Путин: Скрипал не са отровени с бойно отровно вещество

Икономиката на Русия ще нараства, уверен е президентът
7 юни 2018 14:52, Елка Василева
132
Путин: Скрипал не са отровени с бойно отровно вещество
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия не са били отровени с бойно отровно вещество, каза Владимир Путин. Президентът на Русия отговаря в пряк ефир на въпроси на избиратели. Броят на въпросите към президента е достигнал 2 милиона. 

Путин посочи, че ако срещу Скрипал е било използвано бойно отровно вещество, те щяха да загинат на място. Слава Богу, това не се случи, подчерта Путин. Той отбеляза, че е трудно да се коментира, докато Русия няма достъп до разследването и достъп до самата Юлия Скрипал.

Путин каза също така, че Западът гледа на Русия като на заплаха и конкурент, но тя трябва да защитава интересите си и да се стреми към компромиси. "Тази западна политика е погрешна", каза Путин.

Руският лидер изтъкна, че санкциите са начин за сдържане на Русия, а безкрайните обвинения създават база за прилагане на мерки, сдържащи, както си мислят тези, които прибягват до такива средства, развитието на Русия.

Държавният глава на Русия смята, че западните партньори постепенно започват по необходимост да нормализират отношенията си с Русия.

Той подчерта, че разбирането, че нова световна война може да сложи край на цивилизацията, трябва да пази от глобален конфликт. "Страхът от взаимно унищожение винаги е сдържал водещите държави от резки движения и ги е принуждавал да се уважават взаимно", каза още Путин.

Той подчерта, че това разбиране трябва да възпира всички от предприемане на извънредно опасни за съвременната цивилизация действия на международната арена.

Лидерът на Русия посочи също, че оттеглянето на САЩ от договорите за контрол на оръжията е заплаха и че САЩ разпростират юрисдикцията си извън границите си, включително и в Европа.

Трябва не да сдържаш когото и да било, включително Русия, а да установяваш конструктивно взаимодействие, каза Путин.

Путин каза също така, че твърденията за намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г. са нелепи и че той може да ги окачестви единствено като шега.

Владимир Путин, който се опитва да повиши жизненото равнище в Русия в началото на новия си президентски мандат, се опита да успокои руснаците за състоянието на икономиката в телевизионния маратон, при който той отговаря на въпроси на руски граждани, предаде Ройтерс.

Путин, който спечели нов мандат през март, от 2001-а всяка година използва телефонната връзка с гражданите, при която те да му задават въпроси. Той използва годишната пряка телефонна връзка с гражданите, за да се представи като решителен борец за отстраняването на проблемите на вътрешния фронт и твърд защитник на интересите на Русия на световната сцена.

Критиците казват, че събитието, което се провежда дни преди Русия да бъде домакин Световната купа по футбол, е нагласена постановка в театъра, чиято цел е руснаците да могат да изпуснат парата и да се почувстват така, сякаш могат да повлияят на бюрократичната система отгоре надолу.

Путин и неговите съветниците казват, че това е незаменим механизъм за измерване на общественото мнение и за запознаване с реалните проблеми на хората.

"Ние се насочваме в правилната посока. Ние сме поели по пътя на стабилния икономически растеж. Да, това е скромен растеж, но това не спад", посочи Путин.

Путин каза на човек, който се обади от кабината на камиона си, че е съгласен с него, че цените на бензина се увеличават прекалено бързо. "Това е неприемливо", каза Путин.

Руската централна банка прогнозира икономически растеж на между 1,5 и 2 на сто тази година, отбеляза Ройтерс.

При отговорите на въпроси на пряката телефонна линия миналата година президентът, който сега е на 65 години, обеща да изкорени спиралата на бедността, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

За Владимир Путин това е първата "пряка линия" от новия му шестгодишен мандат на висшия пост и 16-ата от 2001 г. насам. До момента той е участвал в предаването 11 пъти като президент и 4 пъти като премиер, предаде ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странно, Русия постоянно се чувства застрашена и за това територията и е най-голяма.
83
1
 
2
 
! Отговори
ИНДИАНЕЦ преди 5 години
ЛЕЛЕ- САЩ- ЛЕЛЕ!!! "ВЕЛИКАТА МЕЧКА" ДО "ПОПОКАТЕТЕПЪЛ" !; ВИЕТНАМ И ХИРОШИМА; НАГАЗАКИ И ГРАНАДА; КУ.Р Е ЯЯ И ПАНАМА ; НАТЮ И ДЖЪРМАНИЯ -РОБИНЯТА; МВФ И СБ ; Г-7-8 И СИ ...ПАДНАЛА; ДА ИЗКУПИМ ГЪРЦИЯ; ЧИЛИЙСКИ МЕД И ПИНОЧЕТ ; УАДА-/все британски имена/ -"А- СЕГА ВАЩА М.***-руска"! ; ЦЪР-ЦЪР -УУУ .../ЦРУ/ И СВЕТА- "КУПЕН И ПРОДАДЕН" ОТ "ВЕЛИКИЯТ ЕВРЕЙСКИ/ГЛАВНО БАНКЕРСКИ/ -БИЗНЕС- свят" ! / НО ЧРЕЗ ЩАТСКИЯ ДОЛАР / !!!!!!!
82
3
 
