Скрипал изчезнаха! Няма доказателства живи ли са

Русия: Снимки няма, достъп няма, нищо за тях няма!
Обновена: 11 май 2018 11:01 | 11 май 2018 11:00, Елка Василева
95
Скрипал изчезнаха! Няма доказателства живи ли са
Снимка: архив, Reuters

Руски представители и до момента не са допускани до бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Британските власти крият отровените баща и дъщеря. Най-вероятно руските консули изобщо няма да получат достъп до тях. До този извод е стигнал посланикът на Русия в Лондон Александър Яковенко след среща с Филип Бартън, генерален директор в британското външно министерство по консулските въпроси и въпросите, свързани със сигурността.

„Ще ви кажа честно – останах неудовлетворен от този разговор по простата причина, че от него стана ясно, че няма да получим достъп до двамата Скрипал, такъв просто няма да ни бъде даден. Британците се позовават на това, че разследването се води от полицията, всички сигнали, че двамата Скрипал не искат да се срещат с нас, вече ни били предадени. Но както е известно, тези сигнали не се съдържаха в техни физически изявления, ние така и не сме ги видели – живи ли са, не са ли живи, какво се случва с тях, дали са в добро здраве“, цитира Яковенко РИА Новости.

Още по темата

Той подчерта, че руската страна физически няма възможност да се увери в какво състояние са Сергей и Юлия Скрипал, дали те действат по своя воля.

По думите на Яковенко разговорът му с Бартън му е създал „тежко впечатление“. „Ние ще продължим да действаме в рамките на международното право, ще продължим да се занимаваме с тези въпроси, но ситуацията е много сложна – заключи посланикът. - Мисля, че расте натискът върху британската страна дори от страна на техните най-близки съюзници“.

Руският посланик разказа пред журналистите, че многобройните му въпроси за състоянието на двамата Скрипал са останали без отговор.

„Снимки няма. Достъп няма. Нищо няма. Ние дори не знаем къде се намират те... За съжаление, не получих нова информация за делото и състояние и здравето на Сергей и Юлия Скрипал. Макар че зададох десетки въпроси. Твърдо неприемане и неготовност да се разговаря по тази тема“, каза Яковенко, цитиран от Утро.ру.

Според него с действията си британската страна поставя под съмнение репутацията на цялата страна.

На 4 март в английския град Солсбъри бяха отровени осъденият в Русия за шпионаж в полза на Великобритания бивш полковник от руското Главно разузнавателно управление Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия. Избухна голям международен скандал. Лондон твърди, че руската държава е причастна към отравянето на двамата с веществото  А234, известно като „Новичок“. Москва категорично отрича.
 


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
3
 
! Отговори
агент преди 7 месеца
Е, нали Мей излъга целия свят че само Русия имала отровата а се оказа че 4-5 държави вкл. и Великобритания. Както излъгаха за ядрените запаси на Ирак. И после вайна а сега санкции. Гадост. Не знам защо ЕС им се хвана повторно на лъжите.
82
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 месеца
С предателите така става.Ни свой,ни чужд.
81
3
 
29
 
! Отговори
А преди 8 месеца
ВИНАГИ СА СИ ПРАВИЛИ КАКВОТО ИСКАТ,НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА МНЕНИЕТО НА НАРОДИТЕ ВАЖНО Е ТЕ ДА СА ДОББЕ,С 14000 ВОЙНИКА ЗАВЛАДЯХА ИНДИЯ,РОБСТВО ДО УМИРАЧКА,ГРАБЕНЕ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ И КАКВО НЯКОЙ ДА ОТГОВАРЯ ЗА ПОЧИНАЛИТЕ ГЛАДНИ.КАКВО ТЪРСЕХА ТАМ,АМИ ПОМОЩА ИМ ПОСТОЯННО ЗА ТУРЦИЯ ЗА ДА НИ ДЪРЖИ В РОБСТВО 500 ГОДИНИ,НЯКОЙ СПОМНЯЛИ СИ.
80
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всяко правителство и разуз. служба би желало най-мръсните им тайни, лъжи и срам да изчезнат някъде !
79
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хайли лайкли са ги покрили здраво, за да не лъсне доброто им здраве и яката англо-саксонска дипломатическа козня!
78
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
казах ви още в началото на случая че няма никой да ги види повече , това е доказателство че са отвлечени от ми 6 или може би убити , щом са руски граждани не може друга държава да забранява връзка на русия с тях , или поне да има една среща очи в очи и да кажат ние не искаме повече да имаме нещо общо с русия и тогава ще се съглася , но това сега си е пълен фарс
77
1
 
