Авторитаризъм в Русия? Няма такъв, категоричен е Путин

Москва не иска да рзцепи ЕС, напротив, обяви президентът
241
Авторитаризъм в Русия? Няма такъв, категоричен е Путин
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин не приема упрека, че е създал авторитарна система в Русия.

"Това не отговаря на истината, ние имаме демократична държава и се движим в конституционната рамка", заяви той в интервю за австрийската телевизия. Путин даде и пример за демократичност с това, че конституцията на Русия не позволява, както в Австрия, повече от два последователни президентски мандата.

В хода на разговора, излъчен снощи, бяха засегнати актуални международни теми, информира БТА. На въпроса защо досега не се е състояла среща на Владимир Путин и Доналд Тръмп руският президент прехвърли отговорността на американската страна. "Попитайте нашите американски колеги."

Според Путин влошените отношения, които напомнят на мнозина експерти времето на Студената война, са "последица от ожесточената вътрешнополитическа борба в САЩ". Въпреки това на няколко пъти по време на различни международни форуми той е разговарял с американския президент, напоследък за "опасността от нова надпревара във въоръжаването".

Още по темата

Засегнат беше и въпросът за отношенията Русия - ЕС. По въпроса за анексирането на Крим и последвалите санкции срещу Москва както и за покушението над бившия шпионин Сергей Скрипал и последвалото от това обтягане на отношенията, Путин заяви, че не преследва целта да разцепи ЕС. "В много по-голяма степен сме заинтересовани ЕС да бъде единен и да процъфтява, тъй като ЕС е най-главният ни икономически партньор".

На въпроса защо досега не е споменал името Алексей Навални - най-острият му критик на последните президентски избори, той каза: "Когато някоя политическа сила спечели няколко процента или стотни от процента, как да постъпим? Какво да правим с такива клоуни?"

Путин отрече руското участие в обстрела, довел до разбиването на малайзийския пътнически самолет през юли 2014 година над Източна Украйна въпреки становището на международния разследващ екип, който обвини Русия за това. Двете страни в конфликта използват оръжие, произведено в Русия, настоява Путин, защитавайки своята версия, като допълва, че не са допуснати руски експерти в разследванията.

В хода на разговора Путин призна известни икономически затруднения на Русия, започнали 2012 г. Но това според него няма нищо общо със санкциите и с произтичащите от тях ограничения. "Това се дължи на факта, че цената на главната ни експортна стока - нефта - падна наполовина. Това се отрази на бюджетните постъпления и в крайна сметка на доходите на гражданите". Но в момента страната върви по пътя на подобряване на икономическите показатели. Освен това не бива да се забравя, че от 2000 г. насам хората, които живеят под прага на бедността, са намалели с 50 процента.


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Я кажете вие сорошки тролчета, кога за последно ходихте В Русия?"

Няма нормален човек, който иска да отиде там.

Поздрави от Калифорния.
191
8
 
5
 
! Отговори
през това време преди 7 месеца
В Русия доброволци са броили гласуващите след предоставените записи от избирателните пунктове. ОКазва се, че броят реално гласували е 2-3 пъти по малък от изброените бюлетини.
Те това е руска демокрация.
190
2
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 7 месеца
Е то пък в България има демокрация...
189
4
 
7
 
! Отговори
Рубашка преди 7 месеца
Няма авторитаризъм, само диктатура и култ към личността. А, всъщност към две личности - Путьин и Медведеф, че тя "великата" Русия има само двама, които могат да я управляват и се прескачат като кобили.
188
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЕС се цепи и пропада не поради Русия, а поради собствената си некадърност.
187
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Боби

Рашка краде чужд интелектуален труд. С което доказва две неща
1. Не й стига капацитет да си го направи
2. Не й е мястото в клуба на цивилизованите държави.
186
7
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 7 месеца
Извод : Явно с тоя Европа няма да се разбере.Човека не е добре.
185
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен 184

