Москва отделя над ?8 млн. за парада на Деня на победата

400 000 евро са отделени само за подаръци за ветераните
5 май 2018 16:43,
149
Москва отделя над ?8 млн. за парада на Деня на победата
Снимка: Reuters

Предстоящите тържества по случай Деня на победата в Москва ще струват около 8,2 млн. евро, съобщава БНР.

За превозването на военнослужещите за участие в традиционния парад на Червения площад са предвидени почти 150 млн. рубли, което се равнява на 2 млн. евро.

Празничните концерти в столицата са на стойност 2,5 млн. евро. Те са предвидени край храма „Христос Спасител“ в центъра и на Беларуската, Казанската и Рижската гара.

Организирана е и среща на ветераните на Театралния площад, за която ще бъдат похарчени 6,5 млн. рубли или над 85 000 евро.

Специално поръчаната георгиевска лента с дължина 5 километра ще излезе 100 000 рубли или малко над 1300 евро.

Заделени са пари за разгонването на облаците над Червения площад и за празнични фойерверки там.

Повече от 32 млн. рубли или над 400 000 евро са предвидени за сувенири и подаръци за ветераните.
Подаръците включват комплекти спално бельо, прахосмукачки, миксери, кафеварки, сокоизстисквачки, кухненски роботи и ютии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
3
 
! Отговори
тя преди 5 години
Ще гледаме красота и величие !
108
5
 
2
 
! Отговори
Победа преди 5 години
От величието на Русия,само този парад остана! Затова толкова държат на него,да си надъхват народа. Чудно ми е само нашите предатели се радват толкова на този ден,като се има предвид,че сме били от губещата страна,след което следва окупация от червената армия и налагане на съветски режим у нас!
107
2
 
2
 
! Отговори
Гуем праз преди 5 години
Нас какво ни дреме!?*** на Сталин унищожиха Третото Българско Царство и направиха разни *** министри...
106
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия няма бъдеще
105
5
 
4
 
! Отговори
Трак до 119 преди 5 години
Леле ти Ленин задмина по фантасмагории.Хем си еродит и въпреки всичко русофил.Едно ти признавам , ти си уникат.И от публикация до признание има една малка разлика , която се нарича уважение.И как разбра , колко книги съм чел.Аз мога да чета по диагоналния метод и много се съмнявам да си прочел повече книги от мен.А за живота , който съм живял , не си ти човека , който ще му дава оценка.И един съвет , никога не се хвали сам , остави това на хората до теб.Иначе си просто фукльо с комплекси.
104
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 106Изплю ли камъчето? Ще гледаш, няма как да не гледаш! Ще правиш заклинания като дърта ромка, ще баеш дано стане някоя беля. Само това би повдигнало смачкания ти дух. Но няма да стане - забрави случая с "прегрялото" войниче, дето не можа да запали танка Т-14, който веднага тръгна, щом влезе специалистът. Ще гледаш, да! Само внимавай да не те гътне някой инфаркт!
103
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИМного зле изглежда твоето истерично ха-ха!От мен запомни - руснаците гладни не могат да останат. Във всяка къща в тайгата на стената виси тулка или ижевка, а понякога и нещо по-сериозно - превъзходна карабина със студено кована цев и добра оптика. Излиза руснакът и се връща я с лос, я с глиган, я с мечка, я с глухар, я с лещарка. Или отива на близката чиста река, знае сто начина да извади риба, връща се с кофи щука, сом, костур, сулка, а може и сьомга или таймен. Глад ли?
102
6
 
15
 
! Отговори
Куркин преди 5 години
Много хейтъри тука бе! Хората си празнуват победата съвсем заслужено! Да не говорим, че каквито и да са им били мотивите и на нас са помагали не веднъж. Или съжалявате, че сега не сме част от турция и не ни командва султан-Ердоган?!
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 104"През 1045 година храбрите пра пра дядовци на Чолбалсан са ходили за лов на руско славянски роби (((("Чойбалсан Юмжагийн, маршал, чифткопитно! Пак случи като с пръст в рядко! През 1045 монголците са скитали из степите и планините на днешна Монголия и са чакали да се роди Темучин, после наречен Чингиз Хан, да ги обедини и поведе да завоюват света. Той е роден вероятно през 1155 или малко по-късно. По-късно потомците му са победили китайци, индийци, перси, булгари, руси, турци, ар
100
13
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
ГОЛИ , БОСИ И ГЛАДНИ .......НО ВЪОРАЖЕНИ..ХА,ХА,ХАААААААААААПо стар КОМУНИСТИЧСКИ ОБИЧЙ-----"На гол тумбак --чифте пищови"/нар.пог.//1-РУБ.^e 0,42-СТ/
99
12
 
9
 
! Отговори
Читател преди 5 години
От време на време поглеждам форума (викам,ще го оправят....ама ,не! ) и какво да кажа? Ако бях на самия Чрвен площад нямаше да има толкова продажно тъпунгерсти русофили !!! Трагедия,Българийо! Толкова много предател ли има в жалката ни родина!!!
98
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време Русия имаше за съюзници Франция,Великобритания и САЩ.Сега съюзник на Русия е ислямски Иран и Сирия.До къде я докара Путин.Ко следва руснаци с чаршафи на главите на джихад срещу Европа,САЩ,Австралия и Канада.Срам.
97
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от пропаганди и гладници.
96
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да не го настъпим че каквото е педя човече ще трябва да го стържим със шпатола от подметките си
95
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е велик. Не сте свикнали, но ще свикнете.
94
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
0 е до 9 ама от 1045 до 1945 е двойно повече време от както съществува русия _ московия
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 97Обеден ли си, неграмотнико? Много дребна душица си - 0 е до 9, светлината е лоша. Но за теб е достатъчно, за да извадиш разцепеното езиче! Давай по същество, ама акъл не ти достига!
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 109Ждем, жуем попкорн
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 107 първо вие към китай Другаря Си ви чака
90
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак фа ли Су 57 ли т50 или там както го решът таралясника за какво не го пускаха да лети над червения площат аи сега както им е амортизирана след сириските простогий и малкото нова техника си е направо опасно присъствието на космо кофите за бо,,*** над площада