Бивш шеф на НАТО: Русия може да окупира Украйна за дни!

НАТО е готова за руските танкове, но най-доброто е сдържането!
7 юни 2018 13:45, Елка Василева
216
Бивш шеф на НАТО: Русия може да окупира Украйна за дни!
Андерс Фог Расмусен. Снимка: архив, Reuters

Ако се стигне до военен сблъсък между Русия и Украйна, последната би била победена за няколко дни, заяви в интервю за "Ди Велт" бившият шеф на НАТО Андерс Фог Расмусен, който е нещатен съветник на президента на Украйна.

"Ако Русия пожелае, руската армия може да окупира Украйна за няколко дни, макар че през последните две-три години Украйна значително увеличи военния си потенциал в отговор на нападението срещу своята територия", каза Расмусен.

По думите му страните от НАТО са готови за „масирана атака на руските танкове“, но най-добрият начин за поддържане на мира е сдържането на евентуалния противник.

В същото време Расмусен подчерта, че Русия може да се присъедини към Алианса по което и да е време, пред условие че изпълнява съответните критерии.

"НАТО обаче до момента не е получила съответното заявление от Москва и честно казано, не мисля, че нещо ще се промени в близко бъдеще", добави политикът.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Алиансът не възнамерява да изолира Русия, пише РИА Новости.

"НАТО се придържа към двоен подход към Русия, който съчетава сдържане и политически диалог", посочи Столтенберг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
3
 
12
 
! Отговори
venix преди 5 години
Ако Русия пожелае, може да си сложи руския флаг и в/у Белия Дом. Не си правете бъзици с мечката.
127
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянР-23/Р-24 - втората има модул който позволява да се извършва захват на въздушна цел след изстрелване на боеприпаса - при което Р-24 е по-тежка и по-далекобойна (относително) от по-евтиния вариант Р-23. А двете ракети от страни освен ако не си Специалист или не прочетеш надписите не можеш да ги различишВсе пак винаги има вероятност Приятелите ти да се обърнат срещу теб
126
2
 
