Руснаците питат, Путин отговаря: За горивата, пенсиите...

Руският президент ще отговаря на въпроси на гражданите
6 юни 2018 11:00,
197
Руснаците питат, Путин отговаря: За горивата, пенсиите...
Снимка: БТА

Почти 1,2 милиона въпроса са изпратени вече до руското телевизионно и радиопредаване "Пряка линия" с президента Владимир Путин, което ще се състои утре, пише "Известия". Според вестника гражданите питат най-често за цените на бензина, поскъпнал неотдавна в Русия, обмисляното повишаване на пенсионната възраст и шансовете федерацията да стане една от петте водещи световни икономики.

В разговор с инвеститори по време на състоялия се наскоро Петербургски международен икономически форум Владимир Путин заяви, че Русия може скоро да се нареди сред най-големите икономики в света по БВП според паритета на покупателната способност.

"Пряката линия", традиционно излъчвана от 2001 г., е програма, в която Путин отговаря на въпроси на гражданите, задавани по телефона, чрез текстови и видеосъобщения, чрез уебсайт, мобилни приложения и социални мрежи. Досега Владимир Путин е отговарял по този начин 15 пъти на въпроси на своите съграждани - 11 пъти като президент и 4 пъти като премиер, пише БТА.

Никога не се знае предварително колко ще продължи "пряката линия" - рекордът отпреди 5 години е 4 часа и 47 минути. Кремъл не разкри подробности за предстоящото предаване, но президентският прессекретар Дмитрий Песков спомена, че се очакват нововъведения - и технологични, и съдържателни, посочва изданието.

Според източник на "Известия" предстоят преки включвания от 4 региона в Русия. Държавният глава ще поддържа конферентна връзка с министри и губернатори, по-специално заради възможността да им дава оперативни нареждания. Медиите цитираха източници, според които на регионалните лидери е наредено да си бъдат по местата и внимателно да следят ефира.

Всекидневникът откроява по-специално проблема с жителите на руския остров Сахалин, масово пратили до местните власти молби да построят мост до континента. Без него доставките поскъпват, вдигайки цените на храните в островния регион. А на фериботите не може да се разчита постоянно заради непредсказуемите метеорологични условия.

В статията се припомня впрочем как Путин разпореди след подобна "пряка линия" да бъде затворено "до месец" вонящо бунище край Москва. Проблемите с полигона обаче се решават и до ден-днешен, допълва "Известия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
8
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Русия в изолацияАйде още една ОПОРНА КЛЕЧКА"Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже, а и джудже и е президент..."НАТО и САЩ прегазиха военно толкова страни за последните 25 години по целия свят, ако това което казваш беше факт не сега още през 90те години на миналия век САЩ и сие щеше да ОКУПИРА РусияИли ти Грешиш или Американците са Неспособни да направят интервенция срещу Колос на глинени крака и икономическо джудже
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в Русия в селата могат да се видят горките роби на индианците !
49
0
 
7
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Не знам, кой е диктитатор, и кой не.До ден днешен изригвам в смях, като се сетя за ББ и речта му за: "блатните кокичета, щъркелите и зелените".Тази реч трябва да се изпише със златни букви в "Сорбоната".Ха, ха - не е истина.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да питат минималната си остава $90 месечно...
47
1
 
3
 
! Отговори
Путинофил преди 5 години
До 51Мислене!!! Те това най го мразим!
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е иконом.джудже.А какво да кажем за нас великаните.Трябва да ни приобщат към Г7 и да стане с нас вече Г8.Смешници.
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия изостанала.А в България е достатъчно да идеш в някое селои да видиш хора живеещи като индианци.
44
4
 
7
 
! Отговори
Русия в изолация преди 5 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже, а и джудже и е президент...
43
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога Тръмп (или който и да е американски президент) ще застане така да отговаря на въпросите на американците? А на 50-те + (вече) милиона бедни и на купони там, колко ли неудобни въпроси биха му задали. А кога Меркел ще го направи? Или британския премиер? А кога Макарона, те всъщност му задават въпроси, ама със стачки, щото той няма смелост да застане директно да отговаря. Всички политици завиждат до пръсване на Путин за високия му рейтин, не само в неговата, ами за абсурд и в техните страни.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казват, че в Тикволандия психоложка често карала пияна и дрогирана. Кой ще отговори Има ли тук контролни органи и каква са я свършили?
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И с-ки да правите на Путин вече руски газ БГ.ще купува на цени определени от Турция.
40
3
 
