Русия успешно изстреля 4 балистични ракети "Булава"

Те са били изстреляни от подводница в Бяло море
23 май 2018 08:12, Елка Василева
86
Русия успешно изстреля 4 балистични ракети "Булава"
Снимка: архив, Reuters

Русия успешно изстреля четири междуконтинентални балистични ракети "Булава" от ядрената подводница "Юрий Долгоруки", съобщи пресслужбата на руския Северен флот, цитирана от ТАСС и Франс прес.

Подводницата е извършила подводно изстрелване в Бяло море. Ракетите са ударили военен полигон на полуостров Камчатка.

Това е първи случай, в който руските ВМС изстрелват толкова много ракети от този тип подводница.

Подводницата клас ""Борей" "Юрий Долгоруки" е създадена специално за този тип ракета. Ракетата "Булава" (натовска класификация СС-ЕнХикс-30) е разработена от ракетата земя-земя "Топол-М" (СС-27 в класификацията на НАТО). Тя е с обхват 8000 км и може да носи до десет ядрени бойни глави.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
1
 
! Отговори
до75 преди 5 години
май поредния всезнайко
74
12
 
4
 
! Отговори
до 75 преди 5 години
нищо не разбираш от балистика, още по-малко от подводна балистика! Недей да ме наричаш ***, защото най-големите смешници са твоите любимци от Русия и ти самият! Заблуждавате самите себе си- това е крайно и много опасно не за останалите около вас, а за самите вас! Няма как да не се забележи от професионалист страхливата и неуверена залпова стрелба на този клип! Повтарям го, защото империя не се гради на лъжи и самохвалство!
73
3
 
4
 
! Отговори
до73 преди 5 години
канво го пействаш тоз твой коментар на всякъде, поне хвани го напиши а не го свъкай с мишката. Щом си казал нека са 10 сантиметрите, по спокойно ли ти стана, те руснаците за теб са го правили клипа да можеш да измериш...*** ехиден
72
4
 
1
 
! Отговори
до 72 преди 5 години
събуди се! бълнуваш!
71
8
 
2
 
! Отговори
МНОГО ВПЕЧАТЛЯВАЩО! преди 5 години
Сега всички чакаме с трепет да видим истински кадри от хиперзвуковите ракети на Путин!Много, наистина много ще трябва да чакаме! p.s.- подводницата им се потопи на 10 см. над кулата под водата, защото ако беше на 20-30 м. тези ракети щяха да я взривят!
70
3
 
9
 
! Отговори
До Generalissomo FRA преди 5 години
GeneralIssimo, руснаците са мъдър народ и имат постижения във всички области на човешките знания и техника. Имат и изречението "Обыватель по прилавку судить". Преведи си го сам! Правят и плазмени телевизори, можеш до провериш в Нета. Правят някои много добри лекарства, медицинска апаратура, напред са в много области на медицината. Например, спасиха мъжкото достойнство на мой познат, като навсякъде отказаха. Лично съм участвал в изследването на лекарство, което продадоха на Дюпон и стана световно
69
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Generalissomo FRANCOВ Русия има доста разработки на всевъзмони неща включително и лекарства. Проблемът е в протекционистичната политика на САЩ и ЕССамо "нашите" дипломи се признаватЧужд препарат трябва да мине пълен процес на сертификация като сертификационни процедури извършени в други страни не се признаватИ прочие мерки каквито се сетите само и само да не се конкурират от вън собствените предприятия.
68
7
 
