Ученик нападна с нож съучениците си в Русия

Пострадали са четирима души, сред които и нападателят
18 апр 2018 11:30, Елка Василева
36
Ученик нападна с нож съучениците си в Русия
Снимка: архив, Reuters

Ученик от клас за деца със забавено психическо развитие рани двама души в училището си в град Стерлитамак в руската република Башкортостан, след което се намушка с нож и подпали помещението, съобщи ТАСС, като се позова на федералното следствие и източник от местните органи на реда.

По предварителни данни 17-годишният младеж влязъл в кабинета по информатика, където се намирали съучениците му, срязал с нож ръката на едно момиче и наранил учителката, после разлял в стаята бензин и го запалил, а междувременно и се намушкал.

Още по темата

Друга ученичка, изплашена, скочила от втория етаж. Нападателят и тримата пострадали са настанени в болници. Бензинът изгорял бързо и в сградата не е избухнал пожар.

Следствените органи работят по случая. Образувани са две наказателни дела: срещу ученика извършител - за опит за убийство, и за небрежност по служба - срещу длъжностни лица от органите за превенция на престъпността сред непълнолетните. Според федералното следствие тези органи са били сезирани преди във връзка с агресивно поведение от страна на тийнейджъра.

Ръководителят на Башкортостан Рустам Хамитов отпътува за местопроизшествието, съобщи за ТАСС неговият прессекретар Фанур Ягафаров.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
големите моралисти преди 5 години
Нито съм за ес-натовски ценности,нито съм за Великоруския Шовинизъм.Но-"цъфнали и вързали",православни Гундяевци и болгаро-наплюватели виновни ни изкарваха и за това,що е верно и за това,що не е,за всичко.А сега що не погледнат себе си в огледалото,преди да плюят по нас?
26
0
 
3
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 5 години
До Анонимен 20 майче ти си гладник в бг съществува глад елате и вижте как живеят руснаците.в бг остава без людие гражданите на бг напускат страната от глад а ти го пишеш с гордост
25
2
 
5
 
! Отговори
В Русия има ред! преди 5 години
А в САЩ застрелват по 10-15 деца в училище. Не е за година, а за случай и пак не забраняват огнестрелното оръжие.
24
4
 
2
 
! Отговори
мъка преди 5 години
под въздействието на одеколон и лосион
23
0
 
3
 
! Отговори
№19 до №25 преди 5 години
"Александр, Максим, Артем, Михаил, Даниил, Иван, Дмитрий, Кирилл, Егор, Андрей", перечислила собеседница агентства десять самых популярных имен среди новорожденных мальчиковСофия, Мария иВиктория. Далее поубыванию следуют Анастасия, Анна, Полина, Алиса, Александра. На девятом идесятом месте - Дарья иЕлизавета.Лъжи по-малко!
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25Човекът се казва ШОЙГУ, с ударение на "у". Баща му е син на храбрия тувински народ - от държавата, която обяви война на хитлерова Германия още през първия ден на Отечествената война. Майка му е рускиня. Вероизповедание - източно-праавославен.Когато колата му излиза от Спаските врата на Кремъл да приеме парад, Сергей Кумжугатович широко се прекръства. Тувинците са будисти-ламаисти, като бурятите, монголците, тибетците, шерпите. Мюсюлмани там няма.Научи българския правопис!
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19 а знаешли кой е военен министър в русия шуйгу и дали е щаманист или мюсулманин .Впрочем като си почнал с имината я кажи защо най масовото име на новородени в Москва са 1 Тимур 2 Ала 3 Мюрза
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20Май ти си гладен за... срам ме е да кажа!
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами *лка са какво ще се храни? Тя е високоспециализирана по Русия, ако й дадат друг текст, главата й ще блокира съвсем. А така вече знае географията на огромната страна, знае за Улан Уде, Стерлитамак, Тикси, скоро ще научи и за Йошкар Ола.
18
3
 
0
 
! Отговори
пенко преди 5 години
Проверих информацията чрез "неназован източник" и установих : НЕ Е НОЖ , А ПЕРГЕЛ- М-16-М с оптика !!!
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нападнал ги е от глад.:D
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16Само оли може да не се досети, че в Башкортостан живеят башкири, а те са мюсюлмани, както и съседите им в Татарстан. Те са родствени на прабългарите, а казанските татари вече често се самонаричат "булгари". И живеят там от времето на хан Котраг, брата на хан Аспарух. Изясни ли ти се?Знаеш ли, че най-разпространеното име, което дават на момченцата в UK е Мохамед? А знаеш ли как се казва кметът на Лондон и от каква вяра е?Превключи на друга тема, стига с тая Русия!
15
1
 
7
 
! Отговори
Тролът,когото чакате преди 5 години
"За Русия ли става дума? Какви са тия Рустам и Фанур?!?!"====================================Поднасят ти объркана и неточна информация и ти естествено задаваш нелепи въпроси.Башкирия е само един от многото равноправни субекти в състава на Руската Федерация. Тамошните аборигени с гордост носят имената Рустам и Фанур. Вадят най-качествения мед и са откровени привърженици на пословицата "Пуля дура, а нож молодец".
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще е интересно троллът подвизаващ се с ник "рускиня" да коментира новината.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ръководителят на Башкортостан Рустам Хамитов отпътува за местопроизшествието, съобщи за ТАСС неговият прессекретар Фанур Ягафаров....За Русия ли става дума? Какви са тия Рустам и Фанур?!?!
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако това се беше случило в западна страна, руските *** веднага щяха да обяснят че това е някой от ония "с мирната религия". Сега тук няма подобни конспиративни теории.
11
2
 
6
 
! Отговори
Жибор преди 5 години
Явно е бил беден,за да си купи автомат.
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма русофилско внимание към това известие- то разобличава тяхната лъжлива пропаганда,че в Русия всичко било цветя и рози,конячета и кюфтета. Народът обаче не е глупав- той вижда в коя посока бягат децата на русофилите- никой от тях не е забягнал в Русия,освен ако не е червен бандит като семейство Галеви.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съучениците му са били русофили- затова.
8
0
 
9
 
! Отговори
8===о преди 5 години
При всяка подобна новина в западна държава по родните сайтове се появяват коментари за европейски ценности и т.н.Просто да напомня на някои хора ,че такива неща се случват по цял свят.И русия никак не са малко подобни случаи ,за съжаление.