Просто прилика или близначки? Една история като филм

Две сестри се оказаха разделени от поредица грешки, но случайността ги събра
30 юни 2018 19:19,
8
Просто прилика или близначки? Една история като филм
Кадър: "Дарик"

Порeoдица от грешки и една щастлива случайност разделят две жени при раждането им, а после ги събира в една история, достойна за филмова лента.

Рускините Ксения Музафарова и Улияна Кисельова са близначки. Те били разделени погрешка веднага след раждането си от медицинския персонал в местната болница. И се срещат 33 години по-късно в град Перм, в подножието на Урал, благодарение на една случайност.

Двете жени разказаха за играта на съдбата през пролетта пред руска телевизия, а сега обявиха, че ще съдят лекарите за причините им вреди.

Ето и сторията им, разказана от "Дарик":

На 5 декември 1982 година Галина Шилова ражда близначки в болница в Перм. Тя и съпругът ѝ Владимир кръщават дъщерите си Уляна и Яна. Втората тежи едва 1.5 килограма, поради което трябвало да бъде оставена за известно време на грижите на лекарите и е преместена в друга болница.

Майката и Уляна впоследствие се прибрали у дома. Междувременно заради грип посещенията в болницата, където е била Яна, не се разрешавали. Когато лекарите сметнали, че малката вече може да си отиде вкъщи, баща ѝ отива да я вземе.

"Донесоха ми я увита в одеяло. Сестрата, която ми я подаде, разтвори одеялото и попита: "Това ли е вашата дъщеря?" "Разбира се", отговорих аз", спомня си Владимир, който взел детето си.

Докато двете деца растели, разликите между тях ставали все по-явни и като външен вид, и като поведение. Но това не будело притеснения нито в родителите, нито в роднините, или в самите деца, защото всички смятали, че близначките са двуяйчни.

Оказва се обаче, че причина за притеснения е имало, защото едното момиче е било размемено в болницата с друго дете.

Така Ксения попаднала в чужд дом. Нямала баща, а майка ѝ Елена не проявявала достатъчна грижа и скоро изгубила родителските права над дъщеря си и сина си. Ксения и брат ѝ били настанени в дом за деца.

"Разбира се, животът не беше лесен, нямах родители, нямаше кой да ме приласкае и да се погрижи за мен", спомня си Ксения. Първоначално тя се казвала Любов, но сменила името си, когато била 22-годишна, защото чувствала, че "не е нейното".

33 години по-късно случайност връща Ксения при истинското ѝ семейство и събира двете сестри. През 2015 година приятелка на Уляна – Елена, видяла на улицата нейна двойничка. Елена се обадила на Уляна и ѝ разказва, че я видяла, а тя ѝ отговорила, че това е невъзможно, тъй като си е вкъщи и гледа телевизия.

Елена решила да последва жената, която влязла в близко кафене. Така се запознала с Ксения, снимала се с нея и пратила фотоса на приятелката си. Елена записала телефона на Ксения и няколко дни по-късно двете сестри се видели очи в очи.

Пред руска телевизия Уляна и Ксения разказаха, че съпоставяли дати и събития и станало ясно, че съдбата се опитала да ги срещне още в детството. Когато били 7-годишни, били в един и същи детски лагер, но в два различни отряда. Приятелка на Ксения ѝ споделила, че видяла момиче, което досущ прилича на нея, но малката не обърнала особено внимание.

Междувременно двете жени вече са семейни и са станали майки, като Ксения има три деца, а Уляна двама сина.

Другата сестра на Уляна също вече е майка, като тя и нейният син живеят при родителите ѝ. Галина и Владимир Шилови споделят, че вече имат три дъщери и тяхното отношение към Яна по никакъв начин не се променя.

Уляна и Ксения са си направили и ДНК тест, който потвърждава, че те са сестри. Те и родителите им са завели дело срещу държавни институции за общо 55 млн. рубли (725 000 eвро) за причинените вреди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
6
 
! Отговори
при преди 5 години
Комунизъмът
6
0
 
8
 
! Отговори
Сп???нс преди 5 години
като бях в университета ни занимаваха един семестър с психология /или нещо подобно/ , работата е че тогава научих, че лудите професори не са запазена марка на Холивуд. По цял свят са се провели и документирали много психо-социални опити с деца и в сравнение с това на което са били подложени в името на науката - кучето на Павлов е било галеник на съдбата.
5
3
 
11
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 5 години
Точно тук, в този сайт преди 2-3 дена имаше статия за разделени тризнаци. Нарочно. Експериментално. В САЩ. Единият от трите в последствие се самоубива след цялата история. Дали само в Русия се случват такива неща - не, не само в Русия. И в САЩ, и в България, и в други страни, но информацията за другите страни не стига до вас, защото никой няма интерес да Ви я предостави, а Вас Ви мързи да потърсите.
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 само там ли. Така ми мислиш. И в България стават, гледай в Ничия земя една история от 21 век в българска болница, как казват, на родителите, че бебето е починало и това е биологичен ***. Проплакало бебе, починало и родителите не могат да го погребат. Но бебето го няма. Акт за раждане има. Как ли живеят тези хора?
3
10
 
6
 
! Отговори
Мужик преди 5 години
Все нормально.
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социален експеримент?Ще бъде разсекретен 2060г.
1
61
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
Само в Русия може да стане такова нещо.