Руснаците питат, Путин отговаря: За горивата, пенсиите...

Руският президент ще отговаря на въпроси на гражданите
6 юни 2018 11:00,
197
Руснаците питат, Путин отговаря: За горивата, пенсиите...
Снимка: БТА

Почти 1,2 милиона въпроса са изпратени вече до руското телевизионно и радиопредаване "Пряка линия" с президента Владимир Путин, което ще се състои утре, пише "Известия". Според вестника гражданите питат най-често за цените на бензина, поскъпнал неотдавна в Русия, обмисляното повишаване на пенсионната възраст и шансовете федерацията да стане една от петте водещи световни икономики.

В разговор с инвеститори по време на състоялия се наскоро Петербургски международен икономически форум Владимир Путин заяви, че Русия може скоро да се нареди сред най-големите икономики в света по БВП според паритета на покупателната способност.

"Пряката линия", традиционно излъчвана от 2001 г., е програма, в която Путин отговаря на въпроси на гражданите, задавани по телефона, чрез текстови и видеосъобщения, чрез уебсайт, мобилни приложения и социални мрежи. Досега Владимир Путин е отговарял по този начин 15 пъти на въпроси на своите съграждани - 11 пъти като президент и 4 пъти като премиер, пише БТА.

Никога не се знае предварително колко ще продължи "пряката линия" - рекордът отпреди 5 години е 4 часа и 47 минути. Кремъл не разкри подробности за предстоящото предаване, но президентският прессекретар Дмитрий Песков спомена, че се очакват нововъведения - и технологични, и съдържателни, посочва изданието.

Според източник на "Известия" предстоят преки включвания от 4 региона в Русия. Държавният глава ще поддържа конферентна връзка с министри и губернатори, по-специално заради възможността да им дава оперативни нареждания. Медиите цитираха източници, според които на регионалните лидери е наредено да си бъдат по местата и внимателно да следят ефира.

Всекидневникът откроява по-специално проблема с жителите на руския остров Сахалин, масово пратили до местните власти молби да построят мост до континента. Без него доставките поскъпват, вдигайки цените на храните в островния регион. А на фериботите не може да се разчита постоянно заради непредсказуемите метеорологични условия.

В статията се припомня впрочем как Путин разпореди след подобна "пряка линия" да бъде затворено "до месец" вонящо бунище край Москва. Проблемите с полигона обаче се решават и до ден-днешен, допълва "Известия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
8
 
9
 
! Отговори
hhd преди 5 години
В САЩ бензина е 2 пъти по-евтин отколкото в Раша. Но нека . да им дойде акъла в главата на тъпите рашки... ха ха ха
110
5
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 124Умнико руската армия в момента е 800000 човека като 45% от тях са ПРОФЕСИОНАЛИСТИРеално офицерския състав в една армия е между 2 и 3% от нейната численост във военно време по време на мир достига до 20% зависи от плановете за мобилизацияда приеме че 10 % от Руската армия са офицери това са 80000 човека които след 20 години ще се заменят с нови 80000. Е ако мислиш че е евтино само тези хора и семействата им да се устроят си наивен. До 2010 нямаше големи суми за Армията
109
10
 
10
 
! Отговори
До руския Лилипутин преди 5 години
Ти първо вземи и оправи живота на офицерите в *** си , че мизеруват като роми от Столипиново !Youtube - Къде и как живеят офицерите във велика Русия ?!
108
14
 
10
 
! Отговори
аз съм спокоен преди 5 години
Руската *** никога няма да стане нормална държава ! Винаги са били мизерабъли и такива ще си останат ! Youtube - Жизнь в России
107
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Eвроатлантиците и шороcоидите са изпаднали в истерия пред Русия.
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде е това "другаде" където газта е на единични цени?
105
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми не ни дават продажниците в България да купуваме друг газ. Те си пълнят сметките за да купуваме само руски газ на двойна цена.Ами продажниците в България защо не ви дадат да си купувате шистова газ от САЩ на петорна цена, тогава хем и сметките и ще се напълнят два пъту повече и вие ще сте доволни?
104
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А руските изедници защо плащат на продажните български политици от БСП/АБВ/ДПС/Атака България да купува скъпа газ от Русия, а не им плащат да купуваме евтина газ от САЩ, а?
103
4
 
4
 
! Отговори
до 113 бре да му се преди 5 години
Западните държави и ислямските като плащат никой нищо не казва иначе Русуя е виновна за всичко. Доооооообрееее.
102
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами не ни дават продажниците в България да купуваме друг газ. Те си пълнят сметките за да купуваме само руски газ на двойна цена. Европа като се намеси, стана лоша че разваля кефа на братята да ни скубят, а ние сме лоши, че си мислим за децата а не за олигарсите на Путин. Първата опорна точка на русофилите
101
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СССР беше световна икомомическа сила, и сега Русия е на път отново да стане. А членката на ЕС и НАТО винаги ще се си остане в тинята, подритвана в калта, без икономика, депо за черноработници и пpocтитутки на Запада.
100
3
 
8
 
! Отговори
бре да му се не види преди 5 години
"Русия отдавна плаща на българските предатели-комунистите от БСП/АБВ/ДПС/Атака за да защитават руските интереси в България."А за чии интереси да плаща? За интеесите на Аржентина или на Тайланд?
99
8
 
12
 
! Отговори
гладна кокошка преди 5 години
просо сънува !И как руската *** ще стане пета икономика в света след като е най-големият производител на бензин ,а бензинът в Русия поскъпва , рублата лети надолу , икономиката става все по-нестабилна ?! Тази земя ако беше притежание на германците ,сега всички там щяха да живеят като в райска градина !
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбирам, че много те боли и ще се пръснеш от яд и злоба, но използването на "фекални" епитети няма да ти помогне, напротив.
97
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава на велика Росия.
96
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма руски пpocтитутки, навсякъде гъмжи от български пpocтитутки. Може да има богати рускини да си плащат на български жребчета, но рускините за пари не се продават, а българките го правят защото са принудени от бедността в членката на ЕС и НАТО да си продават телата на Запад.До тук ли беше? Друго може ли да ти роди фекалната мазга? Айде у канала при "богатите" рускини!
95
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНяма руски пpocтитутки, навсякъде гъмжи от български пpocтитутки. Може да има богати рускини да си плащат на български жребчета, но рускините за пари не се продават, а българките го правят защото са принудени от бедността в членката на ЕС и НАТО да си продават телата на Запад.
94
10
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
, купувайте евтина партньорска газ от САЩ, купувайте от Азербайджан, купувайте от Норвегия, купувайте от Катар, от Египер - толкова много алтернативиИ това като стане Путяяяя ще си навре основната дебела тръба от турски пАток, отзад!
93
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Русия плащаРусия отдавна плаща на българските предатели-комунистите от БСП/АБВ/ДПС/Атака за да защитават руските интереси в България.А на ГЕРБ кой плаща, и за чии интереси плаща?
92
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия има достатъчно работа, безработицата е под 4% и рускините работят други професии, не им се налага да проституират, а и нямат разрешение за работа в ЕСЕла да видиш на морето руски ***! Те са шбат БЕЗ пари, нали ти казах!? Като богомолки са освирепели за секс и масови оргиии!