Зрелищно! Русия празнува триумфалната си победа над нацизма

В Москва се състоя грандиозен парад
Обновена: 9 май 2018 12:42 | 9 май 2018 12:40, Елка Василева
684

 

На Червения площад в Москва се състоя тържествен военен парад по повод 73-атата годишнина от победата във Втората световна война. В него участваха над 13 000 души, 159 единици въоръжение и 75 самолета и хеликоптера.

В механизираната колона преминаха различни образци военна техника, сред които   танкове "Армата", машини на пехотата "Курганец", бронетранспортери "Бумеранг", гаубици "Коалиция-СВ", бойна машина "Терминатор", роботи "Уран", безпилотни самолети "Катран" и "Корсар".

Още по темата

Парадът приключи с авиацията, включително два руски изтребители от пето поколение Су-57, изтребители МиГ-29СМТ и най-новите авиационни комплекси "Кинжал" - МиГ-31К със свръхзвукови ракети. 

В речта си руският президент Владимир Путин заяви, че благодарение на съветските войски нацизмът беше сломен, беше сложен край на неговите зверства, безчинства и варварство. Разгромът на нацизма беше грандиозна, триумфална победа, каза Путин. Той отбеляза, че в момента се правят опити за омаловажаване на подвига на съветския народ. „Ние няма да позволим това да бъде направено, никога“, заяви руският президент.

Русия разбира колко сериозни са новите заплахи в света, зад които прозират старите черти на нетърпимост и претенции за изключителност, и е готова за диалог по въпросите на сигурността, заяви също така Путин, цитиран от ТАСС.

"Ние помним трагедиите на двете световни войни, уроците на историята и те не ни позволяват да ослепеем. Зад новите заплахи прозират все същите уродливи черти - егоизмът и нетърпимостта, агресивният национализъм и претенциите за изключителност. Ние разбираме колко сериозни са тези заплахи", каза Путин.

Той посочи, че е важно всички страни, цялото човечество да осъзнае, че мирът е много крехък и неговата стабилност укрепва общият ни стремеж да се чуваме, да си доверяваме и да се уважаваме, заяви руският лидер.

Снимка: Reuters

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


684
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
542
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЩирлицКакво искате от Русия?За благодарност да ви изсипе рога на изобилието?Да ви е сладко НАТО и ЕС/ЕС!----------------------Нищо не искам от ***. Много ми е гот в ЕС и НАТО и дружно ще еббем майката на евразийците.
541
4
 
2
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
До ХаРусия е за 2 дни в Киев и седмици до Ла Манш.----------------Само дето не смее и да си помисли да осъществи тези свои мокри мечти.Само докато мине Украйна руската армия ще е останала наполовина.
540
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 565КОЛЕГА След втората война Иракската армия беше разформирувана. Последваха години САЩ и ВБ в които унищожаваха иракската съпротива. Най-накрая част от офицерите прокудени от Ирак станаха едни от създателите на ИДИЛ. Първата им голяма победа беше срещу Новосъздадената Иракска армия оборудвана с 500 броя Абрамса от САЩ. При превземането на Ракка ИД плени над 150 Абрамса половината дори не бяха изкарани от гаражите - Новата Иракска армия избяга най-позорно и остави всичко на ИД.
539
6
 
4
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
Жалка лъжкиня си ти...Абрамс се ползват от армията на САЩ, а не от иракската армия. ИД не е разрушила нито един Абрамс.Взеха само руски танкове от иракската армия.
538
9
 
23
 
! Отговори
Българка преди 5 години
До Тез лайнРиНещо бъркаш, американците и англичаните бомбардираха София през ВСВ, я попрочети нещо за поручик Списаревски! Лично Г. Димитров е помолил Сталин да се застъпи пред Чърчил, за да спрат, и той го е направил. Все Русия ви е виновна, праз.ни кра.туни неизтрез.не.ли...
537
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешен руски карнавал! Тия с корделите на снимка 5 направо разбиват! ахаха Ненормална работа
536
8
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 557Видяхме великите Абрамси в Ирак - пробиваха ги бунтовниците с РПГ-7 от 1960 година естествено не челно - челно два абрамса трябва половин час един друг да се стрелят по пълна програма за се пробие единия.ИД плени 150 изправни танка абрамс на същата тази Иракска армия - защо не ги ползва в бойни действия? Защото са ЛОГИСТИЧЕСКИ КОШМАР - 1500л КЕРОСИН за 500кмИД също плени 2 Т-90 от сирийците - нямаха никакви проблеми да ги стегнат и пуснат в бой срещу Сирийците - ВКС ги унищожи
535
4
 
