Авторитаризъм в Русия? Няма такъв, категоричен е Путин

Москва не иска да рзцепи ЕС, напротив, обяви президентът
5 юни 2018 07:51,
241
Авторитаризъм в Русия? Няма такъв, категоричен е Путин
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин не приема упрека, че е създал авторитарна система в Русия.

"Това не отговаря на истината, ние имаме демократична държава и се движим в конституционната рамка", заяви той в интервю за австрийската телевизия. Путин даде и пример за демократичност с това, че конституцията на Русия не позволява, както в Австрия, повече от два последователни президентски мандата.

В хода на разговора, излъчен снощи, бяха засегнати актуални международни теми, информира БТА. На въпроса защо досега не се е състояла среща на Владимир Путин и Доналд Тръмп руският президент прехвърли отговорността на американската страна. "Попитайте нашите американски колеги."

Според Путин влошените отношения, които напомнят на мнозина експерти времето на Студената война, са "последица от ожесточената вътрешнополитическа борба в САЩ". Въпреки това на няколко пъти по време на различни международни форуми той е разговарял с американския президент, напоследък за "опасността от нова надпревара във въоръжаването".

Още по темата

Засегнат беше и въпросът за отношенията Русия - ЕС. По въпроса за анексирането на Крим и последвалите санкции срещу Москва както и за покушението над бившия шпионин Сергей Скрипал и последвалото от това обтягане на отношенията, Путин заяви, че не преследва целта да разцепи ЕС. "В много по-голяма степен сме заинтересовани ЕС да бъде единен и да процъфтява, тъй като ЕС е най-главният ни икономически партньор".

На въпроса защо досега не е споменал името Алексей Навални - най-острият му критик на последните президентски избори, той каза: "Когато някоя политическа сила спечели няколко процента или стотни от процента, как да постъпим? Какво да правим с такива клоуни?"

Путин отрече руското участие в обстрела, довел до разбиването на малайзийския пътнически самолет през юли 2014 година над Източна Украйна въпреки становището на международния разследващ екип, който обвини Русия за това. Двете страни в конфликта използват оръжие, произведено в Русия, настоява Путин, защитавайки своята версия, като допълва, че не са допуснати руски експерти в разследванията.

