Тревога от Острова и САЩ: Злонамерена руска кибератака

Тя била насочена към администрации и инфраструктури
Обновена: 17 апр 2018 08:27 | 17 апр 2018 08:11, Александър Попов
142
Тревога от Острова и САЩ: Злонамерена руска кибератака
Снимка: Reuters, архив

САЩ и Великобритания издадоха съвместна тревога за "злонамерена кибератака" от страна на руската държава, насочена срещу администрации и инфраструктури, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Мишените на тази злонамерена кибератака са основно правителства и организации от частния сектор, инфраструктурни доставчици от ключово важно значение и доставчици на интернет", се казва в съвместно съобщение на британския Национален център за киберсигурност и на ФБР и министерството на вътрешната сигурност на САЩ.

В съобщението се отправя предупреждение както до доставчиците на интернет, така и до потребителите. В него се цитират организации, извършващи изследвания в областта на киберсигурността, както и други правителства, в подкрепа на информациите за кибератаката. Но в съобщението не се предоставят детайли за датата и мащабите на тези злонамерени действия.

Според Лондон и Вашингтон подкрепяни от руското правителство хакери са заразили рутери по света в хода на кампанията, насочена срещу правителствени агенции, компании и важни инфраструктурни оператори.

Британски правителствен говорител каза, че това е още един пример, че Русия не спазва международните стандарти и глобалния ред - този път посредством кампания за кибершпионаж и агресия, която се опитва да наруши работата на правителства и да дестабилизира компании.

"Приписването на тази злонамерена активност праща ясен сигнал на Русия - знаем какво правите и няма да успеете", заяви британският правителствен говорител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: САЩРусиякибератака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен52 Цивилизованият свят . Гей паради ,еднополови бракове , со домия ,наркомания ,алкохолизъм Демократични ценности
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Анонимен 51 С нови ,умни ....
68
0
 
19
 
! Отговори
баба пена преди 6 години
ама тия сериозно ли?
67
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези пак започват с дивотиите. На крива ракета космоса й е виновен. За всичко им виновна Русия. На това вече и гаргите се смеят.
66
23
 
2
 
! Отговори
аз преди 6 години
До АнонименЩом си сигурен, че руснаците нищо лошо не правят - предлагам ти да си направиш email акаунт в руски сайт и да си пратиш всички данни за дебитните си карти до него. Така ще докажеш вярата си в Русия! При това - аз лично съм 90% сигурен, че руснаците няма да се възползват от тях. Но и съм сигурен, че ако ги пратиш - ще докажеш, че си ***!
65
3
 
20
 
! Отговори
рускиня до 54 преди 6 години
Не е като да правиш ракети и самосвали. Но иначе да бърникат по чуждите електроники и да правят безобразия по света, това го могат---------------------------------------------------------Доколкото знам ,специално ти си произвел само чушкопек - така че твое мнение малко смешно. Второ за да бърникаш по електроника - трябва доста интелигентност. Та последно - *** и колхозници ядат домати или подкопават световна електронна мрежа. Нещо не го зацепвам.
64
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спомних си приказката за лъжливото овчарче! Мисля, че никой няма да повярва на англичаните, дори някой да ги нападне.
63
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рутерите по целия свят са произведени от американски и китайски компании предимно. Къде тука е Русия?
62
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тез не им се получи с химическите атаки и пак се върнаша на кибератаките ;))) Дали някой някога ще им повярва отново?
61
2
 
6
 
! Отговори
ДЯДО ТОШКО преди 6 години
БРАВО ИВАНЕ !!!
60
2
 
29
 
! Отговори
L. преди 6 години
Утре ще вдигнат тревога, че Русия им мисли зло.Тия вече се наакват от сянката си.
59
4
 
22
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Тия ще вземат да направят трета световна и Ванга пак ще познае.
58
9
 
0
 
! Отговори
ГУРЛЬО ПАРТИЕЦА..... преди 6 години
Ние певандулите имаме изпитани средства против всичко западно БОМБИ,ОТРОВА,РАЗТРЕЛИ-тормоз,брожение,лъжи.........
57
1
 
25
 
! Отговори
Леденото кралство преди 6 години
Гълфстрийм(според едни американски композитор) ще спомогне тия въобще да нямат нужда от електроника.Тя и електрониката няма да помогне на яловия ЗМей. След загубата на колониите, дори Хитлер се отказа от острова.Ама за тях не е сефте,Рим изостави таз мрачна провинция, камо ли непретенциозните викинги.То и акъла ги изостави горките преди Брекзита. Явно и местните изоставят Албиона, щом по улиците бели са само туристите.Терезке,само Макрон може да те хакне,та да казваш че си пее дооо фииил ка.
56
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Анонимен 51"Въпросът е, защо френския самолет не е стрелял по Сирия?"Отговора е много тривиален, защото той е чакал да включат радарите асадовското или руското ПВО и да ги унищожи с антирадарни ракети. Само че Асад е от стара коза яре и знае че радарите се включват едва след като отмине атаката, защото на дядо му Хафез израелците поне 10 пъти му ликвидираха ПВО-то и трябваше да купува ново от СССР. Освен това Асад знае че не може да разчита на руска техника и се криеше в Техеран.
55
25
 
7
 
! Отговори
Хвалипръцко преди 6 години
Много са хвалбите на *** как са свалили 71 ракети на хамериканците,но пък не показаха как всичките 3 уцелени гнезда на сирийската химия са разрушени. Защо ? Ако бяха спасили разрушените обекти,можем да повярваме за свалените ракети, но видяхме разрушения. Значи каквото са предвидили,са постигнали ударите. А пък *** нека се гордеят ,че са велики.
54
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кривите им ракети космосът им е виновен!
53
1
 
23
 
! Отговори
До Анонимен 51 преди 6 години
Въпросът е, защо френския самолет не е стрелял по Сирия? Горивото ли е свършило, или пилота го е хванало шубето, или е получил разстройство, или е заспал зад волана, в работно време, и е проспал полета над Сирия?
52
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин преди години беше наредил на руските хакери да си правят руска версия на интернет, ама май нещо се озорват. Не е като да правиш ракети и самосвали. Но иначе да бърникат по чуждите електроники и да правят безобразия по света, това го могат.
51
2
 
22
 
! Отговори
До Анонимен 51 преди 6 години
От 103 ракети, 71 свалени от сирийската армия. Агресорите с бракувани ракети ли са стреляли или с карнавални?