Почина журналист, писал за смъртта на руски наемници в Сирия

Максим Бородин паднал от балкон в Екатеринбург
Обновена: 16 апр 2018 09:53 | 16 апр 2018 08:45, Елка Василева
151
Почина журналист, писал за смъртта на руски наемници в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Руски журналист, който писал за смъртта на руски наемници в Сирия, починал вчера в болница, след като в четвъртък паднал от балкона на апартамента си в Екатеринбург, предаде Асошиейтед прес.

Новинарският сайт "Нови ден" съобщи, че неговият репортер Максим Бородин е починал в болница вчера, посочва АП. Не е известна причината, поради която той е паднал от балкона на жилището си на петия етаж.

Още по темата

Руски медии цитират полицията, че вратата на апартамента била заключена отвътре.

През март Бородин писал, че в местно село били докарани тела, за които се предполагало, че са на наемници.

Има съобщения, че хиляди наемници са били изпратени в Сирия от сенчеста компания, притежавана от Евгений Пригожин, обвинен в САЩ, че е основал "фабрика за тролове", която се е опитала да повлияе на президентските избори през 2016 г., добавя АП.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
3
 
! Отговори
ужасен избор на руси преди 6 години
Недостойно е да се убива човек за това, какво е писал. Има и още нещо още по-недостойно - част от опозиционерите на Путин се събрали във Вилнюс и давали идеи, какво да е с русите след путин. Часто от идеите са били да се създадат 10 княжества, които да воюват взаимно и да се изтребват. Другата идея била да се даде далечния изток на Китай. Ако това му е опозицията на Путин, с такива идеи, никой не може да вини руснаците, че го предпочитат като по-малкото зло.
130
0
 
3
 
! Отговори
PD преди 6 години
Който остро перо вади, от меч умира.. И така ще е, докъ не овладее, еднакво добре и двете. А после нема да му трябват , нито едно от двете, за да води Хората.Така е писано в една дебела книга, от Мъдрите древни Българи, ама е затрито. За туй подобни истории има и недалечното ни минало, ама повтаряме като първолаци. Нищо, като затвърдим материала, резко ще скочим напред. Ама по натам.
129
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната жертва на сатрапа Путин и то само защото казва истината!
128
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За този човек в американските медии пише, че много пиел и се друсал.
127
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъжата срещу заплащане си има цена. На трезво човек не би писал глупости, а злоупотребата с алкохол води до загуба на памет и...равновесие...
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Дубровка е имало терористи със шахидски пояси и мини. Ако е бил използван BZ най - вериятно те са щели да се взривят без сами да разберат какво правят. От друга страна, фентонилът те прави безразличен към всичко и те успокоява до степен да загубиш съзнание. Защо руснаците да използват газ, който не стига, че нямат, а и ще предивзика неконтролирано самовзривяване на терористите? Що пишете украински глупости, колкото да се намирате на работа?
125
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В театъра в Дубровка руснаците НЕ използваха BZ, а фентонил - препарат, който се използва за анестезиология. Фентонила при предозиране се неутрализира с налоксон, а точно такива инджекции са слагали на заложниците след операцията. А дори и аз, който съм лаик и информацията за действието и ефектите от фентонил, новичок и американския BZ съм я намерил ровейки в нета, мода да определя симптомите на английския полицай и Скрипал като следствие от BZ. От Новичок не се оцелява, а от BZ се оцелява...
124
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх и дефицит в огромен % Крепи НОМЕНКЛАТУРАТА в Русия
123
3
 
4
 
! Отговори
тереэа геева преди 6 години
Путин е виновен......таэи нощ МАКРОНЯ ще нанесе удар поКремъл.КАЭАХ...
122
4
 
13
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До До почина=убитИ то не какъв газ?! А онзо дето "НИКОГА" Русия и СССР не са го били произвеждали и който уж беше намерила Швейцарската лаборатория!!
121
12
 
17
 
! Отговори
До почина=убит преди 6 години
А на заложниците от Дубровка, кой им пусна газта! Спасителите, по-точно едно джудже. Явно спасяването с газ е традиция в Мордор.
120
8
 
27
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи това се случва със всеки НЕУДОБЕН в Русия! Така е от времето на Ленин! При сталин тая тендеция се е засилила до толкова, че другаря сталин ИЗБИВА 3 ПЪТИ повече руснаци отколкото хер хитлер и гражданина наполеон взет заедно! Ясно е, че това е било така, както е ясно, че слънцето грее и, че земята се върти! Просто разни хора отказват да го приемат! А и може да се каже, че ако го приемат то в тези случай "случайно" падат от балконите на апартаментите си! Ми това е друго засега няма как да е!
119
7
 
11
 
! Отговори
До музика преди 6 години
Наистина, сега за Путин по-големият проблем са вагнеровците, а не американските ракети. Параноята се засилва и вечер си проверява под леглото с металотърсач.
118
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еххх...пак Запада е виновен. ЦРУ и там е направило нещо :))) Там само лъже се говорят , истината пада от балкона.
117
5
 
14
 
! Отговори
музика преди 6 години
Ах този Путин не обича да слуша Вагнер(или за Вагнер).
116
7
 
21
 
! Отговори
почина=убит преди 6 години
Заложниците в Беслан също "починаха" т.е. бяха убити от "спасителите си".
115
13
 
5
 
! Отговори
Гатанка преди 6 години
Напил се с водка! Защо търсят друга причина?
114
15
 
30
 
! Отговори
Русия,Русия... преди 6 години
Единствено Русия и С.Корея плашат с оръжие, то толкова и си могат. Само не разбирам защо русофилите заминават на запад а не за Русия. Жалка работа.
113
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"вратата на апартамента била заключена отвътре."Като не се чете статията се излагаш в коментарите като атлантически троладжия (кифладжия)
112
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
74 учени от НАСА са убити през последните две години.Сигурно пак Путин, а?