В хода на разговора Путин призна известни икономически затруднения на Русия, започнали 2012 г. Но това според него няма нищо общо със санкциите и с произтичащите от тях ограничения. "Това се дължи на факта, че цената на главната ни експортна стока - нефта - падна наполовина. Това се отрази на бюджетните постъпления и в крайна сметка на доходите на гражданите". Но в момента страната върви по пътя на подобряване на икономическите показатели. Освен това не бива да се забравя, че от 2000 г. насам хората, които живеят под прага на бедността, са намалели с 50 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиПризнаваш значи, че Рашла краде интелектулана собствееност при това с поддръжката на държавата ?
166
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиАМ Москва Петербург се строи вече 15 години... 500 км. След 5 години, може и да стане. Щом пътища не могат да строят, смятай колко са зле рашките.
165
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 163Раша е също толкова голям крадец колкото и останалите на тоя грешен свят.Идеи и технологични решения винаги са се крали и ще се крадът. Такъв е живота.
164
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Боби:))) ЕК разследва Газпром и доказа възползване от монополно положение на ГАЗПРОМ в редица европейски страни вкл. и България. Основно, много завишена цена. Глобата е 10% от световният оборот. Стигнаха до сделка, в която ГАЗПРОМ няма да плати глобата, но ще предприеме редица мерки. Квото и да си драскаш - едно на ръка че не ти се разбира нищо от драсканиците, това е факт. При това признат от ГАЗПРОМ.
163
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 164Казвал съм го стотици пътиАко знаеш как да строиш пътища *** в Русияза година ще станеш ЛЕГИТИМЕН милиардер и ще те титуловат ЦАР НА ПЪТИЩАТАЕ как за 28 години от 1990 до сега по света не се намери една фирма която да се навие да строи евтино пътища в Русия и да се тутулова ЦАР / КРАЛ / QUEEN НА ПЪТИЩАТА.Значи има нещо е Русия дето пречи на строителството и повярвай ми това не е корупцията.
162
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 160Монополно завишавал цените ???средна цена за трансфер на 1000 кубометра на 100км ГАЗ е около 5$(3$ транзитна и 2$ Транспортна такаса - ток, помпи, застраховки, охрана)разстоянието от БГ граница до РФ граница през Румъния и Украйна - ПОД ПРАВА ЛИНИЯ е 1000км значи минималната такса плащаща Газпром е 50$ на транзитьорите(реално е по-голяма няма и в пустинята тръба движеща се под права линия.Когато нефта беше 40$ за барел в БГ цената беше 120$(50$ за транзит, 22$ производствена)
161
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиАз живея в ЕС където пътища има за разлика от Рашка. Ще си взема всичко друго, освен уазка.
160
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиВъобще не ме интересува Китай. Рашка е ли крадец или не ? Отговори простичко.
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВИЦНемцов няма този шанс. Политковская хич
158
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 156Най-големия крадец на интелектуална собственост е Китай, последван от всевъзможни Азиатски фирми работещи както се казва в Гаража.Няма технологична некадърност има ЦЕЛ постигната с определени средства.Кажи ми умнико отиваш да вършиш работа в чукотка на края на света какво ще вземеш УАЗ, Ленд Ровър, Мерцедес Г клас или примерно Хамър Н3. Аз ще взема Уазката - няма електроника движи се като каруца, но се поправя на полето с чук, флексожен и НЕВОЛЯТАЗа останалите СЕРВИЗ - няма
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиAha ... значи 22$ долара за газта е супер идеална цена ? Трябва само български съд да се произнесе, че Русия ЩЕ продава на 22$ и толкоз. Принципа плащай и позлвай ако искаш вече свърши :) След като ГАЗПРОМ призна, че монополно е завишавал цените на газта в България, вече ще се плаща само това което се ползва, ще може да се препродава и цената ще рефернтна на цените в Холандия и Германия.
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навални бил клоун. хаха.
155
1
 
0
 
! Отговори
ВИЦ преди 5 години
Мисля, че Путин е виновен и за смъртта на Исус, защото напоследък всеки "убит" от руските служби възкръсва.
154
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен Производствената цена на ГАЗът е около 20$ Цената се определя по някаква формула където двете най-важни съставки са обем на доставката - колкото по-голям толкова по-ниска цена и цена на нефта на еди коя си борса.Освен това има принципа заплатил и ако искаш ползвай.Относно лекарствата - и не само това. САЩ и сие запада както не признава дипломи освен свои така не признава никакви други Сертификационни изделияТоест ако Руски учен създаде ваксина и стратификация в РФ е ок - САЩ НЕ
153
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ахахахахах бобито какви ли не глупости ще изкара за да оправдае технологичната некадърност на руснаците и кражбите на интелектуална собственост.
152
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я кажете вие сорошки тролчета, кога за последно ходихте В Русия?
151
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-хааааа... тролчетата на дядо сорош съвсем се ошашариха, та чак свят им се заъртя...Момчето ви говори с факти и цифри, а вие как ще му отговорите?Аз знам как - никак.
150
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиБутиков ти малкия мозък. Специално пригоден мозък на плъх за целите на кремъл. Никой не те кара да купуваш западни лекарства. Руснаците обаче не могат да произведат нещо толкова добро дори на 10% от качествата му и затов го крадат.
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиНали газта на руснаците им струвала 3-4$ за добив ? Хайде тогава да ни го продават за 6-7$,а ?
148
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 149 150Епъл компанията е световен лидер в компютърния и смартфон сегмента нали така.Еди АйПлатих струва да кажем 1000$ а Китайското копие, вярно с еквивалентен процесор и Андроид ОС струва 150$ а производствената цена на единия и на другия е 50-70$Поршето е БУТИКОВО ИЗДЕЛИЕ за разлика от Дачията.Ето ти нещо малко за размисъл Серийна модернизация на КОНВЕЙЕР стар Т-72 до Т-72Б3 мод 2017 - около 400 000$Модернизация на Абрамс М1А1 до стандарта СЕП3 - 6 милиона$ Бутиково и ръчно