Авторитаризъм в Русия? Няма такъв, категоричен е Путин

Москва не иска да рзцепи ЕС, напротив, обяви президентът
5 юни 2018 07:51,
241
Авторитаризъм в Русия? Няма такъв, категоричен е Путин
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин не приема упрека, че е създал авторитарна система в Русия.

"Това не отговаря на истината, ние имаме демократична държава и се движим в конституционната рамка", заяви той в интервю за австрийската телевизия. Путин даде и пример за демократичност с това, че конституцията на Русия не позволява, както в Австрия, повече от два последователни президентски мандата.

В хода на разговора, излъчен снощи, бяха засегнати актуални международни теми, информира БТА. На въпроса защо досега не се е състояла среща на Владимир Путин и Доналд Тръмп руският президент прехвърли отговорността на американската страна. "Попитайте нашите американски колеги."

Според Путин влошените отношения, които напомнят на мнозина експерти времето на Студената война, са "последица от ожесточената вътрешнополитическа борба в САЩ". Въпреки това на няколко пъти по време на различни международни форуми той е разговарял с американския президент, напоследък за "опасността от нова надпревара във въоръжаването".

Още по темата

Засегнат беше и въпросът за отношенията Русия - ЕС. По въпроса за анексирането на Крим и последвалите санкции срещу Москва както и за покушението над бившия шпионин Сергей Скрипал и последвалото от това обтягане на отношенията, Путин заяви, че не преследва целта да разцепи ЕС. "В много по-голяма степен сме заинтересовани ЕС да бъде единен и да процъфтява, тъй като ЕС е най-главният ни икономически партньор".

На въпроса защо досега не е споменал името Алексей Навални - най-острият му критик на последните президентски избори, той каза: "Когато някоя политическа сила спечели няколко процента или стотни от процента, как да постъпим? Какво да правим с такива клоуни?"

Путин отрече руското участие в обстрела, довел до разбиването на малайзийския пътнически самолет през юли 2014 година над Източна Украйна въпреки становището на международния разследващ екип, който обвини Русия за това. Двете страни в конфликта използват оръжие, произведено в Русия, настоява Путин, защитавайки своята версия, като допълва, че не са допуснати руски експерти в разследванията.

В хода на разговора Путин призна известни икономически затруднения на Русия, започнали 2012 г. Но това според него няма нищо общо със санкциите и с произтичащите от тях ограничения. "Това се дължи на факта, че цената на главната ни експортна стока - нефта - падна наполовина. Това се отрази на бюджетните постъпления и в крайна сметка на доходите на гражданите". Но в момента страната върви по пътя на подобряване на икономическите показатели. Освен това не бива да се забравя, че от 2000 г. насам хората, които живеят под прага на бедността, са намалели с 50 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиАбе **** щатската фирма е патентовала лекарството и в Русия. 2017 г местни руски крадливи фирмички с помощта на руския корумпиран съд разрешава на руска компания да произвежда същото лекарство в русия и да го продава без разрешението на щатската фирма. Въобще разбираш ли за кво ти се говори или шлянкаш като радиоточка ?!
126
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
И още нещо.Аз нося руски GSM от няколко години.Страхотен е.Просто айфоните са играчки в сравнение с този апарат.Единствено батериите са малко по големи и по тежки(4,5 килограма).Нося си ги в специална раница.
125
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 124Аз какво казах Аспирина(измислен 1897г) и всички други лекарства са надеждно защитени - 25 годиниНещата се защитават 25 години от ПАТЕНТНО ПРАВОСлед това се защитава МАРКА - Кока Кола и Coca Cola за запазени марки съответно на Български и на Английски в България на "Кока кола Ботлинг къмпани" или както там се казваАз мога да почна да произвеждам ТОЧНО КОПИЕ на колата и никой бъкел не може да ми каже но мога максимум да го нарека АЛТАЙ КОЛА примерно
124
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Боби 123Потърси думичките : Леналидомид россия судза да прочетеш в оригинал как в рашка се краде интелектуална собственост.
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиСлед доклада на Сбербанк виждаме малките постижения на Рашка в корупцията.Турски поток ще се изплати след 50 години заради тройно по високи цени на подизпълнителите които по чиста случайност са близки до шефовете на ГазпромСП2 ако се случи, ще се изплати след 30 години по същите причини.Силата на Сибир - след 70 години.Ей така докато ляляте празни приказки как САЩ щял да открадне нещо от Рашка, Путин през това време го прави в огромни размери.
122
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 122Само няколко малки постижения на РашкаСилата на Сибир заедно със съпътстващата инфраструктура над 60 милиарда $Кримския мостДостроява се най-големия в ЕВРОПА небостъргач в Санкт ПетербургСамо новата корабостроителница във Владивосток дава вече постоянна работа на 20000 човека(24% за сега е готова) + строителитеСеверните корабостроителници стоят 10(1 построен) Атомни ледоразбивачаПак там се стоят 8 многоцелеви и 6 стратегически атомни подводници
121
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиВъобще не става дума за аспирин аз много по модерно лекарство надежно патентовано и в Русия.
120
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 120Патентно право се нарича това за което говоришТака АСПИРИН е продукт на БАИЕР Германия и запазена МАРКААко искаш това което произвеждаш да се казва АСПИРИН - Плащаш на Немеца и спазваш неговите изискванияИначе продукта ти ще се казва АЦЕТИЗАЛ примерно - Формулата е една и съща25 години след патентоването на едно изделие(освен такива неща като имагинерни литературни герои - Мики Маус) всеки може да го произвежда без да плаща но под РАЗЛИЧНО НАИМЕНОВАНИЕ
119
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиЗатова в Рашка МРЗ е 2 пъти по малка от българската. Щото е малко *** :))))
118
8
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 1161. Русия е втората страна в света по брой след САЩ която приема мигранти - но доста по-стриктни правила има от тези на САЩ2. Тези които "бягат" на запад го правят временно - както казах ако имаш парите отиваш на запад за 12-15 години(висше образование и след това докато станеш на 30 год) за да не служиш в РФ армия, междувременно получаваш образование което се признава по целия свят(САЩ и сие признават само собствени дипломи)3. Русия вече е по-малка *** от колкото в момента е България
117
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиИмпортозамещението е пълен провал. Стигнаха до там, че откровенно да крадат в Рашка. Например лекарство на западна компания, понеже било много скъпо... разрешиха на руска компания да го прави без да има нужда от съгласието на собственика на лекарството. Това е откровенна кражба на интелектуална собственост.
116
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арестуват хора с плакати без да са в група - просто си стоят и носят плакат за незаконен протест. Арестуват хлапета за незаконна пропаганда защото рецитират Хамлет в паркаУбиват журналисти, блокират всеки опозиционен сайт или медия. *** опити да блокират телеграм защото още не могат да проумеят, че технически няма как да го подслушват.Путинландия, сър!
115
3
 
