Бивш шеф на НАТО: Русия може да окупира Украйна за дни!

НАТО е готова за руските танкове, но най-доброто е сдържането!
7 юни 2018 13:45, Елка Василева
216
Бивш шеф на НАТО: Русия може да окупира Украйна за дни!
Андерс Фог Расмусен. Снимка: архив, Reuters

Ако се стигне до военен сблъсък между Русия и Украйна, последната би била победена за няколко дни, заяви в интервю за "Ди Велт" бившият шеф на НАТО Андерс Фог Расмусен, който е нещатен съветник на президента на Украйна.

"Ако Русия пожелае, руската армия може да окупира Украйна за няколко дни, макар че през последните две-три години Украйна значително увеличи военния си потенциал в отговор на нападението срещу своята територия", каза Расмусен.

По думите му страните от НАТО са готови за „масирана атака на руските танкове“, но най-добрият начин за поддържане на мира е сдържането на евентуалния противник.

В същото време Расмусен подчерта, че Русия може да се присъедини към Алианса по което и да е време, пред условие че изпълнява съответните критерии.

"НАТО обаче до момента не е получила съответното заявление от Москва и честно казано, не мисля, че нещо ще се промени в близко бъдеще", добави политикът.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Алиансът не възнамерява да изолира Русия, пише РИА Новости.

"НАТО се придържа към двоен подход към Русия, който съчетава сдържане и политически диалог", посочи Столтенберг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
4
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бобипотокът от ненужна "информация" който бълваш, за да замажеш първото си изказване е просто феноменален. айде, вземи "ели", ако вече не е пенясал от купешки траминер, и отивайте да изпиете по една хладна бира, дано съм ви вързал хонорарите за днеска.
147
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Изгърбич Задвратян 152Защото в СССР са липсвали достатъчно количество качествени електронни елементи - Проблема с СССР/РФ се разреши някъде 2010 година когато чрез подставени лица РФ купи старите поточни линии на ИНТЕЛ от КитайТогава почнаха КРЕТ компанията да пуска през 6 месеца поредната нова РЕБ система, Почнаха да произвеждат ЕЛБРУС процесорите както за ПЦ така и за военни системиКалибър ракетите и прочиеда и Су-57 който без програмируеми чипове не може да съществува.
146
4
 
4
 
! Отговори
Ели :) преди 5 години
Изнервихме ли те, ми извинявай:)Няма лошо :)Та мусаката си я правя, истинската жена трябва да уважава съпругът.Той е Алфата и Омегата, и суши правя, и Икебана.Пък и сме ходили до Китай и Япония.Та в този смисъл, да се отрича Изтокът е незнание.Действително Русия мачка Украйна, бай дъ уей, завърших им най-елитният университет на украйнците, с "червена диплома" и представих БГ достойно.Нека бъдем реалисти, Русия е Русия, та дори и в бойните изкуства ни превъзхождат, поради близостта с Китай
145
0
 
12
 
! Отговори
Мда преди 5 години
И тоя е готов за скок през прозореца с вик:"Руснаците идат!"....
144
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Изгърбич Задвратян 148Практиката и при СССР и при другите страни които нямат пари е да УДЪЛЖАВАТ срока на годност на боеприпасите. Повечето подобни стрелби са тестови на боеприпаси с изтекъл срок за съхранение(над 10/20 години зависи)Всяка година се взема произволен боеприпас от дадена партида и се правят Учебно бойни стрелби - партидата е годна/негоднаПомните ли случая когато ракетата на наш КУБ се взриви едва ли не в скута на Президента Първанов - полимеризация на ракетното гориво
143
3
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Ели :)оди праи мусака на мъжо си с твойта любима тема, ако не си оня шизак с шепите хапчета дето ползва 30 никнейма. тогава, оди да си легаш.
142
1
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бобии що например армията на варшавския договор не е била унифицирана като образци въоръжение, като армията на нато? що братушките са били безкрайно лоялни и са ни продавали р23 за р24 щото е почти същото. национална сигурност - горедоле. полигон за искандери - колко искаш. сега сме в нато, т.е. няма да съкращават поделенията и ще ни говорят колко са мегаяки 30 годишните мигове за износ. няма лоши оръжия са мислели и полските хусари, атакуващи във формация танковете на вермахта.
141
1
 
