Лидерите на ЕС удължиха санкциите срещу Русия

Те бяха наложени през 2014 г. заради анексията на Крим
29 юни 2018 07:54, Елка Василева
92
Лидерите на ЕС удължиха санкциите срещу Русия
Снимка: архив, Reuters

Лидерите на ЕС се споразумяха на срещата си на върха в Брюксел да продължат икономическите си санкции срещу Русия с шест месеца, до края на януари, заради анексирането на украинския полуостров Крим и подкрепата й за бунтовниците, сражаващи се с правителствените войски в източна Украйна, съобщи Ройтерс, като се позовава на официален европейски представител.

Санкциите са наложени на руски банки, отбранителни фирми и петролни компании и забраняват на европейците да правят финансови инвестиции в Русия.

Те бяха наложени през лятото на 2014 г., в разгара на кризата в Украйна, няколко месеца след като Русия анексира Крим и проруските бунтовници предприеха настъпление в източна Украйна, припомня АФП, цитирана от БТА.

Освен това ЕС наложи санкции на близо 150 души, включително приближени на руския президент Владимир Путин. Техните авоари в европейски банки са блокирани и те нямат право на визи за ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
32
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
НОРМАЛНО ОТНОШЕНИЕ НА МНОЗИНСТВОТО- *** В БРЮКСЕЛ КЪМ ДЪРЖАВА ,КОЯТО НЕ ПРИЗНАВА ИДЕОЛОГИЯТА ИМ !!! ЯВНО СЛОЖИШ ЛИ ПОЛИТИЧЕСКА ВРАТОВРЪЗКА -НЯМАШ ОТНОШЕНИЕ КЪМ ФУТБОЛА !!!
73
0
 
31
 
! Отговори
Американ преди 5 години
То Русия и Тръмп им виновни за всичко на пендералите в Брюксел...
72
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТе и Боинг ще произвеждат в Русия.Цял свят се беше събрал там.
71
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво от това. Всички тия от ЕС драпат за руска газ щото иначе няма кой да им я кара с корабите нали, драпад за руският пазар, там са и "Филип Морис" и " Ме,цедес", и Форд " и "МаN" имат си "Северен поток " 1 и "Северен поток " 2. Всичко е на книжка , а ние какво хвалят ни, потупват ни, ще ви приемем тук и там и това е всичко.
70
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА НА СВЕТОВНИТЕ БОРСИ ДНЕС Е 78 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ БРЕНТ.Цената на газа - и с малка, и с голяма буква, расте пропорционално.
69
2
 
33
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 75Акциз върху Горивата и Пропан Бутан газ(пише се с малка буква за разлика от Газ с голяма буква което означава Метан) - и това ако е малко ела ми се обади.
68
5
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ЕХ АМИ АКО ПУТИН ВРЪТНЕ КРАНЧЕТО НА ГАЗТА ЗА ЗИМАТА КОИ САНКЦИИ ЩЕ БЪДАТ ПО ЕФЕКТИВНИ. А ЗА ПИТАЩИТЕ КЪДЕ Е СИ ПРОДАВА ГАЗТА ДА НЕ СЕ КАХЪРЯТ ИМА КЪДЕ ДА ГО ПРОДАВА.
67
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
25% от бюджета на България идват от "Лукойл"..Вярваш ли си?
66
7
 
42
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 70Ехх ОПОРНО ТОЧКОВ1. Украинци избиват Украинци в Донбас Украйна за пореден път усложнява обстановката2. РФ до колкото знам не е сваляла ГРАЖДАНСКИ САМОЛЕТ виж УКРАЙНА един път ДОКАЗАНО е СВАЛИЛА Ту-154 с Евреи на Борда и МНОГО ВЕРОЯТНО(Highly Likely) е свалила боинга МН-17 3. Аз съм ОЗ от Хим Войски - Истинските Убийства с БОВ(и радиоактивни вещества) са толкова грозна гледка че няма как да се сгрешат с ФЕЙКОВЕТЕ ЗАЛИВАЩИ НИ ОТ НОВИНИТЕ
65
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тюх да му се не види. Русия направи такива големи отстъпки на ЕС, намали с 50% убийствата на украинци и сирийци, намали с 50% убийствата с БОВ и радиоктивен чай , вече 3 години не е сваляла пътнически самолет, увеличи с 50% сярата в руския нефт, заплашва със спиране на газа, а тези нещастници продължават да налагат санкции на Непабедимая и Несъкрушимая.
64
2
 
