Руснаците питат, Путин отговаря: За горивата, пенсиите...

Руският президент ще отговаря на въпроси на гражданите
6 юни 2018 11:00,
197
Руснаците питат, Путин отговаря: За горивата, пенсиите...
Снимка: БТА

Почти 1,2 милиона въпроса са изпратени вече до руското телевизионно и радиопредаване "Пряка линия" с президента Владимир Путин, което ще се състои утре, пише "Известия". Според вестника гражданите питат най-често за цените на бензина, поскъпнал неотдавна в Русия, обмисляното повишаване на пенсионната възраст и шансовете федерацията да стане една от петте водещи световни икономики.

В разговор с инвеститори по време на състоялия се наскоро Петербургски международен икономически форум Владимир Путин заяви, че Русия може скоро да се нареди сред най-големите икономики в света по БВП според паритета на покупателната способност.

"Пряката линия", традиционно излъчвана от 2001 г., е програма, в която Путин отговаря на въпроси на гражданите, задавани по телефона, чрез текстови и видеосъобщения, чрез уебсайт, мобилни приложения и социални мрежи. Досега Владимир Путин е отговарял по този начин 15 пъти на въпроси на своите съграждани - 11 пъти като президент и 4 пъти като премиер, пише БТА.

Никога не се знае предварително колко ще продължи "пряката линия" - рекордът отпреди 5 години е 4 часа и 47 минути. Кремъл не разкри подробности за предстоящото предаване, но президентският прессекретар Дмитрий Песков спомена, че се очакват нововъведения - и технологични, и съдържателни, посочва изданието.

Според източник на "Известия" предстоят преки включвания от 4 региона в Русия. Държавният глава ще поддържа конферентна връзка с министри и губернатори, по-специално заради възможността да им дава оперативни нареждания. Медиите цитираха източници, според които на регионалните лидери е наредено да си бъдат по местата и внимателно да следят ефира.

Всекидневникът откроява по-специално проблема с жителите на руския остров Сахалин, масово пратили до местните власти молби да построят мост до континента. Без него доставките поскъпват, вдигайки цените на храните в островния регион. А на фериботите не може да се разчита постоянно заради непредсказуемите метеорологични условия.

В статията се припомня впрочем как Путин разпореди след подобна "пряка линия" да бъде затворено "до месец" вонящо бунище край Москва. Проблемите с полигона обаче се решават и до ден-днешен, допълва "Известия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навигатор ,нещо си на хапчета.БВП им е 1, 25 милиарда.Колкото Испания.Далеч дори от Италия
130
1
 
2
 
! Отговори
Навигатор преди 5 години
Понеже много мразя тапанарщината и природната простота, ще помоля убитаците който разправят че БВП на Русия бил малък, да отворят ( кънтриметерс) за да млъкнат.Тази година БВП се изравнява със Германия 3,1 трилиона ( 5-ти в света) и отдавна издуха смешници като англия 2,2 трилиона, Франция 2,8 трилиона и т.н.
129
6
 
4
 
! Отговори
Беднюхи преди 5 години
Путин нека си лъже руснаците.Те са огглупели от алкохол и бедност, от тежкия живот който водят от 700 години насам...
128
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Чета за Минимална заплата, чета за БВП и се чудя да плача ли да се смея ли?БВП е параметър измислен да хвърля прах в очите на хората - Особено разновидност БВП в $Ето ти пример колко МАНИПУЛАТИВЕН е този параметър2017г 364 дни курса Нац валута към $ е 1:1 на 365 ден се срива борсата и курса става 2:1 $БВП в нац валута е 1000000 единици колко според вас е БВП в $?Разбира се ще кажете 1000000/2 = 500000$Я погледнете пак предисторията?реално е 1000000$ - 1/2 оборота за последния ден в $
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До pkboevДнес сме 2018г., другарю. С гаранция сме ги подминали .
126
2
 
5
 
! Отговори
pkboev преди 5 години
Номинално БВП на глава от населението (данни от 2016 g.):България = 7,469 USDРусия = 8,748САЩ = 57,638https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita
125
3
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Смях :))))))))))))))), БВП на Русия е по - малък от на Южна Корея и Италия. Даже 10 пъти по - малък от на Япония. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Масовата заплата е около 200 лв.
124
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanzПокупателна способност говори ли ти нещо ?
123
9
 
6
 
! Отговори
Русия потъва преди 5 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого
122
6
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен: МРЗ? Любим показател на р'усофобските т'ролове. А ако сравним брутния национален продукт на глава от населението на Русия и България например, какво се получава? А този, който е на МРЗ (т.е. на минимална работна заплата) може и да няма кола изобщо.
121
5
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Както толкова обсъждаме "Пряка линия" в Русия. Нека поискаме Бойко да отговаря на въпроси та да го видим какво ще приказва. Но той е тарикат, дори и по време на избори бяга от диспут с Корнелия Нинова, пуска министрите си да приказват, а той се крие зад тях.
120
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиХайде сега сравни с МРЗ в САЩ колко бензин можеш да си купиш и същото за Рашка.
119
1
 
7
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
но рускините за пари не се продават, а българките го правят защото са принудени от бедността Ами ако е така, ние, българските мъже, с всички сили и средства трябва да се борим развратните рускини да заемат полагащото им се място на прости тутки. А честните българки, които проституират по принуда, да си живеят нормален живот.
118
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам, кой го интересуват руския бензин, руския дизел, изобщо какво ме брига това азиатско племе?
117
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по-големи нещастници от руснаците.
116
6
 
4
 
! Отговори
hhd преди 5 години
Дори бензина да е почти еднакъв като цена. Себестойността в русия е десетки пъти по-ниска, защото САЩ използват предимно шистов петрол.По-точно себестойноста в Раша е 2-3 долара на барел.
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аз съм спокоенТи си спокоен защото си ***. Като ти е празна главата, няма за какво да се притесняваш.
114
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До hhdЦена на литър бензин в САЩ 0.86$В Русия цената е 42 рубли за литърдолар рубла 1:61.8 или Руската цена е 0.67$ за литър
113
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До hhdПридурок, а тебе какое дело?Гледай си чушки, ты больше ничего не можешь
112
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 2015 година около 50 млн. американци са притежавали отрицателни активи и са влизали в 10% най-бедни хора на земята. Днес са се увеличили на 52 милиона.