7
 
! Отговори
До 117 преди 5 години
До БобиА, кой си държи войските в чужди територии и подпомага сепаратистите в Донбас и Донецк, ушанкеее?Такива сте всички, като вашата родина.Впиват се в някой и го ценят, колкото могат...когато този някой иска да се отскубне от смъртоносната хватка, веднага бива провъзгласен за предател, враг на Раша и т.н. и т.н.Такова е и отношението към България, на което вместо достойно и патриотично да защитите родината, вие ходите се извинявате на Путин, че не сте му целунали онази работа.
114
8
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До *** 114"Само че не им се получава, защото Украйна ги отряза"Разбрал недоразбралРФ купуваше от Украйна продукция за мин 50 милиарда$ годишно и тук не влизаше военното производство. За 4 години Украйна ОТРЯЗА РФ - да така е в ситуация като тази би трябвало да има ПЕЧЕЛИВШ - и както се оказа това е РУСИЯ - за 4 години Русия на собствена територия разшири а за някои производства създаде чисто нова производствена база за сметка на ФАЛИТА на УКРАЙНА - Украйна скоро ще е Аграрна страна
113
3
 
8
 
! Отговори
Do 100 преди 5 години
До БобиБях сигурен, че *** имате опорки и на тази теза.Ще измислите 1000 лъжи, за да оправдаете своята основна- че никой, НИКОЙ не иска да живее в Русия, защото там е ***.Включая и такива като теб. Включая и руските политици и олигархична върхушка. НЕ искат в Русия.И как точно си отговорил на въпроса ми, че ми е много интересно??С елементарно скалъпени тези, които издържат само между вас си- копейкаджиите.
112
7
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Hafen die Wahrheit 103Ами аз си мислих че понеже РФ е доста на север няма да развиват ВЕИ (освен ВЕЦ) но се оказа че греша. На юг(Ростов) правят соларни електроцентрали 15МВ пикова мощност. Ще кажете че това е смешно малко - да така е но е начало. Виж ветровите генератори са много по-добре. Останах очарован от армейска ВЕИ централа. Едно ремарке с вятърна турбина(сгъваема) и разгъващо се фотоволтично одеяло или чаршаф - дава достатъчно енергия да захранва радиостанциите на една рота войници.
111
2
 
9
 
! Отговори
Кочината преди 5 години
Търси реваншЗаради разпадането на се се серето им Само че не им се получава, защото Украйна ги отряза Ще карат на паради и Боярщник до поредния разпад
110
1
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Само водната им електроцентрала на река Енисей е с мощност повече от 13 хиляди мегавата. За сравнение АЕЦ Козлодуй има мощност 2 хиляди мегавата.Ти майтап ли си правиш? Тръгнал да сравнява с АЕЦ Козлодуй! Сравнявай с най-голямата! - "Три клисури" -на река Яндзъ с капацитет 21 ГИГАВАТА! Дълга е над 2,3км., широка 130 метра! Ей тез жълтурки ши въ издът с парцалите!
109
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдейки по изказа, изразите, препинателните знаци и докерския речник, долавям, че тук са се събрали доста новоприети хомосексуалистчета, допълзели от селата, готови за "един път" да говорят всяка гадост срещу Русия или срещу който им наредят. Хомосексуалистчета с акне, ако обичате не занимавайте света с психичните си отклонения, има доктори има и психиатрия.Благодаря за вниманието.
108
2
 
3
 
! Отговори
Майтап, Уили преди 5 години
Брей, това е все едно да питат някой Крал, дали в поданството му няма кралство!