Г-7 единодушно порица Русия за зловредното й поведениe

Послението към Москва: За да сте велика сила, работете с нас
23 апр 2018 07:21,
109
Г-7 единодушно порица Русия за зловредното й поведениe
Снимка: архив Reuters

Външните министри на седемте най-развити индустриални държави, Г-7, единодушно се противопоставиха на дестабилизиращото поведение на Русия. В същото време те се съгласиха да оставят отворена вратата за диалог с Москва, съобщи висш американски представител, цитиран от Ройтерс и БТА.

Първите дипломати на Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония, които се събраха вчера на двудневна среща в Торонто, Канада, разискваха напреженията с Русия, Иран и Северна Корея, както и ситуацията във Венецуела и Мианма.

"Г-7 единодушно се противопоставят на зловредното поведение на Русия", заяви пред журналисти висшият представител на Държавния департамент на САЩ, пожелал анонимност. "Има готовност сред членовете на Г-7 за диалог с Русия, но наред с това ние я държим отговорна за зловредните й действия и за усилията да дестабилизира (други) страни", добави той.

Още по темата

Министрите ще издадат днес заключителна декларация, в която ще потвърдят непреклонната си линия към Москва, добавя Ройтерс, като цитира източници, запознати с дискусиите в Торонто.

"Декларацията ще бъде твърда заради онова, което направиха руснаците досега. Но тя може да се интерпретира и като запазване на отворена врата", каза източник, пожелал анонимност, и добави: "Ние им казваме: ако искате да се отнасяме към вас като към велика сила, работете с нас".

Германският външен министър Хайко Маас прикани Москва да помогне за уреждане на кризата в Сирия, където Русия и Иран подкрепят президента Башар Асад. "Ние знаем, че сирийският конфликт не може да бъде уреден без Русия. Но тя трябва да направи конструктивни предложения", каза той вчера пред журналисти.

Външните министри подготвят срещата на лидерите на Г-7 в Квебек, в Канада, на 8 и 9 юни.

Те няма да обсъждат нови наказателни мерки срещу Москва, защото Великобритания, Франция, Германия и Италия членуват в Европейския съюз, който трябва да вземе колективно решение какви мерки да предприеме. Но този въпрос вероятно ще бъде разисква в двустранни разговори между страните от Г-7, посочва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
23
 
! Отговори
РУСКИНЯ преди 5 години
Не знам защо думата нaп.а.л.м е скрита. Та това е боен отровен газ с който САЩ умъртвяваха виетнамски деца, жени, мъже. Да не би не се случвало това, да не би вече забравихте. Или спомен за това не е политкоректен?
46
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русняците са толкова велики, че скоро в Томск поставиха водна помпа в един квартал. Водна помпа, като тези в нашите селски къщи от 30те години.
45
3
 
24
 
! Отговори
рускиня преди 5 години
Я да разгледам моралните стожери:Британия-държава препитаваща от колониализъма(Индия и възстание на сипаите),страна,която започнала бомбардировки на Сирия,Ирак и се изплъзнала с едно УУупс-на Блейр.Германия-концлагери и милиони изгорени в пещи.Италия-основоположник на фашизъма.САЩ-милиони избити индианци,страна използваща атомна бомба в цивилни градове,изгаряща с *** цивилни хора.Япония- страна,подскрепила Хитлер.Равносметка: от 7-5 страни,виновни за масово избиване на хора.Я виж ти!
44
22
 
7
 
! Отговори
Ванга преди 5 години
Още през 80 те години Ванга предсказа:Русия ке тръгне да трови ора по целио свет. Ама светот ке и го върне. Накрая от глад *** ке ручат трева као добиток...
43
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко е трудно, но и долно да си русофил. Да ограмотяваш бетонна глава е все едно да чакаш да цъфне налъм.
42
16
 
6
 
! Отговори
Въпрос ? преди 5 години
Къде пият препарати за вана и къде уиски ??? Нямам повече въпроси....
41
4
 
16
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До Реалист .Понеже няма място за сравнение,защо краварите ползват руски двигатели за техните ракети.А за луната еее "нема по лош монтаж".
40
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е вредна страна, вредна за цялото човечество.
39
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Квиченето и истерията показват само безсилна злоба,неистов страх и пълна безпомощност.
38
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Абе Умник, кога руснаците стъпиха на Луната?"Малко елед като филмовите спецефекти на Холивуд станаха достатъчно добри, тогава.
37
19
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До УМЕН 40 А първите хора на Луната са американци. Сващаш ли разликата? Де е космоса , де е Луната? Спора е безсмислен.Да сравняваш Русия с Америка е като да сравняваш магаре с кон.И всеки нормален човек го знае.
36
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анти християнската русияя отново срещу целия свят. Грозна картина. 100 години излагане.
35
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Умник, кога руснаците стъпиха на Луната?
34
18
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До Русия е в 19 век Селата в Русия ся зямръзнале в 1917 година.Прав си.Мизерия до шия. У нас се живее в пъти по добре.Без Русия света би бил много по добър.Или може би без Путин.
33
12
 
22
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
"Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ..."Прав си, Кривчо. Затова първият човек в космоса е руснак. И хората в нормалния свят мислят и говорят за мъже и жени. В атлантическите коччини се опитват да узаконят извращенията си с конвенции.
32
7
 
9
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До Елцин 20 Прав си .Дори Лавров каза в пристъп на откровение: Целия свят мрази Русия.Защо ли?
31
12
 
9
 
! Отговори
Въпрос ? преди 5 години
Къде пият препарати за вана и къде уиски ??? Нямам повече въпроси....
30
20
 
8
 
! Отговори
Различни светове ... преди 5 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
29
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г7 контрахира спазматично, но ялово като Тереза Мей и Шайзела Изперкел докато гледат еротика с млади момичета.
28
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А пък Русия каза на Г-7 да се поразходят.