"Булава" излитат от подводницата. Вижте изстрелването им

В кадрите е включено и потапянето на плавателния съд
23 май 2018 13:15, Елка Василева
189

 

Изстрелването на четирите балистични ракети "Булава" от атомния подводен крайцер "Юрий Долгоруки" е показано във видео, публикувано от министерството на отбраната на Русия.

В почти триминутното видео са включени процесът на преминаване на плавателния съд в подводно положение, подготовката на екипажа за стрелба и полетът на четирите ракети след изстрелването им.

Ракетите бяха изстреляни от акваторията на Бяло море по полигон на Камчатка.

Още по темата

Представители на Северния флот съобщиха, че за първи път се извършва залпова стрелба с такъв брой ракети от подводница от този проект.

Атомната подводница "Юрий Долгоруки" е кораб от проекта 955 "Борей", пише Лента.ру.

Подводницата е компонент от ядрената триада на Русия, въоръжена е с 16 балистични ракети "Булава". Дължината на подводницата е 170 метра, широчината – 13,5 метра. От 2013 г. тя е в състава на Северния флот на Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-долу едно мучащо чифткопитно не видяло, че ракетите изхвърчат от подводно положение. Ами като е tъп и даже не може да гледа с очите си! Тези огромни маси вода, дето се виждат на филмчето и при четирите старта, от къде са? Но за това е необходима минимална способност за мислене. А нея я НЕМА-А! Тъпоtо си остава такова за цял живот, защото гените му са такива!Има два вида контейнери да този тип ракети - сухи, мембранни и мокри. Не съм сигулен, но май "Булава" стартира от сухи.
135
0
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 5 години
До Анонимен-54: Изобщо не ти вдява главата - каква е технологията!
134
0
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 5 години
До Анонимен-56: Да, имаше провал, но по времето 1990-2003г. Когато Русия беше налазена от англосаксите! А сега се вижда, че няма проблеми! И се моли тези да не се използват! ПП: Май разбра, че в посочените години са извършвани изпитания! А сега се показва -- ракета за бойно използване!
133
0
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 5 години
До Анонимен-51: Ами виж внимателно, как ракетата излиза над водата и тогава включва стартовия двигател! Не виждаш ли, че дори се криви по вертикалата от запаления двигател! И не си мисли, че при подобни опити --- някой ще бъде допуснат на 100 м от подводницата! Все пак има мерки за сигурност! Ама така е като гледаш филмчета!
132
0
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 5 години
До Шоп-48: Я дай пример какви ракети имат САЩ и останалите! И какви са им характеристиките! Ама не пропускай, че вече 30 г. стоят и при проведените опити 2016г -- не излетяха 60 от 70 ракети! Същото се повтори със Англия и Франция! А сега се вайкат и говорят за -- модернизация!!!
131
0
 
2
 
! Отговори
Ваня преди 5 години
До Анонимен-17: Ти не чули, че я потопиха до 45м дълбочина /при докладите/ ?!
130
0
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 5 години
До Рукавишников-12: Военните изделия се правят евтино, защото ще трябва да се произвеждат много по време на война! А тези, направени за изложба -- няма да свършат работа!
129
0
 
2
 
! Отговори
Ваня преди 5 години
До Анонимен-8: Прочети нещо от балистиката!
128
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сталин пое изостанала Русия с дървеното рало,а я остави с атомни оръжия" Цитирам по памет Чърчил.
127
7
 
16
 
! Отговори
Kr преди 5 години
Браво Русия!
126
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 132Всички значими (макар и малко) руски постижения в културата и изкуството са преди Ленин и Сталин.
125
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста книги са написали руснаците. Достоевски,Тургенев,Толстой,Гогол,Пушкин,Лермонтов,Чехов и т.н. А и доста са прочели за да произвеждат и изстрелват ракети. Ама за някои хора телефоните и пералните са критерий.
124
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До комсомолецЗнаем ги комсомолците, говоря за лидерите им, първи изневериха! Стръвни службогонци. Онзи случай с Михаел Руст си беше постановка - едни генерали си бъркаха по дупките, само пълен тупак може да предположи нещо друго! Среща го МиГ и му маха с крила за поздрав! Те, "Сесните" летят из СССР като над Калифорния!
123
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 113Не се тръшкай толкова за твоите американски субмарини и ракети. И за тях е съобщавано достатъчно. Руснаците отработват новата за тях "Булава", с която имаха доста неприятности. В момента янките водят с малко в количеството, но руснаците насищат флота си с по-малки, но изключително опасни дизелови подводници, а скоро щевкарат в строя и лодки с въздухонезависими двигатели, тип "Калина". Напредват и с "Хаски", която ще е страховита, съвършена машина за убиване.
122
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големи филми правят тия руснаци бе...децата ли плашат?
121
9
 
9
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Честито на руснацитата!Най-после, след 25 годишно закъснение, пристигнаха там, където бяха САЩ в края на 80-те години на миналия век. Макар че, честно казано, аз не видях старт от подводно положение.
120
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Путин не му трябват ***, бай Дончо Краварски мачка добре Европа и върши чудесна работа. Току виж го наградили с таен висок руски орден.
119
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕВДРОПИТЕЦИТЕ, СТИГА СТЕ СКЪРЦАЛИ СЪС ЗЪБИ, ЩЕ ГИ СЧУПИТЕ, А ИМПЛАНТИТЕ СА СКЪПИ И НЯМА ДА ВИ ГИ ПЛАТЯТ ОТ КОЗЯК.
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, то било навремето.Я да се опита сега да го направи, ще го изпържат в собствения му самолет.
117
0
 
0
 
! Отговори
Frontline Monitor преди 5 години
Актуални новини от фронтовите линии в Близкия изток, ексклузивно на адрес frontlinemonitor.blogspot.bg/