Радев се среща с Путин, дарява го с... кортик

Президентът заминава на работно посещение в Русия
21 май 2018 07:41, Анисия Иванова
176
Радев се среща с Путин, дарява го с... кортик

Президентът Румен Радев ще бъде от днес на двудневно работно посещение в Руската федерация.
В рамките на визитата си българският държавен глава ще има среща със своя руски колега Владимир Путин.

Радев ще подари на Путин президентски кортик. Кортикът е специална изработка. На него е изобразен гербът на България, а на острието е инкрустиран девизът “ С нами Бог”, съобщава "Труд."

В края на миналата година по време на традиционната си пресконференция, която бе гледана от 8 млн. души, Путин отговори с виц на въпроса за разходите за отбрана и опасява ли се от нова надпревара във въоръжаването. “Баща, който е офицер, пита сина си къде му е кортикът? Отрочето отговаря, че го е разменил за часовник. Бащата помолил да му го покаже. Като видял часовника, замълчал и след секунди промълвил, че е много хубав. И попитал: “Ако утре у дома влезнат бандити и убият мен, майка ти, братята ти, изнасилят сестра, ти как ще ги посрещнеш: с добър вечер, сега е московко време 12,30 ч., така ли?”, разказа Путин.

Срещата между двамата президенти е на 22 май в Сочи, а по-късно те ще направят и съвместни изявления за представителите на медиите.

На руския премиер Дмитрий Медведев Радев пък ще подари картина, изобразяваща храм-паметника в град Шипка.Сред темите по време на срещите на държавния глава се очаква да бъдат перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Русия в сферите на икономиката, енергетиката, образованието и културата, както и актуални въпроси на международната сигурност.

По време на посещението си в Русия българският президент ще бъде придружаван от съпругата си.

По-късно през деня в Болшой театър президентът ще присъства на оперната постановка "Зигфрид" от Рихард Вагнер на Софийската опера и балет. В сградата на българското посолство в руската столица Румен Радев ще разговаря с видни български и руски културни дейци и общественици.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименгордея се с този президент ! Е, браво на теб - кой колкото си може, а ?
158
1
 
0
 
! Отговори
Бог с нами! преди 5 години
До по-далече от Русия:) коя цивилизация?! Оная безполовата, безбожната, бившеколонизиращата колония, хибридът на новата афро-азиатско-постевропейска раса?!
157
0
 
1
 
! Отговори
Adam преди 5 години
Селяни, ако си мислите, че западняците Ви смятат за нещо по различно ор Руснаци- жестоко се лъжете! Но все пак такъв ви е произходот:)
156
1
 
5
 
! Отговори
Rock of ages преди 5 години
Когато бях малък, много обичах когато татко ми даваше да подържа кортика му. Великолепно оръжие! Все едно държах истински меч! Разберете, ние сме 100% европейци и благодарение на нас Европа преживява Ренесанса, а Русия използва нашата азбука и се гордея с това. Знамето на мира е в България! Ние обединяваме Запада и Русия, но малко хора го разбират. Жалко, че все още политиците ни се учат на външна политика, но президентът Радев е изключение и чудесен пример за останалите.
155
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Льотчика отива при началника (часть вторая).Първата бе навърх националния ни тразник при патриарха с пагони.Тъжна история.
154
6
 
5
 
! Отговори
читател преди 5 години
Тези няма да се откъснат от компекса "Задунайская губерния" скоро.
153
6
 
11
 
! Отговори
Морски преди 5 години
България и Русия - братя завинаги!!!
152
4
 
7
 
! Отговори
panteley преди 5 години
Радев удари ,,лекичък шамар'' на Бойко!?!?
151
13
 
10
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
150
7
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Браво! Първия президент, който посещава Русия! Другите ходят на молитвени закуски във Вашингтон, или на инструктаж в америкатското посолство, на крак.
149
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мн.добра новина, след Меркел да приеме и Радев , евала !
148
21
 
9
 
! Отговори
ужас преди 5 години
майко мила среща с най големия малък началник в света като се върне да му леят куршум за уплах
147
22
 
7
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
Само да питам тази персона Решетников кога ще получи черен печат в паспорта и забрана да стъпва в БГ. Тъй като сме страна от ЕС това ще го изолира тотално и Освен до Крим и Калининград другаде в Европа няма да може да стъпи.
146
20
 
7
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
До АнонименПредателите са си предатели. Преди ни предаваха на СССР, после на САЩ, сега се готвят пак да ни сложат на тезгяфа за рубли в интерес на Русия. Стига толкова. Срана от ЕС сме и на САЩ ще бием шута ако трябва но това не значи, че ще се целуваме с Ердоган и Путин. А то след войната заводи и пътища се строяха и в Европейските страни и май техните се оказаха по читави от руските. Те горките като си нямаха Хрушчов и Брежнев, живи да ги ожалиш.
145
17
 
7
 
! Отговори
льотчик-нисък рейтин преди 5 години
И какво ще прави сега Радев зеления чорап като му е паднал така... рейтинга , че даже и Слави и Мая(Костинбродска) го бият.
144
9
 
29
 
! Отговори
С Нами Бог ! преди 5 години
Браво на Президента Радев и успех с Путин !
143
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо не мога да разбера какво общо имат националните интереси на България с ***, тая дива сила. " Стокообменът " ни е 90 % внос и 10 % износ. Продават ни най-скъпата газ в Европа и владеят чрез "Нефтохим"/който не плаща милиарди данък "печалба" МОНОПОЛНО пазара на горивата. Ние сме в робска зависимост от тези азиатски варвари. А сме член на НАТО И ЕС! Срам за управляващите ни агенти на Северната сатрапия.Оставка на този ***!
142
26
 
9
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
141
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гордея се с този президент !
140
2
 
8
 
! Отговори
Продъ;жение преди 5 години
До добре, деи го каза на единствения , който го слушаше - президентът. А отговорът му беше повече от достоен.