Меркел първа при Путин, отива в Сочи на 18 май

Повече подробности около посещението засега не се разкриват
69
Меркел първа при Путин, отива в Сочи на 18 май
Снимка: Reuters

Германското правителство потвърди, че канцлерът Ангела Меркел ще посети Сочи на 18 май, съобщава БТА.

Още по темата
По-рано днес сътрудникът на руския президент Владимир Путин - Юрий Ушаков съобщи, че Меркел ще направи работно посещение в Сочи на 18 май за среща с Путин. Ушаков съобщи също, че президентът на Руската федерация ще посети Виена на 5 юни, отбелязва Ройтерс.

След това, около 9 юни, Путин ще е на държавно посещение в Китай за срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество, предаде ТАСС.

Все още има разногласия с Русия и те трябва да се обсъждат, заяви говорителката на германското правителство Улрике Демер на днешния си брифинг. "Имаме конфликти с Русия, но въпреки това продължаваме да търсим диалог помежду си", каза тя.

Германското външно министерство изрази безпокойство от действията на руските правоохранителни органи на неразрешена демонстрация на привърженици на опозиционния активист Алексей Навални в края на миналата седмица.

"Действията на правоохранителните органи предизвикаха значително безпокойство що се отнася до спазването на свободата на словото и на събиранията", каза говорителката на министерството Мария Адебар и добави, че по някои сведения е имало арестувани непълнолетни.

Адебар изрази съмнение, че действията на полицията са били съразмерни на ситуацията и съобщи, че позицията на Германия е изразена пред руската страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
12
 
! Отговори
либераст преди 5 години
Расим нищо не каза. Сега кого ще предвожда за войната срещу злото, остана само зМей. Ох, ама той ще си дундурка бебето. Всичко ми се разпада: дедо- филантроп май ще спира парите, ще трябва май да бачкам, ама аз пък немога да правя нищо. Добре, поне че прайда засега не са го отменили.
36
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закриват северен 1 ако не знауш вата
35
23
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото южен толкова и северен 2 ще има .
34
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще решават за Северен поток 2. Нашите евролунатици предават интересите на България заради лъжите на Запада. Ето истината - строи се Северен поток 2, керванът си върви. Заради някаква Украйна големите няма да се жертват.
33
3
 
30
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
В Германия военните пилоти масово напускат армията защото не желаят да влизат в двубой с руснаците при готвеният от САЩ и Великобритания военен конфликт в Европа. Немската армия е деморализирана и неспособна на бойни действия. Този студен душ отрезви Меуркел която макар и късно осъзна, че бъдещето и оцеляването на Германия може да бъде гарантирано само в сътрудничество с Русия и никой друг. Единствено Русия може да премахне окупационният режим на Германия и наплива на мигранти.
32
9
 
1
 
! Отговори
путин преди 5 години
Меркел не мерси аз съм си жена само за другаря Си
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон си пада по Меркел и Меркел отива при Путин за да ревнува Макрон.
30
1
 
27
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Ако Русия падне,всичко е просто и ясно-руските ресурси ще се разпределят еднолично от Вашингтон и американските фирми съответно.Обаче това от ден на ден става все по-малко вероятно и всички,които искат да докопат нещо в Русия(а има какво) ще трябва да се сдобрят по някакъв начин с Путин.Няма НИКАКВА гаранция,че САЩ ще спечелят войната с Русия и повечето си дават сметка за това!
29
2
 
16
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Не и е лесно и на Баба Меркел!Германия е в трудно положение-благоденствието и се крепи едновременно на евтините руски суровини* и платежоспособния американски пазар едновременно!Отделно тя е все още окупирана страна,без самостоятелна политическа воля.А Меркел доказа,че трудно се справя с геополитиката.*По ниски цени от Германия получава единствено Китай.А при силно автоматизирани производства цената на суровината е важна за себестойността и съответно конкурентноспособността на производството.
28
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСИЧКИ ТИЧАТ ДА СЕ СРЕЩАТ С ПУТИН, ОТИВАТ МУ НА КРАКА И ВЪРТЯТ ОПАШКИ.-
27
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел отива да иска 1 туба с Новичок за да отрови популистите и малтийските блогърки.
26
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия е троянския кон на Европа. Пак ще запалят световна война от лакомия. Уж бяха солидарни с Украйна, уж са съюзници на БГ. Но ни забраниха Южен Поток а те си сгроят Северен Поток ДВЕ като заобикарят Украйна. Мир в Европа ще има когато главата та швабата е на два метра от тялото! Удри бай Тръмпе, никаква милост за немската индустрия! Налагай им мита да се гърчат тези лицемери гнусни!
25
2
 
39
 
! Отговори
Професоре преди 5 години
на помощ! Дай ни опорки чий ще го дири лидерката на свободна Европа в изостанала Русия, която умира от глад и всеки момент ще се разпадне. Василев, къде са агентите ти да обяснят на селяните прости какво става. ***, много цинично мълчиш, гаче ли имаш дюнер в ***
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Тиква кога ?
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСтига писа глупости!Медиите са виновни и конкурентните фирми,които внесоха паника и невярна информация,ЮП е бил европейски проект,с участието и на Германия,България и др.
22
3
 
40
 
! Отговори
О ужас преди 5 години
представям си какво е сега в главичките на евротролерастите ни. Още не могат да обработят информацията. СТРАНДЖА, помагай брат. Поведи останалите плъхове към евроамбразурата
21
1
 
22
 
! Отговори
**** преди 5 години
Тази може да отиде,но онази стафида макрон,той няма очи за това,мако трудно ще му бъде да направи среща с Путин,а тази дърт@ скумрия сигурно отива за С.П. да пита ?
20
1
 
41
 
! Отговори
Овцевъда преди 5 години
Платените бг медий спечелиха битката срежу народа..така му промиха мозъка с фалшиви новини че го докараха до тежка кома...по хиляди пъти на ден се повтаря думата европейски съюз,но европейските пари не стигат до истинските пройзводители,разпределят се още горе по високите етажи...влязахме в НАТО и ни накараха да си нарежем всичкото оръжие...и сега сме като стадо овце,чакаме да ни пази вълка...процесите в политиката са всеки ден различни,ако утре се разтури европа ще сме като пате в калчище...
19
4
 
41
 
! Отговори
andalus преди 5 години
Ама какво толкова ще си говорят с Путин тя Русия нали е в изолация???Тия където ходят там са комунисти,тапаци и пр.Нали е изостанала страна с която не трябва да се води диалог???Сега Натаняху ,Меркел да се готви Макрон все натам,а ние му викаме на Радев предател , комунист оф обърках се вече.
18
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бат Бойко да отиде и той . Да пита Мерки , защо говорят за СП2 , а ЮП го спряха :) Нещо май...Германците много дини под една ръка.