Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл

На Червения площад за Деня на победата ще преминат 33 парадни разчета
356
Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл
Снимка: Reuters

На Червения площад в Москва днес се проведе генералната репетиция за Парада на Победата на 9 май, предаде БТА като цитира ТАСС.

В генералната репетиция участваха 13 000 военнослужещи, над 150 единици съвременно въоръжение и военна техника.

Още по темата

Предвижда се на парада на 9 май на Червения площад да преминат 33 парадни разчета с офицери, сержанти, военни и курсанти от военните учебни заведения, с представители на Руската гвардия, на Федералната служба за сигурност и на министерството на извънредните ситуации и на военно-патриотичното движение Юнармия.

Механизираната колона както и през миналата година ще бъде оглавявана от танка Т-34-85.

В състава на колоната ще има многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", танкове Т-72Б3, бронетранспортьори БТР-82А, бойни пехотни машини БМП-3, самоходни гаубици Мста-С, зенитно-ракетни комплекси Бук-М2, реактивни системи за залпов огън Смерч, зенитни ракетно-оръдейни комплекси Панцир-С, ракетни комплекси Ярс, а също и перспективни образци на танкове Армата, на бойни машини на пехотата Курганец, на бронетранспортьори Бумеранг и на самоходни гаубици Коалиция-СВ.

Ще преминат и арктически зенитно-ракетни комплекси Тор-М2ДТ, а също и снегоходи ТТМ на товарни платформи.

През площада ще премине и бойната машина в поддръжка на танкове Терминатор.

За първи път на 9 май зрителите на парада ще видят роботизираните комплекси за дистанционно разминиране Уран-6 и за огнева поддръжка и разузнаване на местността Уран-9, както и безпилотните летателни апарати Катран и Корсар.

Роботите от "семейство" Уран бяха използвани в Сирия, където са показали отлични резултати. В частност Уран-6 бе използван за разминиране на Палмира, Алепо и Дейр аз Зур, припомня ТАСС.

Заради лошо време обаче днес въздушната част от генералната репетиция за парада бе отменена. Очакваше се в нея да се включат 75-те самолета и вертолета, които ще преминат над Червения площад на 9 май, сред които и двойка изтребители пето поколение Су-57, два авиационни комплекса Кинжал - самолети МиГ-31К, въоръжени със свръхзвукови ракети, предаде ТАСС.

Метеоролози обаче предупредиха, че близките часове се очаква гръмотевична буря и силен вятър с пориви от 13 до 18 метра в секунда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още по темата: армияМосквапарадтанк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след су 57 руснаците имат още 3 секретни модела 6-то поколение със хиперзвукова скорост.нещастните кравари не знаят че щом един руски модел ссе разсекрети той вече е следван от поне три нови.друсаните кравари нямат умствен ресурс да проумеят руското имперско мислене
218
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 250Умнико ПОПРОЧЕТИ и за двете неща - само ще ти кажа че чрез подставени лица РФ Купи остаряващите заводи на ИНТЕЛ преди 3-4 години - процесор може да проектираш но трябва и да ПРОИЗВЕЖДАШ
217
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 251Терминатор за РФ е вече второ поколение - Трминатор 1 беше на шаси на Т-72/90 с екипаж 5 човека Купиха го от КазакстанСегашния терминатор за РФ е с 3 човека на шаси на Т-90.
216
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Боби я кажи що Су57 и Миг31 не могат да летят при вятър 13-18 м/с (46-65 км/ч)?Ще им се скъса някоя тел или има опасност да му отлети ушaнката на огняра?
215
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През площада ще премине и бойната машина в поддръжка на танкове Терминатор.хитреци, подготвят се за поредния цирк с арматата :)
214
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като се сетя процесора байкал и новостите в автомобилостроенето и ми става смешно как се перчат с военните си играчки :D
213
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Боби:))) Инидйците се отказаха от СУ57 защото е бракма. Руснаците нямат 5то поколение самолет и няма да имат скоро. Какво 'щели' да направят са празни приказки.
212
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До РККАЗащоъо Армата е доста скъп танк и не само по руските стандарти Рашките се изхитриха и направиха Т-90М - Оръдието, част от електрониката и бронята ги сложиха на шасито на Т-90 - оказва се че се получи доста съвременна машина без супер дупер екстри но на двойно по-ниска цена от Армата - на всичкото отгоре старите Т-90 и Т-90А могат и ще се модернизират до Т-90М
211
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 244 245Еххх Ано ЕКСПЕРТИИКитай има нещо като Стелт - j-20(приет на въоръжение) и j-30(Прототип за експорт и за Пакистан) но за сега с руски двигатели Ал-31Ф и Рд-33МСАЩ имат Ф-22 и Ф-35 като последните Индия ще ги срещне на САЩ самолетоносачи до 5 годиниСделката с Франця се омаза Рафал който малко или малко е СтелтСобствения лек еднодвигателен самолет не можаха да го освестятПоловината от технологиите за Грипен са под контрола на САЩ(като се почне от двигателя)Остава Русия:-)
210
2
 
