Зрелищно! Русия празнува триумфалната си победа над нацизма

В Москва се състоя грандиозен парад
Обновена: 9 май 2018 12:42 | 9 май 2018 12:40, Елка Василева
684

 

На Червения площад в Москва се състоя тържествен военен парад по повод 73-атата годишнина от победата във Втората световна война. В него участваха над 13 000 души, 159 единици въоръжение и 75 самолета и хеликоптера.

В механизираната колона преминаха различни образци военна техника, сред които   танкове "Армата", машини на пехотата "Курганец", бронетранспортери "Бумеранг", гаубици "Коалиция-СВ", бойна машина "Терминатор", роботи "Уран", безпилотни самолети "Катран" и "Корсар".

Още по темата

Парадът приключи с авиацията, включително два руски изтребители от пето поколение Су-57, изтребители МиГ-29СМТ и най-новите авиационни комплекси "Кинжал" - МиГ-31К със свръхзвукови ракети. 

В речта си руският президент Владимир Путин заяви, че благодарение на съветските войски нацизмът беше сломен, беше сложен край на неговите зверства, безчинства и варварство. Разгромът на нацизма беше грандиозна, триумфална победа, каза Путин. Той отбеляза, че в момента се правят опити за омаловажаване на подвига на съветския народ. „Ние няма да позволим това да бъде направено, никога“, заяви руският президент.

Русия разбира колко сериозни са новите заплахи в света, зад които прозират старите черти на нетърпимост и претенции за изключителност, и е готова за диалог по въпросите на сигурността, заяви също така Путин, цитиран от ТАСС.

"Ние помним трагедиите на двете световни войни, уроците на историята и те не ни позволяват да ослепеем. Зад новите заплахи прозират все същите уродливи черти - егоизмът и нетърпимостта, агресивният национализъм и претенциите за изключителност. Ние разбираме колко сериозни са тези заплахи", каза Путин.

Той посочи, че е важно всички страни, цялото човечество да осъзнае, че мирът е много крехък и неговата стабилност укрепва общият ни стремеж да се чуваме, да си доверяваме и да се уважаваме, заяви руският лидер.

Снимка: Reuters

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


684
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
462
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 472А вагнеровци защо нямаше на парада ...?!А, да, те бяха изличени от лицето на Земята за 5 мин от краварите, нали ;)...........Тъй, тъй, цели 9 вагнеровци загинаха при артобстрел на селото, в което са били.После ВКС здраво си го върна неколкократно при Дейр ез Зор на онези kопелдаци!Руснаците са злопаметни и обичат да си го връщат тъпкано!
461
5
 
11
 
! Отговори
Несокрушимая преди 5 години
Но от тайги до британских морей. Красная Армия всех сильней. Так пусть же Красная Сжимает властно,Свой штык мозолистой рукой, И все должны мы Неудержимо,Идти в последний смертный бой !
460
15
 
10
 
! Отговори
Ако САЩ преди 5 години
Не бяха помогнали на Сталин, днес рассия щеше да е една благоденстваща дуржава с немски стандартМръсни кравари!
459
22
 
8
 
! Отговори
Хе хе преди 5 години
Тез смешници какво празнуват?!Войната беше дпечелена от украинци и беларуси които мразят ***
458
18
 
12
 
! Отговори
Урок по история преди 5 години
Оркитее на Сталин разрушават Третото Българско ЦарствоТрижди анатема!!!
457
7
 
14
 
! Отговори
тя преди 5 години
Най- много обичам руснаците , сърбите , поляците , чехите ! Много брлизки народи са ни и трябва да се уважаваме и подкрепяме !
456
6
 
22
 
! Отговори
Кеф! 2 преди 5 години
...МиГ-31 с хиперзвуковите "Кинжал". Нали се чудехте, дали имат такива или е компютърна графика! Е, имат! Тези двата гарантирано могат да изпратят на дъното непотопяемия G. Ford барабар с 90 самолета и 4000 staff! И Т-14 "Армата" превъзхожда във всичко Абрамса, нищо че тежи 20 т по-малко. И "КУРганец" е убиец, и "Терминатор-2", и роботчетета-миночистачи са технически постижения.Тъпунгелите още се давят във ватата, не знаят, че руската армия се облича в модерни "дишащи" материи - молекулярни сита
455
7
 
24
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Ако бях руснак щеше много да ме е яд,че десетки хиляди мои предци са дали живота си,за да я има България!Трябваше да ни оставят на турците да ни гаврят и избиват!
454
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те се свързват постояно пък и кой знае каква история нямат 30 години от преди иван грозни общо взето (((
453
6
 
28
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Защо българският средностатистически панелен плъх свързва постоянно Русия и комунистическият строй!Значи Русия има история от преди това! А днес е доста по-капиталистическа от ред западни страни!Все едно да свързваше Германия и немският народ само с нацизма!Не е коректно!
452
10
 
30
 
! Отговори
тя преди 5 години
За да има мир трябва да я има Русия! Само тя възпира империалистическите мераци на Америка!
451
7
 
28
 
! Отговори
тя преди 5 години
Кай смее да застане срещу тази армия?!
450
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 450Я пак ми кажи че САЩ сами са спечелили войната с Япония.
449
27
 
8
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Самия факт, че толкова много диваци скачат и се радват и почитат съветския окупатор е най плашещ. Това е най ужасното. Да разбираемо е, след като веднага като взимат властта правят като всеки завоевател. Събират целия цвят на нацията и го избиват до крак. Затова и сега сме такава леш, защото когато на една нация и отрежеш главата са нужни много поколения докато тя започне отново да прилича на народ. Срам и позор за всеки хвалещ съветския окупатор! Срам и позор за всеки възхваляващ червената чума
448
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците Не са славяни. Никога не са били.Прочети ДНК изследването им, проведено през 2015 година.След това изследване Забравиха, че са славяни ;)И вече се наричат Викинги.Всичко им е лъжовно на руските пиянници. Целият им живот е лъжжа.
447
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само не разбрах тия генералските зилки что така подскачаха, та генерала на 2-пъти шеше да се излюска на паветата, амортесьорите ли им бяха изпуснали или червения площад е много крив
446
23
 
6
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Като гледам коментарите, сегашните управници са ни малко. 3 пъти по алчни и зли ни трябват. Прави се оказват всички около нас, не народ, а *** сме! Колкото и минуси да сложите, няма как да изтриете срамът от най ужасния ден в българската история след обесването на Левски. 9.09.1944. Дата която ще живее вечно в историята на България като край на Третото Българско Царство и началото на съветското робство. Тотален погром над икономиката,населението и държавността.Сравнима само с турското робство!
445
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вагнеровци защо нямаше на парада ...?!А, да, те бяха изличени от лицето на Земята за 5 мин от краварите, нали ;)
444
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ради нали знаеш кой опъна медведа да потпише капитулация през ПСВ
443
6
 
15
 
! Отговори
Кеф! преди 5 години
До тук 450 поста! Дерзайте за рекорд! Май много ви е дошло да гледате този парад, (а всички, без изключение, сте го гледали!). Предупредих ви - ще видите несъкрушима армия, въоръжена така, както никоя повече, без нито едно АФРО-РУСНАЧЕ! Все синеоки славяни, тук-таме някой кавказец с орлов поглед и от потомците на Чингиз Хан. Но нито един от Planet of Apes! Визуално това е първата разлика от армията на USA. Скърцахте със зъби, правехте заклинания, ама всичко мина чудесно. И страшно! Двата МиГ-31