Поставяме се в ситуацията присмял се Хърбел на Щърбел
Обвиняваме едните че правят нещо няма значение какво а след като ти кажат че това е нормално защото другите това НЕЩО го правят в много по-големи МАЩАБИ се казва Но ние обвиняваме едните и не ни интересува какво правят другите - НАЙ-ГАДНОТО НЕЩО В НАШИЯ СЪВРЕМЕНЕН СВЯТ - ДВОЙНИ, ТРОЙНИ, Нторни СТАНДАРТИ и ОТНОШЕНИЯ.
184
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Боби

Успокой се. Т'ва че рашка краде западни технологии не е повод да изстерясаш.
183
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен 181
При патентното право - защото както се каза преди това това е СВЕТОВНО ПРАВО(практически всички страни по света са подписали за това че Патентни права важат на тяхна територия)
НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ОТ КЪДЕ СА ФИРМИТЕ КОИТО СПОРЯТ. Понеже практически във всяка страна са приети еднакви ПАТЕНТНИ ЗАКОНИ / НОРМИ / ЗАКОНОДАТЕЛСТВА
182
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен 178

"Такаааа, Боби най-после призна че през 2018 година Рашка краде западна технология съвсем безпардонно."

Това Умнико се нарича КЛЕВЕТА - казваш че аз съм казал нещо което не съм казвал.

Повтарям на всякъде по света се взаимстват ако щеш крадат технологии и идеи. И ако това го нямаше нямаше да има и технологична революция. Ето ти пример в момента в който си затананикаш любимата ти песен ставаш крадец на интелектуална собственост -
Ти си нелицензиран изпълнител на песен
181
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Боби

Разбирам, това че две американски компании са се отнесли до американски съд, някак си доказва, че САЩ краде руски технологии по аналогия на това, че Рашка краде западни технологии ?!
180
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кое му е лошото на авторитаризма, ако руснаците са доволни от Путин???
Я по-добре вижте БГ-кочина, преди да обсъждате велик политик като Путин!
179
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен 177

ХХХХ може да бъде името на всяка страна по света

И спри да спамиш

Спомни си случая при който два американски компютърни гиганта се съдиха кой е измислил ХИПЕРЛИНКА(или по-просто Шорткът или иконката за бърз достъп в различните му проявления) за да могат да го патентоват и да накарат всеки потребител ползващ компютър да плаща такса...
добре че 25 години отдавна са минали от първото доказано ползване на подобна технология
178
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Такаааа, Боби най-после призна че през 2018 година Рашка краде западна технология съвсем безпардонно.

Това в рашка се нарича импортозамещение в следствие на антируските санкции на Путин.
177
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Боби

:)))))) Хайде сега, при ХХХХХ = Рашка е вярно, нали ?
176
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен 175

Потвърждаваш ли, че ХХХХ /ХХХХ фирми/ краде интелектуална собственост /УУУУ
ТЕХНОЛОГИИ и ИДЕИ/ със съдействието на държавата чрез органите на съдебната власт?

ДА потвърждавам
като ХХХХ може да бъде името на всяка страна по света
175
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Боби

Потвърждаваш ли,че Рашка/руски фирми/ краде интелектуална собственост /западни лекарства/ със съдействието на държавата чрез органите на съдбената власт ?
174
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен 170
Двуконтурния реактивен двигател е измислен от Архип Люлка за което той има Свидетелство за изобретение (СССР еквивалент на Патент)

Кажи ми умнико всички фирми по света произвеждащи съвременни реактивни двигатели а 95% от тях са двуконтурни(както военни така и граждански) получили ли са разрешение от Люлка да правят подобен двигател? Или са заимствали идеята и давай напред и нагоре? Това става ли с помощта на държавите производителки?

Това е било отдавна ...
Оправдание ли е?
173
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Боби

Потвърждаваш ли,че Рашка/руски фирми/ краде интелектуална собственост със съдействието на държавата чрез органите на съдбената власт ?