0
 
! Отговори
Ха преди 5 години
До ЗозоДа ,да.С чужда пита помен все ви влече да правите.Кво да прйте.Много ви влече Монополито.И все някой друг да свърши работата вместо вас
534
7
 
5
 
! Отговори
Ха преди 5 години
До До Трак И какво като го прави? Русия е за 2 дни в Киев и седмици до Ла Манш.Правете ги .КОй ви пречи.Само не пречете на другите.
533
8
 
2
 
! Отговори
Ха преди 5 години
До Анонимен 557 И в Грузия ги видяхме.Нещо побягнаха.
532
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМА НИЩО СРАМНО ДА СИ БЕДЕН, ПО ИНТЕРЕСНО Е НА КЪДЕ ПОЕМАШ ЗА ДА СЕ СПРАВИШ С ТЕЖКИТЕ ЖИТЕЙСКИ ПРОБЛЕМИ- ДАЛИ НА ИЗТОК ИЛИ В ЕВРОПА С ЛИЧНА КАРТА И БИЛЕТ ЗА ПЪТЯ.
531
8
 
16
 
! Отговори
Proroka Oleg преди 5 години
иранската сделка ?????Защо САЩ излизат от нея, при положение че тя е сериозно постижение за международната дипломация и Иран се съгласява да предоставя 24/7 достъп до всичко. Отговорът : САЩ трябваше да размразят 100 млрд долара Иранска пара........обаче всичко е изпапано. Пара нема. Представете си какво ще стане с пазарите ако се окаже 4е няма пари в наличност.........така 4е тропмпета няма избор.
530
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приятелите на Русия са бедни, злобни и гладни като нея - Куба, Северна Корея, Венецуела, Ангола, Чад, Сирия...Приятелите на Америка са богати и щастливи - Канада, ЕС, ОАЕ, Япония, Южна Корея....
529
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уж победила, а е бедна гладна и оппиянчена тая русия.Германия и Япония уж бяха победени, а са богати и благоденстващи.Рунцете с хиляди емигрират в лошите САЩ и ЕС, бягат далеч от русия.Е, кой е победител :))))
528
27
 
19
 
! Отговори
Русия е Зло преди 5 години
Русия е донесла злини на всичките си съседи, поробвала ги е.Донесе злини и на цяла Европа, както и Латинска Америка - чрез износ на комунистически революции - Куба, Никарагуа, Венецуела... живеят 100 години назад от света.Чили, където Пиночет изкорени комунистите, е най-развитата страна в Ю. Америка !
527
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видяхме ги великите руски танкове в Ирак :)))Три американски Абрамс обезоръжиха и плениха 40 танка на Ирак.Другите се предаваха още щом се зададат хеликоптерите Апачи.
526
26
 
15
 
! Отговори
До Трак преди 5 години
Я пак провери ;)Германия и сега прави един от най-добрите танкове в света - Леопард.Последно поколение бронировка и въоръжение.И за израелските Меркава много не се говори, но и те са много пред руските танкове. Просто не се хвалят, а ги ползват в реален бой.Русия е много изостанала в модерното въоръжение, не вярвайте на лъжите които разпространява.
525
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютна ПАРОДИЯ, не ви ли напомня на нацистките мероприятия. .........
524
28
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Барабар Путин с мъжете! Ако не беше десанта в Нормандия, Сталин щеше да види бял вълк!
523
20
 
15
 
! Отговори
Срамът е за нас преди 5 години
От велика България(наричана така от комшиите) до НРБ.Без да прекъсваме дипломатически отношения със СССР и без да гръмнем една пушка срещу тях , те ни окупират.Десетки хиляди български войници умират воювайки срещу фашизма , а оцелелите са убити от народния съд(или руската омраза).Не българите убиха всички интелектуалци , а руснаците.България е велика защото е самостоятелна и силна.