Меркел първа при Путин, отива в Сочи на 18 май

Повече подробности около посещението засега не се разкриват
69
Меркел първа при Путин, отива в Сочи на 18 май
Снимка: Reuters

Германското правителство потвърди, че канцлерът Ангела Меркел ще посети Сочи на 18 май, съобщава БТА.

Още по темата
По-рано днес сътрудникът на руския президент Владимир Путин - Юрий Ушаков съобщи, че Меркел ще направи работно посещение в Сочи на 18 май за среща с Путин. Ушаков съобщи също, че президентът на Руската федерация ще посети Виена на 5 юни, отбелязва Ройтерс.

След това, около 9 юни, Путин ще е на държавно посещение в Китай за срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество, предаде ТАСС.

Все още има разногласия с Русия и те трябва да се обсъждат, заяви говорителката на германското правителство Улрике Демер на днешния си брифинг. "Имаме конфликти с Русия, но въпреки това продължаваме да търсим диалог помежду си", каза тя.

Германското външно министерство изрази безпокойство от действията на руските правоохранителни органи на неразрешена демонстрация на привърженици на опозиционния активист Алексей Навални в края на миналата седмица.

"Действията на правоохранителните органи предизвикаха значително безпокойство що се отнася до спазването на свободата на словото и на събиранията", каза говорителката на министерството Мария Адебар и добави, че по някои сведения е имало арестувани непълнолетни.

Адебар изрази съмнение, че действията на полицията са били съразмерни на ситуацията и съобщи, че позицията на Германия е изразена пред руската страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
45
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Освен на храните ето,че има двойни стандарти на ЕС срещу България за строителството на Южен поток. Ние не можем да го строим,а германците могат да строят Северен поток-2. Те облагодетелстваха Турция за сметка на България. Сега ние трябва да купуваме по-скъпа газ от Турция.
16
3
 
27
 
! Отговори
Спиро преди 5 години
Ха бе,ха бе няма ли да спрете да гледате платените новине беее...ха бе разберете че господаря е един бе.а бе папунчовци,събудете се бе...слава на сибирската мечка...
15
2
 
36
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Ще има ли Северен поток-2,фрау Меркел или отново ще трябва да включвате атомните си централи? Нали вие забранихте на нашия прислужник да строи Южен поток? А какво стана със санкциите към Русия? Тези санкции не работят, защото на петрола и производните му цените скачат на международните пазари.
14
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АБЕ МНОГО ИЗОЛИРАНА ТАЯ РУСИЯ БЕЕЕ?????
13
3
 
29
 
! Отговори
ИМПЕРАТОРА преди 5 години
Иде , иде танте Геле ;) Куда ще оди да не доде , а ????
12
1
 
8
 
! Отговори
Ne zabravqm преди 5 години
Al Iordanoff i tozi Indjev shte poluchat HERZINFARKT!
11
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бабишкерата пак блее за свободата и демокрацията,ама защо Путин не и каже да си затваря човката!За каква свобода и демокрация плещи т***пия бабишкел,когато вика в Германия всякаква азиатско-африкано-ислямистка ***,след което я натриса съвсем по хитлеристки на всики други държави,които не са ги викали!Или това е супер демокрация и ръсене на заплахи по държавите не приемащи ислямистката ***!Това ли ви е демонокрадцията бе фашагски слуги?!Само лаете срещу другите,а не виждате задниците си
10
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия и най-големия инвеститор в Русия. Ще си говорят за северен поток 2, автмобилни заводи... и други милиарди. От куртоазия може да споделят кой за какво е загрижен, но бизнеса си е бизнес.
9
5
 
36
 
! Отговори
Позна Ванга! преди 5 години
Цял свят ще говори за него а той ще ги прескача и финтира като Ицо Стоичков-няма спиране Вече!
8
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политическото лицемерие на Меркел и Ердоган нямат край....
7
42
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Само дето Меркел няма да се подмазва на джуджето и не отива да я инструктират. Ако разбираш разликата.
6
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ква стана тя сега???? Всички които писаха,че президента Радев трчбва да не ходи в Русия,ще започнат да пишат,че посещението му ще е твърде закъсняло,защото Нетаняху и фрау Меркел вече са обрали лаврите за ново сприетеляване с Русия.
5
28
 
3
 
! Отговори
Мемет от столипиново преди 5 години
Да не забравяме че столипиново се намира в България и я плод, рожба и образец на истинската Българищина с всичките му ценности... А ти селско Балканджи Йово си съгражданин на тези столипиновци който с годините ненавист озлобихте.. 1 оставихте ги без майчин език. Забранихте да се говори... 2 оставихте ги без образование и култура защото винаги ги отблъсквахте и се подигравахте... С годините този народ се оказа вашето истинско лице.. А Бабката ги взе възпита ги.. Итегрира ги и сега се възползва
4
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А действията при потушаването на протестите в Париж срещу микрон на правоохранителните органи на Франция не предизвикаха ли значително безпокойство що се отнася до спазването на свободата на словото и на събиранията?
3
9
 
12
 
! Отговори
Не позна бабушката! преди 5 години
хер Шрьодер бившият дойче канцлер е първи-Путин си го назначи канцлер на Бензиностанцията-ферщейн зи?
2
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съжалявам, но трябва да ви коригирам. Първи, след официалното встъпване в длъжност, при Путин на 09.05.2018 г. ще пристигне Бенямин Нетаняху. Най-вероятно ще се оправдава за нанесените в нощта срещу 30-ти април въздушни удари по сирийска база край Хама.
1
4
 
62
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Путин също изразява безпокойство от начина по който бабката затрива собствената си нация и я превръща в Столипиново ....въпрос на ценности сега!