35
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 67НевольоНевольоооооНееевольооооооНяма да отговори, я па да вземем да си запретнем ръкавите и да се оправяме сами кой как може.Криво ляво оправили работата и се прибрали по живо по здраво.
63
3
 
38
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 66Анонимни май ти сам самия се правиш на морозилка!В Русия няма свобода на печата, интернет и прочие???Само една забележка представи си ситуацията Руски, Украински, западни блогери, политици, политолози в РУСКОТО МЕДИЙНО ПРОСТРАНСТВО да защитават СУБЕКТ ОБВИНЕН В ТЕРОРИЗЪМ И НЕ САМО ТОВА А ХВАНАТ С ВЗРИВНИ ВЕЩЕСТВА И СЪУЧАСТНИЦИ и да го сравняват с ЖУРНАЛИСТ обвинен в Украйна по не знам какви си статии включително държавна измяна заради ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ДЕЙНОСТно не в РФ а в САЩ
62
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тия санкции още повече укрепват руската икономика. Нали тъй троби?
61
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бобито това да не ти е Европа, където хората да могат да си пишат свободно в и-нет бе мурзилко, как ще намериш такъв човек, като в момента в който надигне глава руските окупанти го смазват
60
4
 
37
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 64Дай линк за поне един Български Блогер колкото и да е нескопосан блога или сайта му от Крим моля?Потвърди с НЕЩО думите си. Разбери не казвам че НЯМА БЪЛГАРИ В КРИМ - казвам - НИЕ(ОБЩЕСТВОТО) НЕ ЗНАЕМ ЗА ТОВА
59
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
напълно нормално поведение на проруски предтели, според които в Крим няма българско малцинство, според същите до 1989 и в бесарабия нямаше българско малцинство, за тях научихме след 1990 година, същите тия ни лансираха и идеята на коминтерна за македонска нация
58
6
 
41
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 58Умнико ако имаше толкова много Българи щяхме да знаем.А относно Татарите не само че им признаха езика за приравнен към ДЪРЖАВЕН, но и имат собствени телевизии и блогери които показват какво става там - Само за възстановяване на някакви техни древни дворци (Сараи)(Туристически обект) Русия е отделила милиард рубли и това само за 2018
57
2
 
33
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 55"Чак през 2003 г. страните успяват да подпишат договор, който да формулира ясно техните сухопътни граници. Той обаче не включва морските и те остават основен, нерешен проблем.""Чак през 2012 г., по време на срещата в Сочи между Янукович и Путин, двете страни успяват да се договорят за делимитация на морските граници, както в Азовско, така и в Черно море."
56
3
 
35
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 55"Интересен момент тук е, че след разпада на СССР, при формирането на ОНД, са подписани договори, които формират териториалните граници между Русия и Украйна. Проблемът обаче е, че когато Украйна става независима, тези договори фактически са подписани от субекти, които според международното право вече не съществуват.""Чак през 2003 г. страните успяват да подпишат договор, който да формулира ясно техните сухопътни граници. Той обаче не включва морските и те остават основен, нереше
55
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пфффв Крим живеят към 20 хиляди етнически българи, в миналото преди 2-та световна война са били над 35 хиляди, депортирани от Сталин, теб не те ли вълнува съдбата на тия българи, да си видял някоя българска медия която да посети селата с българско население там и да покаже положението им? а то хич не е розово, много хора там загубили спестяванията си в следствие на руската окупация, руски мафиотски организации им налагат принудително изкупуване на продукцията, теб не те ли вълнува съдбата им