Зрелищно! Русия празнува триумфалната си победа над нацизма

В Москва се състоя грандиозен парад
Обновена: 9 май 2018 12:42 | 9 май 2018 12:40, Елка Василева
684

 

На Червения площад в Москва се състоя тържествен военен парад по повод 73-атата годишнина от победата във Втората световна война. В него участваха над 13 000 души, 159 единици въоръжение и 75 самолета и хеликоптера.

В механизираната колона преминаха различни образци военна техника, сред които   танкове "Армата", машини на пехотата "Курганец", бронетранспортери "Бумеранг", гаубици "Коалиция-СВ", бойна машина "Терминатор", роботи "Уран", безпилотни самолети "Катран" и "Корсар".

Още по темата

Парадът приключи с авиацията, включително два руски изтребители от пето поколение Су-57, изтребители МиГ-29СМТ и най-новите авиационни комплекси "Кинжал" - МиГ-31К със свръхзвукови ракети. 

В речта си руският президент Владимир Путин заяви, че благодарение на съветските войски нацизмът беше сломен, беше сложен край на неговите зверства, безчинства и варварство. Разгромът на нацизма беше грандиозна, триумфална победа, каза Путин. Той отбеляза, че в момента се правят опити за омаловажаване на подвига на съветския народ. „Ние няма да позволим това да бъде направено, никога“, заяви руският президент.

Русия разбира колко сериозни са новите заплахи в света, зад които прозират старите черти на нетърпимост и претенции за изключителност, и е готова за диалог по въпросите на сигурността, заяви също така Путин, цитиран от ТАСС.

"Ние помним трагедиите на двете световни войни, уроците на историята и те не ни позволяват да ослепеем. Зад новите заплахи прозират все същите уродливи черти - егоизмът и нетърпимостта, агресивният национализъм и претенциите за изключителност. Ние разбираме колко сериозни са тези заплахи", каза Путин.

Той посочи, че е важно всички страни, цялото човечество да осъзнае, че мирът е много крехък и неговата стабилност укрепва общият ни стремеж да се чуваме, да си доверяваме и да се уважаваме, заяви руският лидер.

Снимка: Reuters

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


684
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
502
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реални военни бюджети:САЩ-700 млр.$Китай- 450+ млр.$Русия-240 млр.$ЕС- около 250 млр.$Но цял свят трепери от Руската военна мощ явно бюджетите не правят армия питайте Шведите!хаха
501
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да ве светна, че днес на парада, като официален гост е присъствал премиерът на Израел - Нетаняху!!!
500
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шуйгу един бял индиянец ((( пък и що буряти има
499
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горди бЕли войни! Няма друга държава, която може да събере армия само от бели! Уважение и поклон!
498
6
 
12
 
! Отговори
иван гешев преди 5 години
ами сега кои са ти интелигентите бедрисльо,тъпия ти вожд ББ,и помощникаму ЦЦ,и простата адвокатка ЦЦ...и.т.нсега къде ти е интелигенцията ти беЦървул.....
497
29
 
11
 
! Отговори
До Трак преди 5 години
Глупавик, само Русия ли спря Хитлер и нацизма ?Толкова ли си *** ?САЩ спасиха руснаците от Хитлер, като ги тъпчеха с храна, оръжия и техника за всичко.
496
11
 
14
 
! Отговори
Трак преди 5 години
Колкото и да са зле руснаците , добре че спряха Хитлер , защото жална ни майка иначе.Няма война , която да си струва , каквото и да ви говорят , накрая умират добрите хора вместо виновните.А до смелите русофили , вие знаете ли какво е да отнемеш човешки живот , само защото е друг.Убивали ли сте преди
495
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въх не ги е срам снайперите с австриски пушки що не ползват без аналоговитехси тояги ами карат на снайпери от родината на Хитлер (((
494
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия губи ВСВ, какво празнуват ?!Остават бедни и гладни, въпреки кражбите от поробените соц държави.Каквво празнуват алкохолиците ?
493
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е сметище в което никой не иска да живее.
492
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е единствената победена страна във ВСВ която не губи територий заради СССР. Не че ни е струвало евтино доста хора са убили но можеше и да е по зле ако бяхме станали част от запада тогава...
491
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се задавите руски гадини.Има време и за това.
490
13
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Do :Велика Русияпреди 3 часа 3 17Печели от износ на газ, нефт и руски просститутки за цял свят ;)Sa6to kato balgarski prostitutki iz cyal svyat
489
2
 
1
 
! Отговори
bigmac преди 5 години
До 427: А бе, ТРОЛЬОООООО!!!
488
11
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Предателска Русия!!преди 4 минути 1 2Не мислите ли че Русия е виновна за това,което се случва в България?Русия ни остави на произвола на съдбата след ,,демократичните промени"! БЪЛГАРИЯ С Za6to balgarite se nujdaete postoyano nyakoy Da var nosi na grab.tryabva da se nau4ite Sami Da stoite na krak.vse 4akate nyakoy da vi pomaga
487
27
 
13
 
! Отговори
Червен преди 5 години
Руснака е ясно защо го празнува този ден,а нашите русофили предатели,наясно ли са защо празнуват тази победа след като ние сме от страната на победените,дължим репарации и сме окупирани от същата руска победителка,в следствие на ,което е избит целия ни елит.
486
13
 
25
 
! Отговори
Диана преди 5 години
Слава на Русия!!!
485
27
 
4
 
! Отговори
Предателска Русия!! преди 5 години
Не мислите ли че Русия е виновна за това,което се случва в България?Русия ни остави на произвола на съдбата след ,,демократичните промени"! БЪЛГАРИЯ С ПРАВО ИЗБРА НАТО! Вие какво искате,втора Югославия ли?Не ,благодаря,радвам се че вместо бомби от САЩ имаме либерална еврогейска робовладелска политика и сме верни подръжници на Еврога! Трепери Рассия, сама си си виновна!!!
484
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе стига с тия руски бокллуци бе. Стига с тия пиянндета скаппани.Живеят в 13 век и само за войни мечтаят, но все пияни от одеколон припадат под пейките ;)Жалки педелтони...Изостанали своллочи
483
9
 
20
 
! Отговори
Factor ry преди 5 години
Селските мозъчета на русофите са твърде провинциални, за да проумеят величието на Матушка Русь. Огромна и велика страна с над 100 народности!През това време България се отича в канализацията на евроатлантическите "ценности" и е на път да стане първата индийска държава на Балканите.За трети път сме срещу Русия и за трети път търпим крах. Явно историята не ни учи на нищо.