3
 
! Отговори
Хи хи преди 5 години
Плешивата кремълска Борджия лъже като дърт ром;))Хептен се опече в лъжите си;))
81
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думи на умен лидер според мен.
80
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 8===oПоредния опорно точков Аз съм ОЗ от Хим войски на БА - малко практична теория за такива като тебНЕРВНО ПАРАЛИТИЧНА ОТРОВА(Зарин, VX, Новичок ако щеш)при попадане в кръвообращението попада в мозъка и ПОРАЗЯВА НЕРВНИТЕ ЦЕНТРОВЕ ОТГОВАРЯЩИ ЗА ЖИЗНЕНИТЕ ФУНКЦИИмалка/недостатъчна концентрацияПоразяват се по-маловажните центрове - появяват се СИМПТОМИ(пример произволно уриниране)няма гаранция при лечениеТерминална концентрацияВдишай Издишай Вдишай Спри да дишаш Сърцето спря СМЪРТ!!
79
2
 
9
 
! Отговори
РОССИЯ преди 5 години
САЩ СИМВОЛИЧНО ОБЯВЯВА ЧЕ СА ИСХАРЧИЛИ 3 МИЛЯРДА ДОЛАРА НА УКРАЙНА ЗА ЦВЕТНАТА РЕВОЛЮЦИЯ.БЕЗ СТРАХ БЕЗ СРАМ И ЧУСТВО ХВЪРЛИХА ВИНАТА НА РУСИЯ ЧЕ НЕМОЖАХА ДА СИ СЛОЖАТ БАЗИТЕ ВКРИМ ОТ ЯД САЩ САНКЦИОНИРА РУСИЯ С ПОМОЩА НА ЕС ОЩЕ МАЛКО ОСТАНА ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ САЩ НЕ ГИ ПУКА ОТ НИКОИ И НИКОЯ СТРАНА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА.САЩ ИСКА А СИ ПРОДАВА ГАЗТА В ЕС НО ЩЕ ПАДНАТ НА КОЛЕНЕ ПРЕД ПУТИН САЩ С ТЪРГОВ. СИ ВОИНА ПРОТИВ ЕС ЗАПОЧНА ОТ 1.ЮНИ МАКРОН СЕ КЛАНЯ НА ТРЪМП САЩ НЕ ЩЕ ДА ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ САЩ ИМА ДЪЛГ 3 ТРИЛ
78
12
 
3
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Има максимум 5 човека ,които да се съмняват ,че русия е отровила Скрипал.Дори най-безкритичните русофили знаят.1. Обаче приемат отричането ,като някаква форма на защита спрямо любимото им вождче ***-ин2. Правят пореден опит да се самоубедят в правотата на русия. Въпреки ,че русия губи на идеологическия и на икономическия фронт.
77
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Путин
76
1
 
9
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Муа хааМа Вие сериозно ли?Оправете си Ци-то.В Сирия като намериха БГ оръжия, значи ли, че БГ нападна Асад.Омразата води до извън хуманни състояния, близки до 9 -тото измерение.То бива, бива, зимайте жената и децата, и на почивка.Може да минете и без хилядарка на ден.Здравето е по-важно!
75
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 80 АнонименМного ти е широка устата та всичко може да се случи ....
74
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 77 Различни светове ...Дааа, различни светове . Едни се трудят създават семейства , деца а други с извратени наклонности се дрогират и прайдваттттт
73
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СВРЪХ НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ ИЗМАМНИК МАСОВ УБИЕЦ АНТИХРИСТ!
72
0
 
6
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 5 години
До Различни светове ... Хората в тези страни мислят да полети до марс, докато над 50% от човешката раса мизерства и гладува.
71
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странно-най големите в Европа-макрон и меркел му ходят на крака при него а тук се намират някакви мишки които не го харесват ?? Странно ??
70
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало ако някой не знае за какво са санкциите срещу Русия, да му припомня !Здържане икономиката на страната !Кой пиши че биле изостанали ?Трябва или да не е добре с мозъка или е платена *** !
69
35
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Ако не беше казал, че икономиката ще нараства, можеше и да му повярвам за Скрипал.Путин е професионален лъжец, също като наш Борисов.
68
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е цирк, ами класика в жанра сапунена евразийска опера в стил Жириновски от началото на 90те.
67
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цирк.
66
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя от многото ботокс в лицето е загубил всякаква мимика. Кожата си е опънал като на бебешко дупе. Много иска да е млад и красив горкия.
65
28
 
9
 
! Отговори
24/7 преди 5 години
С тези честни сини очи , как да не му вярват братушките , а и човек от народа е Вовата. Старогръцка трагикомедия .