1
 
! Отговори
плешивия от Бразерс преди 5 години
До Тиневспоред некои братски държави ние сме агресори спрямо сърбия и македония, били сме се на страната на победените през 2рата световна, за разлика от италия и франция, и имаме нездрав интерес към убеждаването на татарите на борда на големия червен параход, че де факто са с прабългарски корен. в украина се учи български език. в русия ?мястото ни е там, при наглите фашаги!
125
1
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бобиайде да ми не обясняваш че дървен нож върши същата работа като керамичен. ок?
124
1
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бобиа ние защо нямаме същата комплектация? с какво копипаста от букви и цифри опровергава тезата ми, че след вечерта на тебе ще трябва, условно казано, да ти експлантират експортната версия на средство за самоотбрана от ***? де факто евтини или скъпи - руските пушки дето "ни ги били дали за консерви" са сакати. или скопени, по-точно. само че, ако си скопиш газовата на реното ще харчи по малко руска газ, а тука иде реч за сигурността на НРБ.
123
3
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
по скоро за няколко часа!
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Окупирането е най-лесното нещо. Ама после как ще ги удържаш 40 милиона враждебнонастроени хора? Как? Затова и Русия няма да окупира Украйна. Руснаците взеха каквото им трябваше - Крим, Донецк, Луганск.
121
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянНе човеко СССР като даваше оръжие го даваше в минимална за страната комплектация Обеснявам МиГ-23 и на Арабите и на България и СССР има едни и същи летателни характеристики. При арабите липсва модул РЕБ защот е скъпВ България има монтиран модул РЕБ но евтиния вариант 4 самолета с 4 модула А,Б,В,Г за 4 различни диапазонаВ СССР има един универсален модул но много по-скъп.Арабите имат на въоръжение ракети Р-3Т и Р-3П, ние Р-3Т, Р-3П, Р-23Т и Р-23Р, Р-60, СССР Р-24Т ,Р-24Р
120
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бобидобре, ще ти го обясня така, че да ме разбереш. отиваш в "клеопатра", трима пияни шебеци скачат да дърпат приятелката ти, ти вадиш регистриран газов пистолет, натискаш спусъка, и се оказва, че ударника е гумен, щото е целесъобразно, пистолета е версия на водния пистолет на приятеля ти, но дървен, а стоп патроните не работят щото истинските приятеля ти си ги пазел за сбора в село липен. така добре ли е?
119
10
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
Сигурно могат да влязат в Украйна за два три дни .Едно време руснаците влязоха в Авганистан за един ден ,но като почнаха да ги връщат в поцинковани ковчези се изтеглиха за за седмица
118
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянЗависи от договорките на харизан кон ...Ето пример с Румъния. Отказаха да купуват Т-72 а продължиха да човъркат по Т-55/62Сега Румъния има танк далечен братовчед на Т-55 собствено производство и разработка с 100мм оръдие което се оказа достатъчно ефективно при съвместни със САЩ стрелби с АбрамсиПолша произвежда Т-72 за износ но внася Леопард танкове от Германия...
117
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМАН ОТ АМОРТИЗИРАНИ НАТОВСКИ КАДРИ.
116
2
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Боби отново се е добрал до интернет :))))))))))))))))))) Бълва руска пропаганда на ангро! Все едно някой ще му се върже на глупостите. А Расмусен на колко ракии е разсъждавал?
115
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянЗащо са го правили? Защото е ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОЗащо ни е на нас Българите модули за стрелба по СР-71 - цялата територия на БГ се вижда от КЛАСИЧЕСКИ ТРАНСПОРТЕН РАЗУЗНАВАТЕЛЕН САМОЛЕТ ЛЕТЯЩ НА 15000м до Южната граница, Освен това над БГ минават 3 или 4 въздушни Европейски коридори където "Граждански" западни самолети могат и са снимали всичко.Защо ни е модул срещу Балони - Прелиащите над нас балони са пуснати от западнат граница на Австрия - Стратегическо инфо минимално
114
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бобием, не разбирам. ето ти доказателство - копипаста от някъде, прекъсната наполовина, и завършваща с и прочие. прочието сигурно е че системите въздух въздух на експортните руски самолети до днес са в категория "има какво да се желае", или че танковете за износ са НКС като сглобка, работа на възлови елементи (механизъм за зареждане) и даже качество на метала? фактът че голяма част от докараните "за приятели" верижни машини са отивали за основен ремонт след разтоварването , как е?
113
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянПак преувеличавашЕто ти описание на С-75 Волохов за СССР и за ПриятелиВолохов за СССР има следните допълнителни режими - съответно блокове електроника които да реализират функциитеДоплеров филтър за самолети като СР-71 летящи над 3000км/чБлок за стрелба в насрещен курс (модифициран вариант стрелба по 3 точки) срещу СР-71 единствен начин за прехват на това чудо от С-75Доплер филтър за височини носкоскоростни цели клас БАЛОНБлок стрелба срещу Балонии прочие
112
1
 
2
 
! Отговори
плешивия от Бразерс преди 5 години
До ТHE Патриотне може да си позволи ответния удар. наял се руснак е оксиморон. справка - енергетиката на задунайская.
111
2
 
1
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
Умора нямаш! Поспри се, почини си, пийни вода с хапче!
110
2
 
12
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
мисля че западните пихтии почнаха да затъват във собстената си пропаганда!Русия можела за дни да превземе украйна ,което не е лъжа де ,но факта ,че не го е направила за цялото това време през което натовските *** сипеха злъч и пропаганда и лъжи ,мисля че показва колко несъстоятелна е тезата за 'Агресивната Русия"
109
1
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бобитоест, като платиш за кило сирене и ти бутнат бидон суроватка щото си приятел, те поддържат в крачка? едно е сигурно, ако ожаднееш достатъчно и суроватката ще прекараш. твоите думи потвърждават само факта, че "приятелите" за русланд са били точки на картата, на които да падат ракетите, ако нато "Тръгне"