4
 
! Отговори
Ели :) преди 5 години
Да не спамим за мечове, че ми е любимата тема, но като начало -Морихеѝ Уешѝба изобщо не е лош, всички БГ деца трябва да тръгнат оттам - първите 7.Относно Русия -Няма как да стане "Киевска Русь" да бъде отделена като история.На френски Анна е изписана като рускиня. Може да се похвалим с Олга -.Украйнците се наиграха, и прекалила!Как си представяш, в чисто исторически аспект, над Севастопол знамето на НАТО.Няма как да стане!В чисто хуманен и исторически план.Украйна направи голяма глупост
140
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ги окупира НАТО и САЩ е по-добре.
139
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Изгърбич Задвратян"един вид нас са ни дали скапани оръжейни системи, що сме евасимо яките. такале?"Няма скапани, лоши и прочие оръжияИма оръжия експлоатирани по всички правила и поддържащи заявените характеристики и оръжия които са оставени на самотек. Последните не могат да постигат целите си.Няма Стари и нови оръжия им оръжия с еди какви си характеристики и толкоз.Ако имаш един комплекс с обсег 2000м докато не смениш няколко неща като започнеш с боеприпаса не може да стреля на 5000м
138
1
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бобиотвори тубата, пиши "Missile fails" и ще видиш колко схемотехниката на народопсихологията за приятели се самонастройва и протокомплектира.
137
1
 
1
 
! Отговори
плешивия от Бразерс преди 5 години
умреш от схемотехника, народопсихология и човекочасове. зампромполитт фолклорно-естраден отговорник по пропагандата.
136
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха, ха... Русия да се присъединяла към натоШегаджии.Украйна не е в нато, няма нужда от излишни напъни да я защитават. Украйна си е руска зона на влияние с няколко милиона руснаци живеещи там и нато и Украйна ще се видят през крив макарон.Това е положението.
135
1
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Ели: Боби :)и като приятеля ти те изблъфира, че тва е техника с черпак, а не двуръчна сабя, щото ако не си специалист не можеш да ги различиш, и от миамото мусаши резко ставаш пикачу.
134
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянСССР оръжие се делеше на ОБЩО и управляемо(разбирай скъпо) - При общото реално нямаше никаква разлика.При управляемото оръжие ...СССР винаги имаше проблеми с производството на качествена електроника и по-точно постигане на характеристики СССР схемотехника е уникална с това че в повечето случаи това е отчетено и се само компенсира и самонастройва Естествено е по-сложна от западната която разчита на точни компонентиЕ за приятели се ползваха елементи не екстра качество
133
1
 
1
 
! Отговори
Ели: Боби :) преди 5 години
Дръжка за метла, бамбук, лист хартия, орлови нокти, тигрова ***,всичко това е оръжие, без да го осъзнаваме!Едно докосване до определена точка от тялото и си парализиран, и/или умъртвен, засегнато сърце, черен дроб, бъбреци.Да не говорим за желязната ризница, на живо го видях това чудо.Майсторите казва: "Цял живот практикуваш един удар", "преди да убиеш човек, трябва да се научиш да го лекуваш".Боби е прав!
132
7
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До venixрусия в момента не може да си позволи абсолютно нищо, освен предпразнично да вдига медийна пушилка. че хората там цъфнаха и вързаха с новите цени на горивата. имайки предвид какво става и с тукашните лакеи, най вероятно някой някъде е много лошо на червено.
131
2
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бобиедин вид нас са ни дали скапани оръжейни системи, що сме евасимо яките. такале?
130
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бобитоест ти оправдаваш руснаците, че са ни продали визуално приличащи неща вместо тия, които са на въоръжение щото "и так сойдет"? всяко противоречащо си твое изказване единствено и само доказва тезата ми, че са ни продавали гумени ножове, докато са мислели само колко килотона в колко ракети да пратят, ако тука стане нещо. тва военен съюз ли е или сватбарско афтерпарти?
129
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Изгърбич Задвратян"айде да ми не обясняваш че дървен нож върши същата работа като керамичен. ок?"За един бабанко дето прилича на трикрилен гардероб с четирикрилна надстройка няма никакво значение ще ти забие дървения кол и ще излезе от другата страна на тялотоВиж керамичния нож е за Гейши ще те целуне и докато падаш на земята ще те разфасова на филе и Суши, но за последното ще трябва да си донесе и рибка