4
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Интересно ми е, ББ и ЦЦ да отговарят пряко на зрителски въпроси 8 часа общо.4 часа - един зрителски въпрос няма да има.Ха, ха ББ и ЦЦ - това искам да го видя, преди да напусна този свят.Голям смях ще падне.Само си представете ББ 4 часа да отговоря на въпроси, пряко, без да е подготвен, без монолози и обслужващи ибрик*ски медийни творения, прозълзяващи се от дебелите пачки, и "живковистския" хумор на вожда.Блатни кокичета, щъркели, зелени човечета и още, и още.Ха, ха.
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питали руснаците кога ще им вдигнат пенсиите и заплатите ? - отговора бил че скоро ще гласуват закон всички да ходят по улиците с обърнати джобове за да докажат че нямат никакви пари защото Москва не вярва на сълзи.
38
3
 
5
 
! Отговори
**** преди 5 години
До- Русия изостанала:Ти кога си ходил в Русия,че знаеш,че има сняг,или си чувал,че има,както си чувал,че е изостанала ?
37
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 41Е не можеше да се появи ОПОРНАТА КЛЕЧКА че СТАЛИН е затрил 20 милиона СССР граждани Така умнико *** в Санкт Петербург и постеи Братските могили и ПОГРЕБАЛНИТЕ ПОЛЯ превърнати в мемориал на Обсадата на Ленинград Там ДОКАЗАНО СА ПОГРЕБАНИ 1,5 милиона човека умрели от Болести и Глад и поне 900000 военни загинали по време на обсадата. Това са гробовете и костите на 2,4 милиона човека.Сега умнико покажи ми гробовете и костите на 9 пъти повече човека затрити от СТАЛИН?
36
7
 
8
 
! Отговори
РАША преди 5 години
ПУТИН КАКВО Е ОБЕЩАЛ НА НАРОДА И ГО ИСПЪЛНЯВА НЯКОИ ОТ МЕСТНИТЕ РЕГИОНИ КАЗВАТ ПУТИН ОБЕЩАЛ НЕКА ПУТИН ДА ГО ИСПЪЛНИ НО НЕ И НИЕ КАТО СТИГНЕ СИГНАЛЪТ ДО ПУТИН ТЕЗИ МЕСТНИ РЪКОВОДИТЕЛИ ВЕДНАГА СИ ПОДАВАТ ОСТАВКАТА И КОИТО Е ОБВИНЕН ЗА КУРУПЦИЯ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОИ ЩЕ ДА ВЕДНАГА ОТИВА НА ТОПЛО НЕДЕЙТЕ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ПРОТИВ ПУТИН.КУПИХ АПАРТАМЕНТ НА 14.5% ПЛАТИХ ЧЕТРИ ГОД.ПО НАРЕЖДАНЕ НА ПУТИН РЕФИНАНСИРАНЕ ОТ ДРУГИ БАНКИ 9%. КАК ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ НЯМА ДА Е ПРЕИЗБИРАН И УВАЖАВАН НА 60 Г СЪМ ПЕНСИОНЕР
35
6
 
9
 
! Отговори
До 37 преди 5 години
До леко уточнениеАбе, ушшанкаа...какви ти свободни въпроси???Всичко е пресято и са избрани, както удобните, така и неудобните въпроси.А и всички тези въпроси са към него от хората, защото цялата евразийска кочинка не работи и крайната инстанция е да пишат на царя-джудже.Голяма гордост ли е президента на държавата да решава проблеми на хората, само защото цялата му държава и администрация не работят?Да си видял Меркел да прави такива показни акции? Или мин, председателя на Холандия?
34
9
 
13
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 5 години
Русия е много изостанала, икономически е като Нигерия, само че със сняг!
33
7
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 33Самия Путин нищо не е откраднал и това е фактНо като служебно лице(президент и премиер) си е затворил очите за кражбите на другитеОсвен това схемите по които Щерките и техните мъже са станали Милиардери са изпипани до всички детайли. До колкото знам едната му щерка дори не живее постоянно в Русия и с години не се е връщала. Какво пречи на САЩ или друга държава да разследва въпросната дама? Определено са ги разследвали дискретно но като е могат да съберат доказателства за съда ...
32
7
 
14
 
! Отговори
леко уточнение преди 5 години
"Пряка линия" не е руско телевизионно и радиопредаване, не е шоу, а абсолютно автентично явление в прилагането на властовите задължения на държавния лидер. Государят Путин е единственият политик в света, който има смелостта и доблестта да застане лице в лице със своя народ и да отговаря на неудобни и каверзни въпроси в реално време.