4
 
! Отговори
Generalissomo FRANCO преди 5 години
На # 67 : ....Никой няма интерес Русия да фалира - най-малко ВПК на САЩ (това означава вътрешна нестабилност с безконтролен ядрен арсенал, липса на нови поръчки за Пентагона и т н ). Но дали ще доживеем Русия "да изстреля"...електромобил или плазмен TV , пред които да "ахне" света ,. или поне модулна кухня със собствена водо-електрозахранваща система за пустинята или за крайния север ....или, лекарство Х рака...?
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 59Големи знаячо, руснаците действително купуват дронове от отличниците - Израел. Отчетоха изоставането си в тази сфера и сега направиха няколко иключително добри модела. А, може би не знаеш, че Лобаев закупи от производителя специалните снайперски патрони Chey-Tac. Не знам в Русия произвеждат ли ги вече, но правят перфектни Lapua Magnum .338.
66
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 66Ние(Българите) сме АСИМИЛИРАЛИ НАСЕЛЕНИЕТО на сегашните ни земи. Да определено за едно 50 години сигурно както част от Българските наследствени предводители са елиминирани така и са били елиминирани славянските предводители, Но населението се е смесило и асимилирало. не се знае кое по-точно славяните прото Българите или обратното но е факт смесването и асимилацията.
65
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 60Кога СССР е фалирала? КОМПАРТИЯТА РАЗКЪСА СССР ЗА ДА МОЖЕ ВСЕКИ ДА СИ ВЗЕМЕ ЧАСТ ОТ БАНИЦАТАВие умници асимилирате ли че за да поддържа ЯДРЕН ПАРИТЕТ РУСИЯ ИМА СЛЕДНИТЕ РАЗХОДИЗА 20 години400 ракети тип Ярс/Топол-М по 50 мил$400 ракети Булава(морски) по 50-60мил$200 ракети САРМАТ по 100 мил$или 64 милиарда $ или 3,2 милиарда $ на годинавоенен бюджет на РФ за 2017г. 2840 милиарда рубли или 47 милиарда $ при сегашен курсТа кога РФ ще фалира до толкова да няма ядрени ракети?
64
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиО не коренното население... ужас.. сори ама така работи колонизацията в миналото. Ние понеже като сме дошли тук сме оставили всички живи нали :)
63
3
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 60 преди 5 години
Надявай се! Да си комунист, не си, че да искаш китайските комунисти да дойдат по-близо! Какъв си? Мисля, че си първосигнално момче, коетовярва в желаното от него.Това е грешно подобие на мисловна дейност! Вземи един атлас. Погледни Монголия. 1.5 млн кв.км, населени с 3 млн души! В земята - несметни богатства! Или Казахстан и онези около него! Да не са лоши хапки или са страшно въоръжени? Тъ-пчо, Китай няма да нападне Русия, че имала много незаселена земя! По-скоро ще си вземе Канада до езерата!
62
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонименРазрови се в историята САЩ се пръкват 1776 годинаОт тогава до сега като започнеш с покоряването на Дивия ЗАПАД - или ГЕНОЦИД СРЕЩУ КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ НА СЕВЕРНА АМЕРИКАПреминаваме през Световните войни - Еврейските банки в САЩ доказано са финансирали разпалването и на двете световни войни - кой плати за индустриалната революция в СССР 1924-1939 година? Кой плати за реиндустриализацията на Германия 1931-1938 година?А сега Кой плати за Маидана в Украйна и "революцията" в Сирия?
61
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 61... и? Не ви ли писна да си играете на войници?
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изстреляха 4 ракети Булава и с това нахраниха близо 40 милиона бедни (по думите на Путин). Браво! Само така! Краварите се пукат от яд!
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49Примитивен човек, примитивно мислене, примитивни въпроси! Най-великата страна в света е Люксембург - имат най-големи заплати. Велики са Лихтенщайн, Монако, Сингапур. А тези правят подводници! По 200 м дълги, високи, колкото 6-етажна сграда.Направени от стомани, които специално са разработени за тях, специални бои, които ги правят тихи. Ракетите им летят на 8000 км. с адска точност. Потапят се на 600 м, а имат и такива, които се потапят на 6000 м. Имат световни рекорди по скорост
58
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТробиКитайския дракон ще отхапе голямо парче от мечката в момента, в който фалира за пореден път.Сега няма да я бавят 50 години както навремето.В момента, в който се катурне икономически за пореден път Китай ще захапе.
57
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Аз съм 50 - 2Този път ще се наденат на най-технологичната (руската).За тая където си купува дроновете от Амзон ли става въпрос?Това ли е най-технологичната армия в света?Значи Русия никога не е била в топ 10 на най-технологичните държави, но пък армията й била най-технологичната.Абе интересно!
56
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 51Най-голямата сила на КИТАЙ е обученото населениеНай-голямата слабост на КИТАЙ е че населението живее в "малки градчета" от по 10 милиона - най-допотопната балистична ядрена ракета ще уцели подобен населен пунктА загубата на стотина милиона граждани при една примерно ограничена ядрена война е много болезнено. Докато Русия има ядрени ракети Китайския дракон няма да отхапе вут от Руската МечкаСъщото важи и за ХАмериканския ОРЕЛ