Тревога от Острова и САЩ: Злонамерена руска кибератака

Тя била насочена към администрации и инфраструктури
Обновена: 17 апр 2018 08:27 | 17 апр 2018 08:11, Александър Попов
142
Тревога от Острова и САЩ: Злонамерена руска кибератака
Снимка: Reuters, архив

САЩ и Великобритания издадоха съвместна тревога за "злонамерена кибератака" от страна на руската държава, насочена срещу администрации и инфраструктури, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Мишените на тази злонамерена кибератака са основно правителства и организации от частния сектор, инфраструктурни доставчици от ключово важно значение и доставчици на интернет", се казва в съвместно съобщение на британския Национален център за киберсигурност и на ФБР и министерството на вътрешната сигурност на САЩ.

В съобщението се отправя предупреждение както до доставчиците на интернет, така и до потребителите. В него се цитират организации, извършващи изследвания в областта на киберсигурността, както и други правителства, в подкрепа на информациите за кибератаката. Но в съобщението не се предоставят детайли за датата и мащабите на тези злонамерени действия.

Според Лондон и Вашингтон подкрепяни от руското правителство хакери са заразили рутери по света в хода на кампанията, насочена срещу правителствени агенции, компании и важни инфраструктурни оператори.

Британски правителствен говорител каза, че това е още един пример, че Русия не спазва международните стандарти и глобалния ред - този път посредством кампания за кибершпионаж и агресия, която се опитва да наруши работата на правителства и да дестабилизира компании.

"Приписването на тази злонамерена активност праща ясен сигнал на Русия - знаем какво правите и няма да успеете", заяви британският правителствен говорител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: САЩРусиякибератака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе. Стига вече ...все вас ви нападат...все вие сте светена вода ..ненапита...а кво се оказва после??Нямам думи за тия американци ..то и англичаните същите ...
89
2
 
34
 
! Отговори
преди 6 години
Как иначе ще отклонят вниманието на англичаните от Брекзит. Мей незнае накъде да върви и заблуждава народа по всякакъв начин. А Тръмп, гледа и той да отклони вниманието затова,че май се поосра. Та САЩ винаги са водили войни на чужди територии и пак разбъркват света! И естествено трябва друг да е виновен. Абе по български казано Крадецът вика, дръжте крадеца! Всичко това простичко казано, без да го казваме на висок стил и със сложни думи!!!!!
88
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците няма ли да спрат най-накрая. Освен България и някоя и друга азиатска република, никой друг не ги иска. факт!
87
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британците и американците ги гони страшна параноя.Ама така им се пада,ще бъда доволен,ако това е истина.След толкова *** изпълнения,не е лошо някой малко да ги пораздруса.
86
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Злонамерена руска кибератака със вирус Старичок! Срочно купуваме памперси!
85
5
 
37
 
! Отговори
Трезвомислещ преди 6 години
" Русия не спазва...ГЛОБАЛНИЯ РЕД ". Добре, че не го спазва, иначе сме обречени. Всички знаем КОЙ и ЗАЩО го създаде този "глобален ред".
84
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абсурдно е твърдението, че имат информация за предстояща кибератака.ако руснаците наитсина искаха да ги ударят, никой нямаше да ги предупреди.това всичко са залъгалки за наивници.в днешно време и едно хлапе от вкъщи, може да срути големи компании, ако използва зомби-мрежи със стотици хиляди заразени компютри, и да си прекара трафика през руски айпита, че да изглежда, че идва от русия.за вски с нормална техническа грамотност е ясно, че това са фалшиви новини,а тези политици съвсем изкуфяха.
83
3
 
37
 
! Отговори
Стар набор преди 6 години
За ме е напълно ясно, че Нагло-саксонците работят по предварително изготвен СЦЕНАРИИ-Скрипал, Сирия, Кибератаки - обвиненията се сипят едно след друго в строго определен период от време. На Мей и се иска да е новата Татчър, ама не може да се мери нея.
82
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
една дума не вярвам на тези глупости. тотален фейк нюз.днес.бг не ви ли е срам да пишете такива измишльотини ?
81
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според западната пропаганда руснаците живеят в19 век почти са измрели от глад,та незнам как ги правят тия кибер атаки.
80
2
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 75Те отдавна нямат стратегически бомбардировачи...
79
3
 
29
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До началото на Световното първенство по футбол ще се нагледаме и наслушаме на кашерна евроатлнтическа истерия...
78
2
 
18
 
! Отговори
11 преди 6 години
До Анонимен 65Къде тука е Русия ли? На руските хакери не им трябват рутери - те са най-добрите и не им трябват такива кошници за да си правят атаките.
77
34
 
8
 
! Отговори
дг преди 6 години
Вярвам, че цивилизования западен свят винаги може да намери решение, за справяне с руските провокации. Западния свят им достатъчен ресурс за да смаже руската кибер мизерия!!! Достатъчно е да отправят призив към всички хакери с либерални разбирания, само за 1 месец руската *** ще бъде атакувана от всички краища на света, може с техните камъни по тяхната глава да бъде новата тактика! Т.е. да останат без ток, без банкова система, без възможност да водят кибер шпионаж...
76
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо просто не изключат Империята на злото от интернет
75
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия пак си търсят белята.
74
5
 
25
 
! Отговори
Моите съболезнования преди 6 години
Никой не им е виновен на паламидестите островитяни. Сами си го направиха, а вече на никой не му се слушат стари песни.
73
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо друго има ли още да обвинят Русия или?
72
2
 
23
 
! Отговори
Fakebook, fakenews преди 6 години
И... как са нападнатите? Мърдат ли още или спряха?
71
3
 
15
 
! Отговори
Грую преди 6 години
Съветските хакери,най-добрите хакери!