Тревога от Острова и САЩ: Злонамерена руска кибератака

Тя била насочена към администрации и инфраструктури
Обновена: 17 апр 2018 08:27 | 17 апр 2018 08:11, Александър Попов
142
Тревога от Острова и САЩ: Злонамерена руска кибератака
Снимка: Reuters, архив

САЩ и Великобритания издадоха съвместна тревога за "злонамерена кибератака" от страна на руската държава, насочена срещу администрации и инфраструктури, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Мишените на тази злонамерена кибератака са основно правителства и организации от частния сектор, инфраструктурни доставчици от ключово важно значение и доставчици на интернет", се казва в съвместно съобщение на британския Национален център за киберсигурност и на ФБР и министерството на вътрешната сигурност на САЩ.

В съобщението се отправя предупреждение както до доставчиците на интернет, така и до потребителите. В него се цитират организации, извършващи изследвания в областта на киберсигурността, както и други правителства, в подкрепа на информациите за кибератаката. Но в съобщението не се предоставят детайли за датата и мащабите на тези злонамерени действия.

Според Лондон и Вашингтон подкрепяни от руското правителство хакери са заразили рутери по света в хода на кампанията, насочена срещу правителствени агенции, компании и важни инфраструктурни оператори.

Британски правителствен говорител каза, че това е още един пример, че Русия не спазва международните стандарти и глобалния ред - този път посредством кампания за кибершпионаж и агресия, която се опитва да наруши работата на правителства и да дестабилизира компании.

"Приписването на тази злонамерена активност праща ясен сигнал на Русия - знаем какво правите и няма да успеете", заяви британският правителствен говорител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: САЩРусиякибератака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Томахавките са преброени. С 40 ракети са свалени 71+ томахавки. Стана както през балканската война "по 5 на нож". Това руското ПВО с една ракета модел Хрушчов от 1960 година унищожава минимум 5 томахавки.
29
4
 
30
 
! Отговори
aaa преди 6 години
Кой ли нормален човек би повярвал на каквото и да е след всичките ви гнусни лъжи...
28
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да борим томахавките с клавиатури дрОгарЕ!
27
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че е кибер пространството, където може подло и страхливо да нападаш и след това да отричаш че си ти. Иначе как щеше Русия да си изпълнява заканите срещу Запада?
26
0
 
19
 
! Отговори
хак преди 6 години
Александър Попов значи напиши кой е източника на това което си написал.Първо в официалните изявления се казва, че има опасност Русия да манипулира рутери, които да доведат до разпространение на зловреден софтуер, а не че рутерите са заразени.. Абе wannabe журналистика
25
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките русначета, много им се иска да се перчат пред САЩ и да показват мускули пред света, но възможностите им са нищожни. На тях всеки може да им наложи санкции, но те въпреки че уж са ядрена държава на никого не могат да наложат санкции. Причината за това е една, от Русия нищо не зависи в днешния свят, дори и да изчезне от света в един миг освен русофилите друг едва ли ще разбере че Русия е изчезнала.
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По - полека, по - полека, че броим лъжите ви. :) Детекторите прегряват, повреждат се вече и търсим части да ги ремонтираме.
23
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англия и САЩ в поредния си напън за злепоставянето на Русия без причина и доказателства... Отдавна стигнаха дъното и започват упорито да копаят надолу...
22
6
 
33
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Добре за почваме тази сутрин, хайде да видим още колко "истински" новини ще спретнете днес за Русия.Не забравяйте, че хонорарът зависи не само от количеството, но и от качеството.И едно предупреждение, ако тия лъжи минават на запад, българинът не е толкова доверчив и не се връзва толкова лесно.Няма как една страна да е цялото зло на света, а другите света вода ненапита!
21
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Параноята яко ги тресе.
20
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп:- А с моя туитър какво ще стане? Как да управлявам сега света, като не мога постна поредните си глупости и да излъжа хората?Коми:- Научете се да говорите истината и да спазвате законите!
19
7
 
53
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Писнаха. То бива, бива антируска пропаганда, преко сили ще накарате хората да се отвратят от Запада.То не беше отравяне - без доказателства.Икономически санции.Гонене на дипломати.Запориране на сметки.Скрипал отровен от BZ.Гонене на обикновени руснаци с бизнес.Руска намеса в избори.Руска агресия.Чашата преля.То бива, бива, вече прекалихте!По времето на "Студената война" - нямаше такава пропаганда.Отвратителна история, човек се чувства омърсен.
18
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Православните са добрите.
17
16
 
19
 
! Отговори
Дори да е вярно преди 6 години
Руската стратегия е правилна. С по-силен агресор се води партизанска война. Дори и да е обидно, по-добре засрамен отколкото умрял. Времето работи за Путин.
16
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През зимата вали сняг, има земетресения, наводнения, лятото е горещо. И затова ли ви е виновна Русия?! :) :)
15
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сложете си памперси и ако се изпуснете не обвинявайте Русия, а отидете на лекар за обстоен преглед! Проблемите са от вас и във вас! :)
14
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По света всички хора са равни, но американци и англичани са доста по-равни от другите, те определят къде какво да се случва
13
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната лъжа... Нали все мозъци сте се събрали на запад, големи специалисти... :) Ако има подобно нещо, значи пак не можете да се справите и си признавате, че сте некадърници и ***! Ако не е вярно, е поредния ваш цирк както досега и във всичко... :) И в двата случая сте смешни и жалки! :)
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен12rusia si ima sobstven internet.drugaru obrazovaite se
11
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩисаните малко поизперкаха. Хубаво, Путин Лошият изби стотина краварски инструктори в Гута , е и какво толкова?Животът продължава.