Г-7 единодушно порица Русия за зловредното й поведениe

Послението към Москва: За да сте велика сила, работете с нас
23 апр 2018 07:21,
109
Г-7 единодушно порица Русия за зловредното й поведениe
Снимка: архив Reuters

Външните министри на седемте най-развити индустриални държави, Г-7, единодушно се противопоставиха на дестабилизиращото поведение на Русия. В същото време те се съгласиха да оставят отворена вратата за диалог с Москва, съобщи висш американски представител, цитиран от Ройтерс и БТА.

Първите дипломати на Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония, които се събраха вчера на двудневна среща в Торонто, Канада, разискваха напреженията с Русия, Иран и Северна Корея, както и ситуацията във Венецуела и Мианма.

"Г-7 единодушно се противопоставят на зловредното поведение на Русия", заяви пред журналисти висшият представител на Държавния департамент на САЩ, пожелал анонимност. "Има готовност сред членовете на Г-7 за диалог с Русия, но наред с това ние я държим отговорна за зловредните й действия и за усилията да дестабилизира (други) страни", добави той.

Още по темата

Министрите ще издадат днес заключителна декларация, в която ще потвърдят непреклонната си линия към Москва, добавя Ройтерс, като цитира източници, запознати с дискусиите в Торонто.

"Декларацията ще бъде твърда заради онова, което направиха руснаците досега. Но тя може да се интерпретира и като запазване на отворена врата", каза източник, пожелал анонимност, и добави: "Ние им казваме: ако искате да се отнасяме към вас като към велика сила, работете с нас".

Германският външен министър Хайко Маас прикани Москва да помогне за уреждане на кризата в Сирия, където Русия и Иран подкрепят президента Башар Асад. "Ние знаем, че сирийският конфликт не може да бъде уреден без Русия. Но тя трябва да направи конструктивни предложения", каза той вчера пред журналисти.

Външните министри подготвят срещата на лидерите на Г-7 в Квебек, в Канада, на 8 и 9 юни.

Те няма да обсъждат нови наказателни мерки срещу Москва, защото Великобритания, Франция, Германия и Италия членуват в Европейския съюз, който трябва да вземе колективно решение какви мерки да предприеме. Но този въпрос вероятно ще бъде разисква в двустранни разговори между страните от Г-7, посочва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
13
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Спеца 10 Ако Русия и Китай са бъдещето на света , жална ни майка.
26
6
 
10
 
! Отговори
Многом Мусайбе преди 5 години
"А какво бъдеще има Зимбабве, след като Мугабе има шест деца?"Е как какво, шестима сорроссодни инженера новогерманци, те такова. Не се излагай, все едно че не знаеш кой ви плаща.
25
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28 !Извинявам се мога ли да ви поправя леко!Не съм съгласен с вашето виждане за бедност с която се опитвате да мерите дървени къщи !Ако бяхте прочели минимално количество руска литература, бихте забелязали че дървената къща е нещо като старият Пловдив за нас!И да смеля мисълта, за руснаците дървената къща е традиция също като руската баня или като обичаме да я наричаме сауна !
24
8
 
21
 
! Отговори
Аман от жендъри преди 5 години
"Изцяло разрушително поведение на Русия на Путин,тотална изолация,винаги играят контра на цивилизованите страни,като самите те не са наясно какво целят!"Досущ като теб. Коментарът ти показва че не си много наясно с половата си идентичност.
23
25
 
11
 
! Отговори
Раша преди 5 години
Изцяло разрушително поведение на Русия на Путин,тотална изолация,винаги играят контра на цивилизованите страни,като самите те не са наясно какво целят!
22
29
 
10
 
! Отговори
самокритика преди 5 години
Когато всички / целият цивилизован свят / ти казват едно и също, ти / путин/ продължаваш да твърдиш ,че си прав и другите / народи / искат да те унищожат..... Като разбира се , се отъждествява путин с Русия - А ТОВА НЕ Е ВЯРНО. ПУТИН Е МРЪСНО ПЕТЪНЦЕ В ИСТОРИЯТА НА РУСИЯ.
21
30
 
12
 
! Отговори
Русия е в 19 век преди 5 години
На 50 км. от Москва селяните живеят в дървени къщи, спят върху печките след тежък запой, хващат прясна риба от дупки в леда и чакат с канчета на опашка пред цистерни с надпис "квас". За жалост това е състоянието на по-голямата част от населението на Русия извън големите градове, което в болшинството си живее със стандарта и манталитета на 18-19 век.
20
12
 
18
 
! Отговори
Гроссмайстор Топалов преди 5 години
На безсмисленото движение на пешката на Г7 Путин отговори с шах-шех-тур на Е8 с коня. Тоест разиграва си го както си иска и след безсилните напъни на Г7точката извърши рокадо от левия в десния крачол.
19
9
 
21
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
"Какво бъдеще имат франция германия и англия, като и тримата им премиери са бездетни????"А какво бъдеще има Зимбабве, след като Мугабе има шест деца?
18
9
 
26
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Г7 още не могат да разберат че всъщност са е Г отбора, на Глупаците... А всъщност елитната група е А където най малко са Брикс и още поне 10 държави. Вече нищо не решават. Какво бъдеще имат франция германия и англия, като и тримата им премиери са бездетни????
17
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Формата Г7 е неработещ и трябва да бъде разформеруван !Този форматне се справя с глобалните и регионални проблеми, той се изчерпва в лицето на седем държави !
16
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия публично отказа да се пресъедини към Г7.Незнам нашите *** явно са проспали тази новина.Отговора от Русия беше нас ни устройва формата Г20!Най е лесно да се критикува някой който го няма в стаята ! Няма да казвам тази черта на кого приляга, всички имаме интелект и се досещаме.Благодаря за вниманието и лек ден !
15
46
 
17
 
! Отговори
Елцин преди 5 години
Всички плюеха алкохолика Елцин...но тогава Русия бе приятелска държава и народите по света се отнасяха със симпатия към руския народ. Сега, заради Путин, всички плюят руснаците, страхуват се от тях и ги гледат като чумави.
14
12
 
45
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Г7 най развити? Къде са Китай и Индия? Г7 е формат сащ печатница на фалшиви пари с шестте соул та шака които все още си мислят че им плащат с пари... Смешни държавици с претенции
13
10
 
17
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
До СпецаБРИКСа е още пеленаче! Не е работеща на пълни обороти система!Но определено тази група на 7,не е икономически обвързана помежду си в обща рамка.Така ,че дуните им нямат стойност тук.и коментарийте са излишни.
12
10
 
37
 
! Отговори
Стоян преди 5 години
Ха ха!***!Да работи с тях,означава ,Русия да играе по тяхната ***!Няма да стане!!!
11
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дестабилизиращото поведение. ...wtf....ами сащ англия.....агресори оставящи след всяка нова демокрация, ужас насилие религиозни фанатици и граждански войни.
10
46
 
12
 
! Отговори
Русия потъва преди 5 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
9
12
 
53
 
! Отговори
Спеца преди 5 години
Когато Г-7 осъзнаят , че са сами срещу БРИКС и останалия свят , тогава може би ще проумеят , че тяхната хегемония в световната политика е минало !По-добре ще бъде , ако се вслушат в съветите на Русия и Китай , защото тяхно е бъдещето на света!
8
14
 
30
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Какъв е извода от срещата :"Запада" казва на руската мечка:Ще ядеш мед,колкото ние ти дадем,а не ти колко искаш.