца?", запита той.

САЩ, Франция и Великобритания се бият "срещу варварството", заяви Тръмп, който окачестви като "чудовищни" химическите атаки на Асад.
ю

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
В ГОЛЯМ % ОТ ХОЛИВУДСКИТЕ ФИЛМИ КАЗВАТ ИСТИНАТА : " НИЩО ЛИЧНО - ПРОСТО БИЗНЕС !!! " ТРЯБВА ДА СЕ "ВЪРТИ " ОПРЕДЕЛЕНА ПРОМИШЛЕНОСТ /ПО ИЗИСКВАНИЯТА НА КАПИТАЛИЗМА/ ! ПРОИЗВЕЖДАШ ,ПРОДАВАШ,ПЛАСИРАШ ,ИЗПОЛЗВАШ И - нови държавни поръчки и" РАБОТЕЩА " икономика ....и "МАЙ..НАТА МУ НА ВЪТРЕШНИЯ И ВЪНШЕН ФИНАНСОВ ДЪЛГ " ...ЩЕ ГО "АНУЛИРАМЕ" СЪС СИЛА !!!!!! ПАЧАТАМЕ КУИКЛИ!
185
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
султаньт от приказки не разбира за него само мотиката по главата
184
0
 
10
 
! Отговори
hm преди 6 години
На никой не му пука за кауза или правилно или добро... Единствено се гледат кинти и влияние...
183
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е ли цинично и грозно да бомбардираш държава която се бори срещу крайният ислямизъм!? Държава която е дала 500 000 жертви, повечето убити по жесток начин от главорезите! Явно няма милост в политиката!
182
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но Ердоган се опъна на Путин за Асад
181
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен188 Какво общо има катастрофата с войната в Сирияглупендер?
180
1
 
10
 
! Отговори
фак...ти преди 6 години
Другария Бойко и другарката *** нямат все още доказателства за химическите атаки на другария Путин,но са единни по въпроса с европейските фондове!!!
179
14
 
6
 
! Отговори
фак...ти преди 6 години
Путин се оправдава като млада невеста.Избягаха му корабите,подводниците,пво,самолетите му отказаха летене.Сега ще си играе на карти с Асад!!!!!!
178
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно че са стреляли извън границата на Сирия.Не са се осмелили да навлязат във въздушното пространство.Някой е мислил за S-400.
177
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има ли Евросъюз след година;) Още една година живот за троловете на ГЕРБ!След това в Сибир да ви таковат ушанките.А ние да заживеем нормално без нагли и прозти ***.Трима ранени в Сирия,В България 6 убити за ден.Да не е паднала някоя томаховка върху автобуса....
176
1
 
9
 
! Отговори
ми ся преди 6 години
Айдяяяя... ...и турскио поток ке пресаане...
175
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки път когато го напънат Тръмп в САЩ, той трябва да се оправдава че няма връзка с Путин.Сега си спечели алиби за известно време
174
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега Тръмпи се закрепи във атаките срещу него в САЩ.Путин го стабилизира като негов агент.Кой спечели от тези удари?Ами Тръмп показа че не е човек на Путин:)))А дали е така;)
173
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета гербавите *** и се радвам за бъдещето на България:))))С такива ***.и скоро ще втасаме. За какво да свалят ракетите,след като предварително се знаеше че няма да уцелят нещо важно;)Беше коментирано и така стана...А защо и как е станало така, е друга тема.
172
6
 
21
 
! Отговори
aaaa bee преди 6 години
До Крим не е рускируски си е , руски е
171
5
 
8
 
! Отговори
гост преди 6 години
Отлично, Путин да напусне ООН веднага!
170
5
 
35
 
! Отговори
Dj преди 6 години
Само от войната в Ирак, жертвите се изчисляват на над 2 милиона. В момента Либия е страна без закон върната в средновековието с пазари на роби. Това бе резултата от войната на оста на злото, америка, англия, франция и израел.
169
4
 
13
 
! Отговори
aa1830 преди 6 години
Любовта между Ердоган и Путин е няква много извратена. Ердоган благодари на американците за удара от вчера, преди седмица Ердоган, Путин и Рохани се срещат по повод общи действия в Сирия, Русия строи на Турция АЕЦ и газопроводи, Турция сваля руски изтребител и неин посланик бива ликвидиран на турска територия, Путин осъжда политиката на Тръмп...изобщо цирка е пълен.
168
4
 
21
 
! Отговори
Dj преди 6 години
Какво Крим? А Тексас? А Калифорния? А Косово? И да припомня, в Украйна бе изяършен преврат, част от украинците, с право, се разбунтуваха. А войните в Ирак и Либия и необявената в Сирия?
167
8
 
7
 
! Отговори
Абе преди 6 години
Те не анексираха Крим, взеха си го (както казват ромите).