29
 
! Отговори
радев преди 8 месеца
замитане на следите
76
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Цялата история стана цирк, а най-смешно беше гълъбите (явно на мира) в краката на скафандраджиите. Никой не ги видя Скрипалови живи и никой не е убеден, че са пострадали от вещество от което няма как да оцелеят. Давайте следващия цирк, че този се изтърка. "Скрипал воскресе" вече не е актуална английска трагикомедия.
75
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те са заличени
74
0
 
6
 
! Отговори
Развеселен преди 8 месеца
До МИ6 разкри
Направо ми подобри настроението с този коментар. Мерси!
73
1
 
2
 
! Отговори
дигитален терор има преди 8 месеца
Появиха се данни обаче за дигитален тероризъм срещу клиентите на англииски банки..

Англииски банки ползват онлайн банкиране.Жертвите се позиционират обемно мигновенно и се следят от неизвестни престъпници..
72
1
 
16
 
! Отговори
Браво на БЪлгария преди 8 месеца
Кротко важното е ,че спряха да манипулират лидерите с цел остра конфронтация между Брюксел и най важния доставчик на стратегически суровини Москва..
без малко да ги скарат.Добре че скочиха Бойко БОрисов и Румен РАдев и по стреснаха амбицираните от ПИАР наркомани западни политици..
71
3
 
35
 
! Отговори
Ала_Бала преди 8 месеца
Тези никога не са били отравяни. За няколко дни са ги държали в изкуствен сън. Важното е, че Мей се закрепи на властта!
70
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Скриха ги за да не могат да дадат показания по случая с отравянето им. Дори само да опишат симптомите ще стане ясно, че не са били отровени с "Новичок", а със халюциноген, използван и произвеждан в страните от НАТО. Който на всичкото отгоре и не е смъртоносен. Те и затова оцеляха след "100 грама" новичок, който в такова количество може да убие цял Солсбъри. Смешна история за лъжи и евроатлантическа демокрация ;)))
69
1
 
42
 
! Отговори
Reptile преди 8 месеца
Горкият агент... нерадостаната съдба на двойните агенти е от има-няма 50 века. Употребени, платени и след това биват елиминирани. От кого, се пита, ми много ясно, че британците. Ама народеца е прост и трдуно схваща, защото не прочел историята, за да разбере настоящето си!
68
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще ги ликвидират тайно, за да не издадат монтажа.
67
0
 
21
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Анонимен
Хора има много по тривиални и ефективни методи да утепаш някой. Най-простия да наемеш килър а ако го снабдиш със снайпер със заглушител(практически в градски условия човек без техника не може да забележи детайли на повече от 50м а 100м примерно е практическо никакво разстояние за Снайперист ще избира в кое око да вкара куршума)
Друго травиално нещо е ПТП. Човек "Помага" на жертвата да излезе от автомобила и примерно му инжектира адреналин- свръхдоза води до инфаркт или инсулт
66
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изчезнал ами. Да не очаквате да ходи да пие чай в руското посолство.
65
47
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Скрипал изчезнали! Е много ясно трябва ли да чакат нов опит за покушение от путиновите убуйци ?
64
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Ани
"... Русия ще си остане суровинен заден двор..."
---
Много ти харесва тази думичка "заден двор". Сигурно си го харесваш твоя заден двор. И съм сигурен, че не е суров винен, а разработен луканков.