Г-7 единодушно порица Русия за зловредното й поведениe

Послението към Москва: За да сте велика сила, работете с нас
23 апр 2018 07:21,
109
Г-7 единодушно порица Русия за зловредното й поведениe
Снимка: архив Reuters

Външните министри на седемте най-развити индустриални държави, Г-7, единодушно се противопоставиха на дестабилизиращото поведение на Русия. В същото време те се съгласиха да оставят отворена вратата за диалог с Москва, съобщи висш американски представител, цитиран от Ройтерс и БТА.

Първите дипломати на Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония, които се събраха вчера на двудневна среща в Торонто, Канада, разискваха напреженията с Русия, Иран и Северна Корея, както и ситуацията във Венецуела и Мианма.

"Г-7 единодушно се противопоставят на зловредното поведение на Русия", заяви пред журналисти висшият представител на Държавния департамент на САЩ, пожелал анонимност. "Има готовност сред членовете на Г-7 за диалог с Русия, но наред с това ние я държим отговорна за зловредните й действия и за усилията да дестабилизира (други) страни", добави той.

Още по темата

Министрите ще издадат днес заключителна декларация, в която ще потвърдят непреклонната си линия към Москва, добавя Ройтерс, като цитира източници, запознати с дискусиите в Торонто.

"Декларацията ще бъде твърда заради онова, което направиха руснаците досега. Но тя може да се интерпретира и като запазване на отворена врата", каза източник, пожелал анонимност, и добави: "Ние им казваме: ако искате да се отнасяме към вас като към велика сила, работете с нас".

Германският външен министър Хайко Маас прикани Москва да помогне за уреждане на кризата в Сирия, където Русия и Иран подкрепят президента Башар Асад. "Ние знаем, че сирийският конфликт не може да бъде уреден без Русия. Но тя трябва да направи конструктивни предложения", каза той вчера пред журналисти.

Външните министри подготвят срещата на лидерите на Г-7 в Квебек, в Канада, на 8 и 9 юни.

Те няма да обсъждат нови наказателни мерки срещу Москва, защото Великобритания, Франция, Германия и Италия членуват в Европейския съюз, който трябва да вземе колективно решение какви мерки да предприеме. Но този въпрос вероятно ще бъде разисква в двустранни разговори между страните от Г-7, посочва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
3
 
! Отговори
Кори преди 5 години
До От ЕвропаОбщото между посочените от теб държави е че са имали влиянието(меко казано)при себе си на Русия. Държавите да които са достигнали пипалата на Москва са в перманентна криза.Политическа, икономическа, институционална.Как пък не го виждате, бе?
86
0
 
1
 
! Отговори
Кори преди 5 години
Москва разбира ли, че Г-7 каже ли ~Санкции~, руснаците започват от глад да умират! Това е първо предупреждение - вербално; следва второ - затварят се някои врати и трето - санкции! Я в Росссия да се огледат, какво собствено имат и ако не е чуждото, какво с тях ще стане?
85
6
 
3
 
! Отговори
Друг от Европа преди 5 години
България беше преднамерено унищожена от Русия.Те изгориха земята за да я запазят за себе си.На Рейкявик 2 Русия изтъргува Вишеградската Четворка като запази за себе си България и Румъния.Всичко лошо в България идва от Североисток!
84
2
 
2
 
! Отговори
От Европа преди 5 години
Относно зловредното влияние и разсипването на други страни от Русия. През последните години се сещам за няколко унищожени държави / Авганистан, Ирак , Либия, Югославия / и няколко разсипани икономически от Източна Европа / между тях и България /Майната му на Г 7. А *** написал статията да започне да мисли .
83
1
 
3
 
! Отговори
nnn преди 5 години
До АнонименКупи си нещо руско и след това ги хвали, братята и технологиите им или липсата на такива:) Както пее придворния на Путин певец Слепаков: будь патриот купи гов..но поступай красиво:)
82
0
 
2
 
! Отговори
Явно има преди 5 години
"доброволческа акция" за изява на "мьи с Вами" преди предстоящата визита на българския президент в Москва.Помпозни коментари и хвалебствия от периода 1950-1970г.Но стилът... неподходящ за 2018....
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САМО 90 КОМЕНТАРА ПО ТАЯ АКТУАЛНА ТЕМА- МДАА ЕДНИ ВЕЖЛИВИ НЕ СА ПРЕВЕЛИ КОПЕЙКИТЕ- ИМА КОПЕЙКИ ИМА КОМЕНТАРИИ, НЯМА *** НЯМА ФИЛИ.
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 64Срам ме е, че говориш криво-ляво моя език! Аз се извинявам на дамата, но за съжаление, не мога да те накажа, анУнимчо! Да не говорим за пистолети - имам два - кал. 9 мм и...кал. 40 (не .40 S&W!).
79
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е опора на мира в целия свят. Да, силна е! Докато Белязания и пияницата Елцин съсипаха страната, цели отрасли на икономиката, науката и дадоха в ръцете на олигарсите нефта, никела, алуминия и всичко, за каквото се сетиш и направиха страшната Съветска армия на огромни струпвания от стар метал, Путин възроди силата на Русия! В момента руските военни технологии са пред западните в почти всички направления.Да, Русия пренареди колодата! Затова е тази омраза срещу В.В.П. и Русия!Слава на Русия!
78
7
 
13
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ ПУТИН преди 5 години
РУСИЯ ПОМАГА НА ВСИЧКИ ОТ РУСИЯ САМО ПОМОЩ ЩЕ ВИДИТЕ А ОТ АМЕРИКА САМО ЗЛО И НИЩО ДРУГО ДОЛУ НАТО И ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ
77
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е велика, Крим е руски, свикнаха ли западните лицемери???
76
5
 
20
 
! Отговори
Obo San преди 5 години
За какво единство ми говорят . Германия и Япония са ПОБЕДЕНИ , УНИЗЕНИ държави .Те правят каквото им кажат !
75
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И правилно Русия не е в G7. В тази група са само 7те най -развити икономики в света. Русия с нейният БВП колкото Италия няма място там. А на Кутев *** нека беснеят. От това Русия няма да и стане по-добре.
74
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западното квичене е музика за моите уши.
73
4
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
НАПИСАЛ ХРАБРИЯТ ШИВАЧ : " С Е Д Е М С ЕДИН У Д А Р " !!!
72
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
И какво ще направят... ще църкат като мишки... ще продавт претоплени лъжи и инсценировки...Сори Г-7 , лакеите и колониите на САЩ да си мълчат, идва нов модел на мулти-полярен свят ! Жалката анти-Руска позиция е най-смешната и импотентна злорада нелепост която може да съществува !!! Яд ги е че изпуснанаха края! И нека РУСИЯ придължава да 'дестабилизира' света , докато и последният джихадист бъде под Руски танк... и докато не бъдат разкрити вс. престъпления на 'привилигированите' и 'колониите им !
71
3
 
12
 
! Отговори
Нафарфорий преди 5 години
Г7 звучи като "Головодници 7". Като някаква тъпанарска пародия с Чарли Шийн, да го...
70
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко речи?
69
4
 
25
 
! Отговори
Любо преди 5 години
Да живее Велика Русия!!!
68
23
 
3
 
! Отговори
Кочината преди 5 години
Трябва да бъде разпарчосана като фашистка Германия!По една окупационна зона за Китай САЩ и Япония Пък и самите руснаци ще живеят по добре отколкото сега