Радев се среща с Путин, дарява го с... кортик

Президентът заминава на работно посещение в Русия
21 май 2018 07:41, Анисия Иванова
176
Радев се среща с Путин, дарява го с... кортик

Президентът Румен Радев ще бъде от днес на двудневно работно посещение в Руската федерация.
В рамките на визитата си българският държавен глава ще има среща със своя руски колега Владимир Путин.

Радев ще подари на Путин президентски кортик. Кортикът е специална изработка. На него е изобразен гербът на България, а на острието е инкрустиран девизът “ С нами Бог”, съобщава "Труд."

В края на миналата година по време на традиционната си пресконференция, която бе гледана от 8 млн. души, Путин отговори с виц на въпроса за разходите за отбрана и опасява ли се от нова надпревара във въоръжаването. “Баща, който е офицер, пита сина си къде му е кортикът? Отрочето отговаря, че го е разменил за часовник. Бащата помолил да му го покаже. Като видял часовника, замълчал и след секунди промълвил, че е много хубав. И попитал: “Ако утре у дома влезнат бандити и убият мен, майка ти, братята ти, изнасилят сестра, ти как ще ги посрещнеш: с добър вечер, сега е московко време 12,30 ч., така ли?”, разказа Путин.

Срещата между двамата президенти е на 22 май в Сочи, а по-късно те ще направят и съвместни изявления за представителите на медиите.

На руския премиер Дмитрий Медведев Радев пък ще подари картина, изобразяваща храм-паметника в град Шипка.Сред темите по време на срещите на държавния глава се очаква да бъдат перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Русия в сферите на икономиката, енергетиката, образованието и културата, както и актуални въпроси на международната сигурност.

По време на посещението си в Русия българският президент ще бъде придружаван от съпругата си.

По-късно през деня в Болшой театър президентът ще присъства на оперната постановка "Зигфрид" от Рихард Вагнер на Софийската опера и балет. В сградата на българското посолство в руската столица Румен Радев ще разговаря с видни български и руски културни дейци и общественици.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е противен тоя когато го видях в резиденцията да посрещне две деца по къси панталони и с скъсани ръкави на тениската пълна отврат за облика на лицето което трябва да представлява нация ни тоя никога не може да ми бъде Президент . Досега само Петър Стоянов е бил и на външен вид и на манталитет годен да ми бъде Президент
98
7
 
19
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Тая среща между истински държавници няма да е интересна... Много по-забавна беше срещата между евроджендърските *** и техния придворен шут Тиква.
97
16
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Да има предвид, че външната политика се определя от Премиер - министъра... - да внимава какво говори и какво обещава...
96
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 95То затова ще си останете на нивото на съветска губерния нищо, че се броите за член на ЕС !
95
13
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
А дали това посещение е съгласувано с Премиера Борисов... - струва ми се не...
94
11
 
1
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Путин е продукт и слуга на Британския Имперски Ум!!!Целта на Великобритания и Русия е да няма силна Германия и да се разпадне ЕС!!!Патоса с който говори Румен Радев в неговите изявления, винаги е бил антиевропейски , но не и антинатовски!!!Това ми дава основание да кажа, че Радев е продукт на световния финансов капитал, той е *** внедрен в президенството, който разединява българския народ и иска да отклони държавата от ЕС!!!Агент Кларк Кристофърсън!ЦРУ!!!
93
5
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До попаКиро, ти ли си...
92
0
 
5
 
! Отговори
До 87 преди 5 години
Да де. То за за Ам'гъл това си е меч по размер
91
8
 
20
 
! Отговори
попа преди 5 години
платените тролчета -малко , сте БЪЛГАРИТЕ СМЕ ЗА РАДЕВ и ЗА РУСИЯ
90
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се подарява нож на убиец не е добра идея
89
4
 
14
 
! Отговори
попа преди 5 години
това е тотален успех на РАДЕВ, след МЕРКЕЛ, ПУТИН да се срещне с нашия президент !
88
1
 
5
 
! Отговори
Елен преди 5 години
Европа залага и продавасобствената си сигурност на арабскияпазар за евтинаработна ръка. Американския Тръмп има обсесия в любовта си към Израел. Към кого да се обълнем ? Към Турция или Иран ?
87
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой може ли да каже защо е тази среща на Радев и Путин, като се знае, че това е символ на васално раболепие, което носи само унижение за България !
86
7
 
2
 
! Отговори
ннн преди 5 години
Ще му се зарадвам не президента, ако успее да се държи мъжки и да върне откраднатите от руснаците след 1944 г. български бойни знамена! А откраднатото злато нека да им е халал!
85
10
 
16
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Истинските русофили са путинофоби. Нашият президент си е путинофил.
84
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин Президент, Вие сте достоен мъж. Господ здраве да ви дава!
83
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кортикът отдавна е параден нож, *** би трябвало да го знае добре. На цар се подарява меч.
82
13
 
5
 
! Отговори
о преди 5 години
Проблема е че Бешипето взеха комисионните от руснаците за някои мащабни проекти, а нищо не направиха и е напълно вероятно руснаците да си поискат паричките обратно, затова социалистите толкова драпат за Русия.
81
17
 
12
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Разберете, че Русия нищо не може да даде на България!!!Руските суровини вече ги купуваме на борсови цени, и така ще бъде завинаги!Руски технологии в енергетиката са опасни и по политически причини и, ако трябва да се спазва техника на безопасност!!!Какво може да предложи на България, пазари ли???Ами ние в този момент не може да задоволим и изпълним квотите за богатия европейски пазар и българския бизнес има нужда от работна ръка!!!Я си стойте по-далече от побеснялата руска мечка!Барни!ЦРУ!
80
17
 
11
 
! Отговори
g преди 5 години
Мошенник на дребно, назначил бившата си приятелка и настояща жена на два договора за да получава две заплатки.