Руснаците питат, Путин отговаря: За горивата, пенсиите...

Руският президент ще отговаря на въпроси на гражданите
6 юни 2018 11:00,
197
Руснаците питат, Путин отговаря: За горивата, пенсиите...
Снимка: БТА

Почти 1,2 милиона въпроса са изпратени вече до руското телевизионно и радиопредаване "Пряка линия" с президента Владимир Путин, което ще се състои утре, пише "Известия". Според вестника гражданите питат най-често за цените на бензина, поскъпнал неотдавна в Русия, обмисляното повишаване на пенсионната възраст и шансовете федерацията да стане една от петте водещи световни икономики.

В разговор с инвеститори по време на състоялия се наскоро Петербургски международен икономически форум Владимир Путин заяви, че Русия може скоро да се нареди сред най-големите икономики в света по БВП според паритета на покупателната способност.

"Пряката линия", традиционно излъчвана от 2001 г., е програма, в която Путин отговаря на въпроси на гражданите, задавани по телефона, чрез текстови и видеосъобщения, чрез уебсайт, мобилни приложения и социални мрежи. Досега Владимир Путин е отговарял по този начин 15 пъти на въпроси на своите съграждани - 11 пъти като президент и 4 пъти като премиер, пише БТА.

Никога не се знае предварително колко ще продължи "пряката линия" - рекордът отпреди 5 години е 4 часа и 47 минути. Кремъл не разкри подробности за предстоящото предаване, но президентският прессекретар Дмитрий Песков спомена, че се очакват нововъведения - и технологични, и съдържателни, посочва изданието.

Според източник на "Известия" предстоят преки включвания от 4 региона в Русия. Държавният глава ще поддържа конферентна връзка с министри и губернатори, по-специално заради възможността да им дава оперативни нареждания. Медиите цитираха източници, според които на регионалните лидери е наредено да си бъдат по местата и внимателно да следят ефира.

Всекидневникът откроява по-специално проблема с жителите на руския остров Сахалин, масово пратили до местните власти молби да построят мост до континента. Без него доставките поскъпват, вдигайки цените на храните в островния регион. А на фериботите не може да се разчита постоянно заради непредсказуемите метеорологични условия.

В статията се припомня впрочем как Путин разпореди след подобна "пряка линия" да бъде затворено "до месец" вонящо бунище край Москва. Проблемите с полигона обаче се решават и до ден-днешен, допълва "Известия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
11
 
13
 
! Отговори
МЪЖ ЗА ПРИМЕР преди 5 години
всички лидери взеха да го подражават. Даже ТРЪМП сигурно ще го гледа пряко с преводач. Но има много да се учат....
10
19
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Ще дойде време когато и от Хага ще го питат, а той ще трябва да отговаря, за Крим, за Донецк и Луганск, за Алепо, за Немцов и Политковская и так далее ... и так далее ... !!!
9
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просперираме, що?
8
9
 
16
 
! Отговори
Московские новости преди 5 години
А българите как сте след 10 години в ЕС? Просперирате ли?
7
6
 
19
 
! Отговори
Истински случай преди 5 години
Другарю Путин, купих си кола, но в нашия край няма пътища? Кога и при нас ще построите? Отговор, смеейски се: -А вие що си купувате кола като няма пътища?
6
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те тея ги има в нета старите. Много е забавно. Хората питат, а Путин мънка. Такива куриози има. Питат го как да живевт със мизерните заплати и той като нашите все пожеларелни локуми. Нашите от кого се учат мислите. А миардерите се увеличили там със 104. Ама за хората няма.
5
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставете руснаците да се оправят те са суверенна дьржава а вие сте роби
4
15
 
7
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
шансовете федерацията да стане една от петте водещи световни икономики-Стискам му палци да не се изхили на тоя въпрос...
3
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основните въпроси кога ще увеличите заплатите и пенсиите, а отговорът е когато порасна.
2
9
 
21
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Напред с братска Русия!
1
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха нали го питаха неговия приятел цигулар защо имал 2 милиарда и той се обяснява ама той купува скъпи музикални инструменти с тия пари и ги носи в Русия хаха голям цирк и дават как верните му фенове се просълзяват от умиление