Бивш шеф на НАТО: Русия може да окупира Украйна за дни!

НАТО е готова за руските танкове, но най-доброто е сдържането!
7 юни 2018 13:45, Елка Василева
216
Бивш шеф на НАТО: Русия може да окупира Украйна за дни!
Андерс Фог Расмусен. Снимка: архив, Reuters

Ако се стигне до военен сблъсък между Русия и Украйна, последната би била победена за няколко дни, заяви в интервю за "Ди Велт" бившият шеф на НАТО Андерс Фог Расмусен, който е нещатен съветник на президента на Украйна.

"Ако Русия пожелае, руската армия може да окупира Украйна за няколко дни, макар че през последните две-три години Украйна значително увеличи военния си потенциал в отговор на нападението срещу своята територия", каза Расмусен.

По думите му страните от НАТО са готови за „масирана атака на руските танкове“, но най-добрият начин за поддържане на мира е сдържането на евентуалния противник.

В същото време Расмусен подчерта, че Русия може да се присъедини към Алианса по което и да е време, пред условие че изпълнява съответните критерии.

"НАТО обаче до момента не е получила съответното заявление от Москва и честно казано, не мисля, че нещо ще се промени в близко бъдеще", добави политикът.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Алиансът не възнамерява да изолира Русия, пише РИА Новости.

"НАТО се придържа към двоен подход към Русия, който съчетава сдържане и политически диалог", посочи Столтенберг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
4
 
5
 
! Отговори
usa = на джудже преди 5 години
Не е ждам нищо ли що в това. Украйна е част от Великата Руска Федерация. Крайно време е да си върне това което предателя Горбачов разпиля. Русия е Велика.
187
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До KOSTAS LINKE"ЧЕТОХ СКОРО, ЧЕ ТУРЦИЯ ЩЯЛА ДА КУПУВА РУСКИ СУ-57... произведени 5 броя" Костасчо вземи чети и провери информацията си преди да се излагаш в ефирСу-57 5 прототипа с непълна електроника и стари двигатели Ал-41Ф полетни тестове4 прототипа с пълна електроника и АЛ-41Ф електронни и оръжейни тестове1 прототип с пълна електроника и новите двигатели изделие 3012 серийни машини за 2018г - нулева серия - първи производствен стандарт с двигатели изделие 30 - за школата Кубинка
186
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 178И един мармот завива шоколад в станиол, знаем.
185
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До baikobaevкому е нужно да има рашка ?
184
2
 
8
 
! Отговори
baikobaev преди 5 години
АнонименКому е нужно да има военни организации!?
183
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Окупирането не може да стане за часове. Дори и само на Украйна завладяването ще отнеме дни, а за да я окупираш, това ще отнеме месеци организация. А за Европа да не говорим.
182
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО било готово за руските танкове..... Абе кой ти говори за руски танкове срещу НАТО бе, лалугер! Може ли някой да си представи, че ще някой ще окупира клиентите си? Та нали тогава той самия трябва да им дава парите да пазарят от него ;)))
181
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-скоро това може да стане за часове, а за няколко дни и цяла Европа.
180
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А един скромен човек на име Айнщайн каза: Не знам как ще изглежда трета световна война, но знам как ще изглежда четвъртата: с прашки и тояги.
179
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът с Русия е че те винаги са искали и опитвали да бъдат империалисти но не могат горките! Никога няма да влезнат в диалог с НАТО защото те винаги ще се опитват да доминират но не могат горките! Накрая ще ни вкарат в беля.Помнете ми думата.Тези ще ни вкарат в трета световна война.
178
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Не само 'двоен подход', но и двойни_стандарти...
177
2
 
9
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 5 години
Ako Rusia be6e re6ila da savseme Ukraina,dosega 6te6e da e sabravila.Nito AMERIKA,NITO NATO 6tiaha da I popre4at.Vidiahte li kakvo se slu4i v Siria.Ne saka4aite me4kata dokato spi.
176
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** влезе в час! И що чак сега бе продажник?!-:)
175
4
 
41
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Много ясно,че един генерал,който си получава заплатата от НАТО ще плаши данъкоплатците с Русия,защото в противен случай,както казваше Тръмп,че НАТО е остаряла организация и трябва да се закрие. Въобще Русия няма намерение да завзема Украйна. Ако тя имаше такова намерение щеше да го направи още с анексирането на Крим. Дърти изкуфяли дядовци,на които им идва края на дните им искат заедно с тях да си отиде целия свят.
174
2
 
36
 
! Отговори
Как... преди 5 години
...НАТО щеизолира Русия, като последната за един час може да взриви света от ядрени бомби точно двадесет пъти? Писна ми от *** като този псевдо генерал, които насаждат само страх, за да продават остаряло американско оръжие. Go hone yankee!
173
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До l,,аз глупостите на историята писана за нас от юдо-масоните, много добре я знам ...според тези глупости, ние Българите сме били някакво монголоидно племе дето е живяло в колиби ....''Там е работата че ти явно НИЩО не знаеш а си от хората които учат историята от блоговете на разни псевдо историци каквито напоследък се навъдиха много и бълват глупост след глупост.
172
2
 
5
 
! Отговори
l преди 5 години
До Анонимен"Много удобно е някой да оправдава своята неграмотност с някакви кухи фрази като ,,Лъжливата еврейска история'' "аз глупостите на историята писана за нас от юдо-масоните, много добре я знам ...според тези глупости, ние Българите сме били някакво монголоидно племе дето е живяло в колиби ...... запитвал ли си се как така еврейската история ното веднъж не спомена великата империя - Тартария !? ... и най-вече защо това не се споменава
171
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз работя програмист в Русия !Три години бях в Англия не бях доволен.Няма да ви посочвам моята заплата, защото не всеки получава подобна.По моите наблюдения мога да споделя че до няколко години Русия ще е доста стабилна економически!Хората са доста наперени и платежоспособни, ходя с колеги до Финландия на почивка, ако ги нямаше Руснаците които отиват и оставят там по 4-5хиляди евро за няколко дена, ще загинат цели райони !Руско семейство си купува моторна шейна за пет дена и я зарязва!
170
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Случайно попаднах на руски сайт, където пенсионери се оплакват колко им са ниски пенсиите. Един дядо коментираше колко му е трудно, защото взимал минимална пенсия равна на 300 долара /около 270 евро/. Не знам колко е истина, но в България минималната пенсия е 100 евро. Та за какъв рев говорим не знам. Горките руснаци, които взимали ужасно ниски пенсии и колко били зле.
169
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До лМного удобно е някой да оправдава своята неграмотност с някакви кухи фрази като ,,Лъжливата еврейска история''