Радев се среща с Путин, дарява го с... кортик

Президентът заминава на работно посещение в Русия
21 май 2018 07:41, Анисия Иванова
176
Радев се среща с Путин, дарява го с... кортик

Президентът Румен Радев ще бъде от днес на двудневно работно посещение в Руската федерация.
В рамките на визитата си българският държавен глава ще има среща със своя руски колега Владимир Путин.

Радев ще подари на Путин президентски кортик. Кортикът е специална изработка. На него е изобразен гербът на България, а на острието е инкрустиран девизът “ С нами Бог”, съобщава "Труд."

В края на миналата година по време на традиционната си пресконференция, която бе гледана от 8 млн. души, Путин отговори с виц на въпроса за разходите за отбрана и опасява ли се от нова надпревара във въоръжаването. “Баща, който е офицер, пита сина си къде му е кортикът? Отрочето отговаря, че го е разменил за часовник. Бащата помолил да му го покаже. Като видял часовника, замълчал и след секунди промълвил, че е много хубав. И попитал: “Ако утре у дома влезнат бандити и убият мен, майка ти, братята ти, изнасилят сестра, ти как ще ги посрещнеш: с добър вечер, сега е московко време 12,30 ч., така ли?”, разказа Путин.

Срещата между двамата президенти е на 22 май в Сочи, а по-късно те ще направят и съвместни изявления за представителите на медиите.

На руския премиер Дмитрий Медведев Радев пък ще подари картина, изобразяваща храм-паметника в град Шипка.Сред темите по време на срещите на държавния глава се очаква да бъдат перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Русия в сферите на икономиката, енергетиката, образованието и културата, както и актуални въпроси на международната сигурност.

По време на посещението си в Русия българският президент ще бъде придружаван от съпругата си.

По-късно през деня в Болшой театър президентът ще присъства на оперната постановка "Зигфрид" от Рихард Вагнер на Софийската опера и балет. В сградата на българското посолство в руската столица Румен Радев ще разговаря с видни български и руски културни дейци и общественици.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОКО ТАКОВА ХУБАВО КУЧЕНЦЕ ПОДАРИ НА ПУТИН, ПЪК СЕГА НЕ ГО ДОПУСКАТ В МОСКВА. СИГУРНО ПУТИН Е РАЗБРАЛ, ЧЕ Е ПО-ДОБРЕ НАПРАВО ДА СЕ ДОГОВАРЯ С ГОСПОДАРИТЕ МУ МЕРКЕЛ И МАКРОН И ЗАТОВА СЕ СРЕЩА ДИРЕКТНО С ТЯХ.
118
6
 
24
 
! Отговори
ПО-МАЛКО ПАРА В СВИР преди 5 години
Като яловата среща в София. Уж Вучич и Тачи си стиснали ръцете, пък после в Белград се каза:Сърбия никога няма да признае косово. Уж Ципрас и Заев си стиснали ръцете, пък после -а-а-а няма такова животно като Илинденска Македония.Така че, по-малко пара в сви-ката на локомотива и бай Портиер да слезе на земята.
117
9
 
24
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Президентът Радев има уникалния шанс да се издигне в очите на всички българи и да оправдае горивото на самолета... - нека смело постави въпроса за българските, военни архиви и българското злато...
116
8
 
25
 
! Отговори
в крак с времето преди 5 години
А ми Бай като е толкова предан на американците,защо Тръмп отказа да се снима с него.Заради тях закри всички енергийни проекти,а те не искат една целувка.Плевнелиев не го коментирам.Той е папагал без човка с гумена опашка.
115
9
 
21
 
! Отговори
3-та Световна Война? преди 5 години
Всички се редят на опашка при Путин. Натаняху беше преди две седмици, Ердуган и Иранеца преди една седмица, германката Меркел беше при Путин миналия ден, днес е Радев, след него франсето Макрон и.т.н..И всичко това, че Тръмп ходи по нервите на всички с изключение на Израел. Глупавата Европа си заложи сигурността в евтините азиатски и африкански работни ръце. Китай яко се въоръжява. Северна Корея дава реверсот среща с Тръмп.Готови са на мир с Южна Корея но с условие - без американска намеса.
114
11
 
25
 
! Отговори
до Ганджата преди 5 години
че кой изобщо би поканил Плевнелиев? Освен по гей парадите не съм го виждал другаде
113
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах къде ще му набие кортика ?
112
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев се превръща в емблематична фигура за унизителното отношение на кремълската КГБ клика към България, която първо му изпрати ченгето Киро ДА БЕСНЕЕ НАД БАЩИНО НИ ОГНИЩЕ, КАКТО ТУРЧИН НЕ БЕСНЯЛ, после официален Кремъл го нарече ПРЕДАТЕЛ, а сега сам отива да коленичи при шефа на КГБ !
111
9
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До колегата по-долу:Путин кани само тия, които няма да откажат... - защо например не покани Плевнелиев...
110
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НиколайчоКато гледаям комуниста Борисов, може и да си прав.
109
4
 
12
 
! Отговори
от разказа на баба преди 5 години
И аз помня разказ от баба ми,която разказва за учтивите немски войници,които се разхождали на площада,сочели хората с пръст и им казвали "дубин швайн"....
108
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявам се президента Радев добросъвестно да изсрича на Путин това, което му е написал ген. Решетников. Бая сухи тренировки е направил с ген. Деси. Казват ,че за грешка го е наказвала с нагайката.....
107
13
 
20
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Напред с братска Русия!
106
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм, кортика с острието нагоре или с остието надолу ше бъде подарено ?Да се подарява оръжие, дали е добра идея за един "мирен" президент?
105
13
 
11
 
! Отговори
Румен Радев преди 5 години
Искам най-категорично да опровергая една долна и гнусна лъжа, която намира отзвук в българските медии, и която обслужва вражески сили... - не е вярно, че поп Киро ми е дърпал ушите... - беше само едното...
104
10
 
15
 
! Отговори
ОТ РАЗКАЗА НА МАМА преди 5 години
Помня разказите на старата ми майка. Била и на 9 години котгато германците дошли в село. Настанили се в училището. На мегдана раздавали шоколади на децата. Подарявали калъпи *** и консерви на жените които им перяли ризите. По късно, казва мама след германците дойдоха руските войници. В същото училище ги настаниха. Те крадяха кокошките на хората и насилваха млади жени. Тогава дядо не им е позволявал да излизат и най-големия брат не отивал на полето а оставал в къщи да ги пази.Така е било
103
11
 
11
 
! Отговори
Николай преди 5 години
Вари го, печи го, комуниста си е комунист! Искат си калта и блатото и това е! Ходи козирувай на шефа, парашутисте...
102
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТАНемците го наричат "безсилен портиер",така,че няма какво да внимава.Още повече,че фрау беше преди нега,а след него е Макарон.
101
15
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Краткият анализ показва, че тая среща е напълно безсмислена и ще нанесе много повече вреди, отколкото ползи... - какво може да договори президентът Радев - нищо... - от него нищо не зависи, а и не е получил карт бланш да поема ангажименти от Премиера Борисов... - освен това посещението носи много лош знак при положение, че ние председателстваме ЕС, а той прави посещение в най-големия му противник и враг...
100
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е почтен и достоен българин. Не си служи с лъжи и голи обещания, не размахва пръст и не приказва излишно.Не говори сутрин едно, обед друго, а вечер трето. Е, тези неща се ценят високо от истинските държавници. Затова Путин кани него, а не друг.