Визитата на Борисов при Путин – планирана! Не била спешна

Обсъждат икономика, енергетика, туризъм... глобални теми
25 май 2018 09:50,
78
Визитата на Борисов при Путин – планирана! Не била спешна
Снимка: архив, МС

Посещението на премиера Борисов в Русия се координира отдавна, то не е по спешност, настоя вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

"Отдавна се координират Президентството в Русия и Министерския съвет. Срещите ще бъдат на 30 май. Темите на разговорите с Путин и Медведев ще са икономически и енергийни, туризъм, глобални теми. Знаете, че има идея за газов хъб Балкан. Знаете, че за България е много важно да получава директно доставките, а не да плаща за транзит", допълни тя.

Още по темата

Вицепремиерът коментира и казуса с името на югозападанта ни съседка.

"Името Илинденска Македония беше изненада за нас. Радвам се, че все пак преговорите продължават и се надявам да се постигне съгласие. Възможно е там, където Македония няма посолство, да се обедини с посолство на България. Доста държави делят разходите си. Дипломатическите служители и от едната и от другата държава са на едно и също място, но делят разходите си по сграда, административно обслужване, счетоводство. Това е много добра идея и се надявам да се осъществи", каза още тя пред БНТ.

"Много неща се промениха. През шестте месеца на българското председателство за България вече има друго възприятие. Мисля, че стоим много добре на световната сцена. От всеки един от нас зависи каква е репутацията на България.

Когато виждаме красивите места у нас, когато успяваме да презентираме добре нашето културно наследство - няма по-добра реклама за страната ни. Рядко толкова ще се пише за България, сега е уникален момент. Неслучайно призовавахме, че трябва да се обединим по време на председателството ни", допълни Захариева.

Вицепремирът обяви, че България ще е домакин на форума "16+1", което е възможност да постигнем напредък по темите инфраструктура, земеделско стопанство, инвестиционни проекти.

"От Китай са много щастливи, че ние ще сме домакини на тази среща. Изказаха съжаление за неуспешната мисия по издирването на Боян Петров", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До патриот Няма да ходи освен ако не излезе в болнични, нещо колянце от мачленце , кръвно налягане и пр.
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пито-платеноАрхитъпо, КГБ е разтурено през 1991 година! Осъвремени щампата, избеляла е!
69
14
 
2
 
! Отговори
патриот преди 5 години
Борисов при окупатори и терористи няма да ходи
68
0
 
4
 
! Отговори
ко речи ??? преди 5 години
До пито-платено 68 а аз мислех , че е на Козяк
67
1
 
9
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
На турция не може да се разчита , да им оставят една тръба другата - да я пускат оттук после ще разпределяме газа на половин юръп
66
10
 
3
 
! Отговори
пито-платено преди 5 години
Тук всичко е филиал на КГБ платено в рубли!
65
20
 
3
 
! Отговори
Р.Радев за смях... преди 5 години
Дори Болен Сидеров се ползва с по-голям респект в Кремъл отколкото Р.Радев !
64
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Визитата на Борисов при Путин планирана! Не била спешна."---Да, бе! Планирана! Не била спешна, само са го привикали СРОЧНО (URGENTLY).Ако беше така, Ми(ни)сирката на вън(ка)шните работи нямаше да ни убеждава.
63
0
 
8
 
! Отговори
ДА БЕ, НАПРАВО преди 5 години
ще повярвам
62
12
 
10
 
! Отговори
ЗАХАРИЕВА, преди 5 години
СИГУРНОТО Е ЕДНО - пътници сте!!И Папата няма да помогне. НЕЩАТА СА РЕШЕНИ МЕЖДУ ПУТИН И ТРЪМП. КАРТИНКАТА КОЯТО БЕ ПОДНЕСЕНА НА ХАСКОВСКИЯ ШОФЬОР НА САМОЛЕТ ПОКАЗВА КАКВА Е ЗАЯВКАТА И КАКВО Е ДОГОВАРЯНЕТО. ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА БЛИЗКО ВРЕМЕ. ЗАДАВА СЕ ТАКЪВ ВЯТЪР НА ПРОМЯНАТА, ЧЕ ДОРИ И МОЛИТВИТЕ НА ПАПАТА НЯМА ДА СПРАТ ПРЕДСТОЯЩАТА САМОРАЗПРАВА НА КРЕМЪЛСКИЯ ДИКТАТОР С ЦАРЯ И ПЪДАРЯ МУ. Да му мислят другарите от паралелната държава на СТЕНМАРК и външнотърговските им фирми.
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 57Лъжеш! Да те пита човек защо лъжеш! За търсенето на Боян Петров китайците не са взели от България един юан! Великата страна знае как да привлича приятели! Случайно да сте прочели някъде за гостуването на Президента на Китайската Академия на Науките в София и големите оферти за сътрудничество, финансирани от тяхна страна? Няма и да прочетете!
60
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно иска куче и за Медведев и затова се е сетил за Бойко...
59
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе хубаво е, че Путин се е сетил за нас. То ясно , че от американците не можем и 20 цента да изстискаме, дано Бойко успее да отчупи малко тръба и за нас, след като сами с пистолет на слепоочието се отказахме от потока
58
4
 
18
 
! Отговори
ахаха преди 5 години
До АнонименТой Путин нали е вездесъщ злодей, привиква ги един по един, вчера МАкарон, после Боко, след тва ше привика Тръмпи, ...то нали чрез "руската намеса" го сложиха там за президент....въобще много смях има в залата когато се четат тролски изявления
57
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
европейските мишоци се видяха в ужас, че от САЩ не пристигат вече заповеди и пощръкляха да притичват насам натам. То не бе Русия, не бе Китай, не бе Австралия, Иран. Всеки ден поне по 15 визити и всичките дълго "планирани". Работат емного сериозна, койзнае какво ще ни сервират в много скоро време
56
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе,планирано от вчера за днес, извикал го е Путин да си упражняват английския...канят *** мамо, молят ***...
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"От Китай са много щастливи, че ние ще сме домакини на тази среща. Изказаха съжаление за неуспешната мисия по издирването на Боян Петров", допълни тя.----------------------------------------Чак пък щастгливи, че и много. Пука им на китайците къде ще е срещата , за тях е важно да си направят бизнеса.А за Боян Петров нищо не направиха безплатно, взеха повече от 50000 долара.
54
1
 
16
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Както и да го въртят е унизително за Борисов.Първо внезапното съобщение на ***-ин ,че иска Борисов при себе си .Веднага.После мълчаливото съгласие на Борисов.Борисов не се държи толкова пасивно-подчинено с никой друг освен с ***-ин.Мъжка любов,компомати и шубе. Явно с това са го хванали на тясно от кремъл
53
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко усети как САЩ ни изпързаляха за южния поток , МакКейн не му вдига вече телефона, и се втурна типично по османски тебиет в последния момент на юруш след като влакът вече е потеглил....
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НОЗадно, България няма да даде нито копейка на Путин, България плаща с долари, щото всеки литър бензин, който наливате в таратайките си е руски и парното дето ти топли мириз-ливия *** е с руски газ, за който плащаме пак с долари. така че никакви копейки.А Тръмп като истински приятел прави кризи в Иран, в Ирак и пр. за да се вдигне веднага цената на петрола и касичката на Русия да се пълни по-бързо.