Руснаците питат, Путин отговаря: За горивата, пенсиите...

Руският президент ще отговаря на въпроси на гражданите
6 юни 2018 11:00,
197
Руснаците питат, Путин отговаря: За горивата, пенсиите...
Снимка: БТА

Почти 1,2 милиона въпроса са изпратени вече до руското телевизионно и радиопредаване "Пряка линия" с президента Владимир Путин, което ще се състои утре, пише "Известия". Според вестника гражданите питат най-често за цените на бензина, поскъпнал неотдавна в Русия, обмисляното повишаване на пенсионната възраст и шансовете федерацията да стане една от петте водещи световни икономики.

В разговор с инвеститори по време на състоялия се наскоро Петербургски международен икономически форум Владимир Путин заяви, че Русия може скоро да се нареди сред най-големите икономики в света по БВП според паритета на покупателната способност.

"Пряката линия", традиционно излъчвана от 2001 г., е програма, в която Путин отговаря на въпроси на гражданите, задавани по телефона, чрез текстови и видеосъобщения, чрез уебсайт, мобилни приложения и социални мрежи. Досега Владимир Путин е отговарял по този начин 15 пъти на въпроси на своите съграждани - 11 пъти като президент и 4 пъти като премиер, пише БТА.

Никога не се знае предварително колко ще продължи "пряката линия" - рекордът отпреди 5 години е 4 часа и 47 минути. Кремъл не разкри подробности за предстоящото предаване, но президентският прессекретар Дмитрий Песков спомена, че се очакват нововъведения - и технологични, и съдържателни, посочва изданието.

Според източник на "Известия" предстоят преки включвания от 4 региона в Русия. Държавният глава ще поддържа конферентна връзка с министри и губернатори, по-специално заради възможността да им дава оперативни нареждания. Медиите цитираха източници, според които на регионалните лидери е наредено да си бъдат по местата и внимателно да следят ефира.

Всекидневникът откроява по-специално проблема с жителите на руския остров Сахалин, масово пратили до местните власти молби да построят мост до континента. Без него доставките поскъпват, вдигайки цените на храните в островния регион. А на фериботите не може да се разчита постоянно заради непредсказуемите метеорологични условия.

В статията се припомня впрочем как Путин разпореди след подобна "пряка линия" да бъде затворено "до месец" вонящо бунище край Москва. Проблемите с полигона обаче се решават и до ден-днешен, допълва "Известия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Купуваме от Русия газ защото нямаме друга алтернатива!"Как да нямате алттернатива - минете на възобновяеми енергийни източници, купувайте евтина партньорска газ от САЩ, купувайте от Азербайджан, купувайте от Норвегия, купувайте от Катар, от Египер - толкова много алтернативи! Защо купувате скъпа руска "братска" газ на двойни цени, кой ви бие по евроатлантическите тикви да купувата скъпо при толкова много алтернативи?
90
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Путин!
89
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВ Русия има достатъчно работа, безработицата е под 4% и рускините работят други професии, не им се налага да проституират, а и нямат разрешение за работа в ЕС. Българките проcтитуират масово в ЕС заради мизерията в България, защото нямат друг избор освен да пpocтитуират на Запад, а и са привилегировани че имат разрешение за работа, българските пpocтитутки които са заляли цяла Европа практикуват съвсем легално професията си и си плащат такси и осигуровки.
88
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Седя и слушам за САЩ сгъстен ГАЗ или Катарски ГАЗ или дори Азербайджански ГАЗДа се смея ли да плача ли?1. САЩ сгъстен ГАЗ - Турция подвижната "малка" бомба наречена ГАЗОВ ТАНКЕР няма да я пусне през Босфора - Тоест или Гърция или Турция трябва да построи за България газов Хъб и тръба до нас.2. Катар - под права линия Катар до България грубо 2500км за 1000 кубометра ГАЗ за 100км трасе се плаща 3$ транзит и 2$ трансфер(ток, помпи, охрана, застраховки)или цена Катарския газ започва с 125$ такси
87
4
 
4
 
! Отговори
до 116 преди 5 години
те българките и българите 500 години им е било национален спорт да им го слагаме!Да не си забравил скорошното минало, а?
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има и доста свестни рускини..............не всички са к..........и!!
85
0
 
7
 
! Отговори
истината преди 5 години
Тоя сайт е по-фалшив и от пианска клетва!
84
4
 
5
 
! Отговори
до 123 преди 5 години
и с колко рускини си си легнал бе, киселяк?Освен в порното сайтовете виждал ли си другаде жена?
83
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българките в Германия взимат по 40-50 евро за блазен унд фикен.Пак изкарват някакви пари, щото имат поне малко акъл. Ама на руските *** Бог вместо мозък дал захарен памук те за това мангаловците се лепят на всички рускини, като мухи на уайно!
82
6
 
7
 
! Отговори
За 111 преди 5 години
Пълкно е с рушки разпорете и у Европата, но откакто откраднаха Крим съм и наложил ембарго Могат само да го лигавят за без пари
81
0
 
10
 
! Отговори
В Турция преди 5 години
Има омъжени 350 000 рускиниЯвно резания ги кефи ЯкУ
80
2
 
11
 
! Отговори
Да е жив и здрав! преди 5 години
И още много години да мачка рушнаците !Те си го заслужават ;)
79
1
 
8
 
! Отговори
аут преди 5 години
Да се ограничат визите за руснаци , а руските нагли агенти и българските им авери , вън от България . Службите много добре знаят КОИ СА !!!!
78
3
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Руснаците гладуват - Путин яде...
77
1
 
6
 
! Отговори
аха преди 5 години
България и в момента има излишък на ток . Не ни трябва никаква АЕЦ и никакви ватенки да стъпват в България ....Управляващите да внимават , какво правят с националния интерес !!!!!
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми не купувайте на "братски" двойни цени бе, кой ви бие по евроатлантическите глави да купувате на братски двойни цени от ГазпрпомЕй шамандуро, ти извънземен ли си къф си! Купуваме от Русия газ защото нямаме друга алтернатива! На това се вика МОНОПОЛ. То е ясно, че си руснак, щом защитаваш руските интереси, само че с какво нахалство и наглост се впускате на абмразурата в български сайт!? Марш немедлено в любимьй Сибирь!
75
4
 
7
 
! Отговори
Русия плаща преди 5 години
Русия отдавна плаща на българските предатели-комунистите от БСП/АБВ/ДПС/Атака за да защитават руските интереси в България.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много тежки зими ни предстоят.
73
3
 
8
 
! Отговори
Да преди 5 години
Путин и по-голямата част от русосифилистиците у нас са ГЕЙОВЕ !!!!!
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До предишния.83Явно си любовница на Кончита Вурс.