Зрелищно! Русия празнува триумфалната си победа над нацизма

В Москва се състоя грандиозен парад
Обновена: 9 май 2018 12:42 | 9 май 2018 12:40, Елка Василева
684

 

На Червения площад в Москва се състоя тържествен военен парад по повод 73-атата годишнина от победата във Втората световна война. В него участваха над 13 000 души, 159 единици въоръжение и 75 самолета и хеликоптера.

В механизираната колона преминаха различни образци военна техника, сред които   танкове "Армата", машини на пехотата "Курганец", бронетранспортери "Бумеранг", гаубици "Коалиция-СВ", бойна машина "Терминатор", роботи "Уран", безпилотни самолети "Катран" и "Корсар".

Още по темата

Парадът приключи с авиацията, включително два руски изтребители от пето поколение Су-57, изтребители МиГ-29СМТ и най-новите авиационни комплекси "Кинжал" - МиГ-31К със свръхзвукови ракети. 

В речта си руският президент Владимир Путин заяви, че благодарение на съветските войски нацизмът беше сломен, беше сложен край на неговите зверства, безчинства и варварство. Разгромът на нацизма беше грандиозна, триумфална победа, каза Путин. Той отбеляза, че в момента се правят опити за омаловажаване на подвига на съветския народ. „Ние няма да позволим това да бъде направено, никога“, заяви руският президент.

Русия разбира колко сериозни са новите заплахи в света, зад които прозират старите черти на нетърпимост и претенции за изключителност, и е готова за диалог по въпросите на сигурността, заяви също така Путин, цитиран от ТАСС.

"Ние помним трагедиите на двете световни войни, уроците на историята и те не ни позволяват да ослепеем. Зад новите заплахи прозират все същите уродливи черти - егоизмът и нетърпимостта, агресивният национализъм и претенциите за изключителност. Ние разбираме колко сериозни са тези заплахи", каза Путин.

Той посочи, че е важно всички страни, цялото човечество да осъзнае, че мирът е много крехък и неговата стабилност укрепва общият ни стремеж да се чуваме, да си доверяваме и да се уважаваме, заяви руският лидер.

Снимка: Reuters

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


684
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
522
16
 
12
 
! Отговори
Паниката Марешки преди 5 години
Добре че този *** си показа кукловодите , та всички да видят , колко малко са русофилите в България.Какво ни дали НАТО , а той какво ни даде.Нали е милярдер , едно читалище да направи.А Русия какво ни дава или още си плащаме за свободата.За година от Русия внасяме стоки за 6 милиарда евро и изнасяме за 100 милиона.Няма друга държава(освен С Корея) с толкова голяма разлика при търговското салдо.А от Германия сме на плюс 300млн.
521
17
 
16
 
! Отговори
Срам преди 5 години
Русофилите защитават руснак , който убива двама българи на пътя , карайки на 400 грама ракия на гладно.Даже се възмощаваха на условната му присъда.Но после се жалват от мизерията в която живеят и Европа им е виновна.Добре , че икономиката се глобализира и все повече умни българи забогатяват и изхвърлят некадърните комунистически наследници от пазара.Още малко ви остава , прости връзкарчета и шушана няма да ви спаси.
520
18
 
10
 
! Отговори
Старт от скрапа преди 5 години
Над Червения площад прелетяха двойка Су-57 :))))))))))))))))))))))))))))Единствените два прототипа. Едвам минаха :))))))))))))))))))Що не минаха шест или три?Миговете пушиха като нашите :))))))))))))))))))))))Горят масло........................................
519
11
 
13
 
! Отговори
Трак преди 5 години
Германия сега прави автомобили , но само ако решат , ще направят и танкове.А вие само се молете да не им щукне нещо на дойчовците , че няма да имате време и за бягство.Ако Хитлер не беше изперкал от анфетите , сега Русия щеше да е спомен.Само вижте какво прави вермахта до 1942г. и после какво безумие започва Хитлер , чрез директните си заповеди към армията.
518
16
 
12
 
! Отговори
Трак до 549 преди 5 години
Те за три дена не могат да подкарат и половината си танкове.А мисля , че немците показаха на *** как се воюва и само америка ги спаси.Колко немски войника са умряли и колко руски.
517
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците само с войската и техниката от парада,за три дена са в Берлин.
516
6
 
7
 
! Отговори
PANOS KAMENOS преди 5 години
Билгария има най-много мюсулмани в Е.С. , НО СЪЩО И В ЕВРОПА КАТО КОНТИНЕНТ ОТ ЛИСАБОН ДО ПЛАНИНАТА УРАЛ !! , НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНЕ !!БИЛГАРИЯ = 6 МИЛИОНА И ПОЛОВИНА...МЮСЮЛМАНИ = 1 МИЛИОН И ПОЛОВИНА !!ГЕРМАНИЯ 82 МИЛИОНА, МУСУЛМАНИ = 4 МИЛИОНА .ФРАНЦИЯ 67 МИЛИОНА....МУСЛИМАНИ - 6 МИЛИОНА .
515
7
 
1
 
! Отговори
Трак до 544 преди 5 години
Еми представи си много красив славянин и умножи по две.
514
9
 
8
 
! Отговори
Трак преди 5 години
Германия уж загуби войната , но сега всеки един на четиридесет германци е милионер в евро.Живи да ги ожалиш , дори в Норвегия се пада един на двеста.Ама вече цели 4 процента са мюсюлмани , ужас направо.
513
8
 
5
 
! Отговори
Трак преди 5 години
Най много жертви през ВСВ дава Китай.Но една страна израства , когато разбере , че всяка жертва е безценна.
512
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен огромната помощ от САЩ. Украйна и Беларус дават най-много жертви, като водят фронта на ужж непобедимата русияя. Днес отново НЕ чухме признателност към над 10 милиона загинали украинци. Какъв позор.
511
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
българия явно са я включили въм русия - десант.
510
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е *** и затова руснаците бягат в ЕС и САЩ.
509
12
 
19
 
! Отговори
Гоги преди 5 години
Честит ден на победата, без който нямаше да има ден на Европа! Светла памет на милионите жертви.
508
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НА РАДО В УСТАТАЩе ти кажа само че САЩ за разработката на 5-ТО поколение Ф-35 са дали над 2 трилиона долара мислиш ли че Руснаците са дали по малко за 5-то поколение на Су-57 как мислиш са го разработили този Су-57 който не го лови гравитацията с някакви 60 милиарда ли !? хахахаах
507
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 532Руснаците сами си произвеждат оръжията така че бюджета им по PPP е около 240+ милиарда долара а не 60,иначе как мислиш ги произвеждат тези самолети и ракети последно поколение!?
506
10
 
23
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До Предателска Русия!!Скачахте ли по"милионните митинги" на СДС,плюхте ли всичко българско,руско?Какво искате от Русия?За благодарност да ви изсипе рога на изобилието?Да ви е сладко НАТО и ЕС/ЕС!
505
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Военен бюджет Русия - само 60 млрд $ !Бедняци, които се надуват след два одеколона пиене :)))Америка - 700 млрд $Безумна разлика в силата.
504
35
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по-*** народ от руския !Обожават робството си!
503
13
 
0
 
! Отговори
Един е Бах преди 5 години
Те америка и от турско робство са ни освободили освен там шведи меди без Русия