2
 
! Отговори
РККА преди 5 години
,,Переспективни образци на танк Армата,,????Ало муцка танка Армата е на въоръжение от 2 години а шасито му е универсално и го има в разновидност с монтирани ПВО и бронетранспортьор,Т72 може и да си видяла на парада на Каракаченката но на червения площад стара техника ще е Т90 ....
209
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиНе лъжи бе ,***.Било заради забавяне ...Колко ти плащат за тея лъжливи постове бе наглец ? Не е оставен заради забавяне ,a защото Русия неможе да покрие това което иска Индия.
208
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиИндийците се отказаха от СУ 57 :))) Това е факт. Просто бракмата не става
207
5
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До гостЕххх експертее 50/50 е за ЕКСПОРТНАТА/ИНДИЙСКА версия на самолетаЕдинствените две забележки на Индия са - Забавяне на Изделие 30 (наистина има една година забавяне) и Забавяне на цялата програма Су-57(да очаква се забавянето да достигне до 3 години)
206
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 2331. Су-57 има грубо 3 модификации до момента -3+1(наземен) за тестове на корпус, аеродинамика и скорост/маневреност и пр-5+1(наземен) за тестове на електроника всички със старите двигатели АЛ-41Ф-1 със новите двигатели Изделие 30 за установяване на новите полетни характеристики 2. Су-57 за 2018 - производство 12 броя нулева серия - първи производствен стандарт с новите двигатели изделие 30 - тези самолети ще са задействани в държавните изпитания за приемане на въоръжение.
205
4
 
5
 
! Отговори
гост преди 5 години
Не пиши глупости боби.Проекта беше 50/50 и Индия в действителност се отказа от него,защото Русия незнае как да направи исканите от Индия разработки.Индия може и да загубят милиони от това ,но ще е много по-малко от цялата сума която трябваше да вкарат за несполучлив проект.Факт е ,че Индия не присъства вече в проекта,а само Русия и СУ-57 е тотално разочарование.
204
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 227Кримския мост се прави 3 години(99.5% готовност към момента) авто и 4 години ЖП линиите. Освен за това време в Крим построиха междуградски магистрали свързващи моста, Ново летище което вече работи за 22 месеца и нова опорна Електро станция на газ
203
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
1. Индия не се е отказала от Су-57 - Това е ДЪРЖАВЕН ДОГОВОР с все печати с мастило и восък - Ако Индия се откаже ще загуби вкараните в проекта стотици милиони долари.2. Ленд Лиз към СССР идва от Великобритания, САЩ и КАНАДАЛенд Лиз от САЩ започва в значителни количества март 1943 година3. Ленд Лиз ОТ САЩ към Великобритания е ОПРОСТЕН - СССР/Русия плащат целия заем към САЩ до цент.Относно сиренето - 100% от пилетата и яйцата са руски, 75% от Кравите респективно млечни продукти, 50% свинско
202
3
 
5
 
! Отговори
До 237 преди 5 години
Ето го поредния червен пропагандъор. :) Не се обаждай по теми които са ти непонятни.От далеч си личи ,че фактите не са ти сила.
201
6
 
1
 
! Отговори
ДО 236 преди 5 години
Верно е, че си неук, щом четеш само, прокламациите и политагитационните афиши. За приятелство си говорете с твоите ляво движещи се господари.
200
0
 
5
 
! Отговори
До 234 преди 5 години
Е какво има да си вярва ? То това е официалната позиция ,неуки ми приятелю.Ти сериозно ли си мислиш ,че Русия може да произвежда нещо по различно от ракети ?