Визитата на Борисов при Путин – планирана! Не била спешна

Обсъждат икономика, енергетика, туризъм... глобални теми
25 май 2018 09:50,
78
Визитата на Борисов при Путин – планирана! Не била спешна
Снимка: архив, МС

Посещението на премиера Борисов в Русия се координира отдавна, то не е по спешност, настоя вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

"Отдавна се координират Президентството в Русия и Министерския съвет. Срещите ще бъдат на 30 май. Темите на разговорите с Путин и Медведев ще са икономически и енергийни, туризъм, глобални теми. Знаете, че има идея за газов хъб Балкан. Знаете, че за България е много важно да получава директно доставките, а не да плаща за транзит", допълни тя.

Още по темата

Вицепремиерът коментира и казуса с името на югозападанта ни съседка.

"Името Илинденска Македония беше изненада за нас. Радвам се, че все пак преговорите продължават и се надявам да се постигне съгласие. Възможно е там, където Македония няма посолство, да се обедини с посолство на България. Доста държави делят разходите си. Дипломатическите служители и от едната и от другата държава са на едно и също място, но делят разходите си по сграда, административно обслужване, счетоводство. Това е много добра идея и се надявам да се осъществи", каза още тя пред БНТ.

"Много неща се промениха. През шестте месеца на българското председателство за България вече има друго възприятие. Мисля, че стоим много добре на световната сцена. От всеки един от нас зависи каква е репутацията на България.

Когато виждаме красивите места у нас, когато успяваме да презентираме добре нашето културно наследство - няма по-добра реклама за страната ни. Рядко толкова ще се пише за България, сега е уникален момент. Неслучайно призовавахме, че трябва да се обединим по време на председателството ни", допълни Захариева.

Вицепремирът обяви, че България ще е домакин на форума "16+1", което е възможност да постигнем напредък по темите инфраструктура, земеделско стопанство, инвестиционни проекти.

"От Китай са много щастливи, че ние ще сме домакини на тази среща. Изказаха съжаление за неуспешната мисия по издирването на Боян Петров", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че е планирано още когато е влизал в Партията на 18 г.! Не бе планирано, когато бе се запътил към Меркелица, но Бинали Илдъръм го завъртя на обратен завой - Стой бе, чоджук! Гел бурда да кажеш що ще брътвиш тамка....!
10
2
 
11
 
! Отговори
Абеее... преди 5 години
Всички послъгваме - и аз лъжа жена си,и тя мен но се понасяме някак си.Важното е колелото да се върти напред - иначе падаш от велосипеда!
9
3
 
28
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Посещението на премиера Борисов в Русия се координира отдавна, то не е по спешност, настоя вицепремиерът..." - абе аз останах с впечатлението, че баце научи от пресата, кога ще се среща с Путин.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Ти пък...ти пък.....ЧЕ КОГА МИНИСТЪР СИ Е ПОДАВАЛ ОСТАВКА??? Може.......но не у нас!
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бате сега ще се оправдава, че срещата е планирана, а всъщност е усетил, че ще го извръткат с интеграцията и ни шенген ни евро ще видим... Ще си седим пакетирани като бедни и корумпирани, което е най- евтиния вариант да те наритат и то с оправдание. Макрон е прав - в ЕС трябва да седнат на една маса и да основат на нова този съюз с ясни и честни правила- не може да се продължава така.
6
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пРезидента Радев стоя 40 минути пред кабинета на император Пу-тин Късий. Като се наспа каза: я викнете тоя ,***, дето ми го препоръча Решетников и ***, да влазя. Появи се Пудел на каишка и заблиза сапагите на Гассударя. Интересно-колко време ще чака мутрата сикаджия пред кабинета!?
5
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато бяхме соцстрана и във Варшавския договор за нас ЗНАЕХА МНОГО ПОВЕЧЕ!!! На Балканите беше тихо, мирно и спокойно, защото имаше ЕДНА ГОЛЯМА ЮГОСЛАВИЯ! Търгувахме с целия арабски свят от Иран и Ирак та чак до Мароко, Тунис и т.н....бензина ни беше по 20 стотинки, а заплатите бяха като сега! А сега ВСИЧКО Е РАЗБИТО.......на Балканите съседите се дръвчат всеки на всеки, няма работа, няма производство, няма здраве! Паднали на 50%, приемаме за "успех" повдигане с 10%.....пълна шизофрения!
4
1
 
25
 
! Отговори
вижда се преди 5 години
А най-уникалното в България е ,че до сега сме нямали и един свестен министър !!!
3
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тикво, не лъжи! Всички знаем, че те викат по бели *** на червения килим за "ТРЪБАТА" и за АЕЦ-а.
2
4
 
22
 
! Отговори
8===o преди 5 години
***-ин го привика като добре трениран пудел. Бойко веднага рипна да изпълнява.Сега Захариева се опитва да замаже.
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Захариева нали щеше да гони руските дипломати, щото е солидарна с Тереза Мей Захариева е лъжкиня и трябва да си подаде оставката.