Пътят пред Русия и Владимир Путин: Глобализация или самоизолация

Пропагандата в Москва ще продължи, прогнозира Михаил Крутихин
Обновена: 30 юни 2018 22:17 | 30 юни 2018 22:05, Екип на Bloomberg
148

9822 гледания   |  Още видео

Пътят на Русия е определен от общата картина на глобализация в света, защото алтернативата би означавала самоизолация за страната.

Това каза Михаил Крутихин, енергиен и политически анализатор от RusEnergy, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

"Пътят на Русия е определен от общата картина в света, която е свързана с глобализацията. Вие не можете да направите отделна икономика в някоя страна без да се опрете на водещите технологии, които могат да бъдат осигурени от водещите западни компании, но и не само от тях, а и от Япония или Китай също. Ако непрекъснато говорите за това прословуто заместване на чуждите стоки с руски или създавате инвестиционен климат, който практически изключва западните инвеститори, защото те дори нямат защитени права в юридическия им смисъл, това означава само едно - самоизолация. А това е равнозначно на консервация и технологична изостаналост".

По думите на експерта четвъртият мандат на Владимир Путин няма да промени нищо в страната.

"Ще продължава и през следващия период пропагандата за това колко е голяма ролята на Русия на световната сцена. Без значение, че ще се влошава материалното положение на гражданите на Русия, смятам че ще има някаква образно казано "възглавница за безопасност" за режима на г-н Путин. Населението е готово да пожертва част от жизнения си стандарт, заради това Русия да има значителна роля на световната арена".

Русия се намеси във войната в Сирия само заради утвърждаването си на международната сцена.

"Преди това тя беше изхвърлена от такива формати като Г-8 , престанаха да се съобразяват с нейните ръководители, да не я канят на сериозни места, където се взимат сериозни решения. Тогава в Русия беше взето решението, че с този ход Москва ще повлияе негативно върху цялата антитерористична операция в Сирия и ще принуди останалите да седнат с руските политици на една маса за преговори. Това е единствената ѝ цел, защото тя няма нито политически, нито икономически или пък военни интереси в Сирия".

Според Крутихин политиката на Русия в Близкия изток е "смешна", понеже държавата се опитва да създаде приятелства абсолютно с всички.

"Не е възможно едновременно да сте приятели с Катар и Саудитска Арабия или пък с Иран и Саудитска Арабия. Не е възможно в Сирия да подкрепяте кюрдите и заедно с това да подкрепяте Ердоган. Това е доста противоречива политика, която няма да доведе до кой знае какви политически дивиденти".
 


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 7 месеца
" СВЕТОВНАТА ЕВРЕЙСКА КОМБИНАЦИЯ " ТРЯБВА ДА СИ ДАДЕ СМЕТКА , ЧЕ ТЯХНАТА ГЛОБАЛИЗАЦИЯ НЯМА ДА МИНЕ !!! ДА ,ВЛАДЕЯТ ДОЛАРА И КОМАНДВАТ САЩ , НО НА ИЗТОК СА БЛОКИРАНИ ; В АРАБСКИЯ СВЯТ СА БЛОКИРАНИ ; КЪМ ЮЖНА АМЕРИКА СА БЛОКИРАНИ ...И ВОПЪЛЪТ ИМ ЗА" ГЛОБАЛИЗАЦИЯ ПО ТЕХЕН ТЕРТИП" НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ /ОСОБЕННО ПО ВРЕМЕ НА ТЪРГОВСКА ВОЙНА НА ЗАПАД / !!!
124
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да,така е.Но съществуват множество пътища за Глобализация.Русия върви по правилния път.Запада няма и най-малка представа,копко неосъществима и опасна е "псевдоглобализацията" която натрапва на Белите хора.
123
10
 
7
 
! Отговори
ПАВ преди 7 месеца
Защо на Русия и викат кочина, мнозина не знаят,защото където живеят прасетата отделно от хората на мястото му викат кочина, така Русия живее отделно от цивилизационният свят стотици години(с изключение на Петър |) заради чувство за малоценност ли не знам, но народът и живее в кочина.
122
2
 
5
 
! Отговори
Я па ти... преди 7 месеца
До Хахаха 118 Еърбъс с главна буква , а Русия с малка буква. Що така бе Миме ? Така ли уважаваш "бротска" Русия ?Хахаха!
121
3
 
6
 
! Отговори
Я па я...! преди 7 месеца
Самоизлагация.
120
5
 
10
 
! Отговори
Анто преди 7 месеца
Този е голям смешник.
119
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Днес, засрамете се !
Има и по-добри идиотски "анализи"
118
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Съжалявам само честните,образовани и търпеливи руснаци те не заслужават тия беден живот които ги принуждава да живеят ПУ тя и олигарсите му.
Русия притежава 1/6 от територията на света и може би повече от половината от половината му природните богатства !
Представяте ли си ако това бъде ръководено за благото на 110 млн руснаци! Та те трябва да са най богатите на света и всички да им завиждат , а какво се получава народа беден олигарсите богати и изнасят печалбите в САЩ и Европа.
Руснаци докато щ
117
9
 
18
 
! Отговори
Хахаха преди 7 месеца
Това платено мнение на поредната пробита розова капачка.нищо не може да спре развитието напред на русия.а голяма част от тези технологии за които говори платената капачка се правят точно в русия.дори половината от проектите на Еърбъс се правят в руски конструктори бюра.факт.
116
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До русская кочину
Слаб по руски! Двойка! Зле живеят, а населението им расте. Ние живеем прекрасно, но вчера паднахме под 7 милиона! А бяхме 9 при лошия бай Тодор! Ровим по контейнерите, квичим и се жалим и все някой ни е виновен! А ни мързи-и!
115
1
 
5
 
! Отговори
Канадиец2 преди 7 месеца
И като са 10 човека в тоя апартамент и едни работят, а други са на социални помощи и нямат проблем с наем от 1200-1300 долара. Ама такива като мене, дето искат да живеят само с жена си какво да правят като тия свалиха заплатите навсякъде на минимума, понеже живеят като животни и колкото и да изкарат все им се вижда много
114
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 108
Анормален, научи пони малко руски! ПЕТР ПЕРВыЙ (или Великий)! Ама пък славна държава се получи - на три континента! Необятна, богата, силна! Ще види края на мнаго други империи и държавици! Слава России!
113
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
*** приравни русия с африканските държави. Изолация и мизерия, явно си го заслужават руснаците.
112
10
 
30
 
! Отговори
To6 преди 7 месеца
ПЪЛЕН СМЯХ, ПОРЕДНИЯТ ЛАЛКО. РУСИЯ ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-СИЛНА И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ЕДИН ОТ ВАЖНИТЕ ФАКТОРИ В СВЕТА
111
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колко ученика застреляха днес в САЩ?
110
6
 
34
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 7 месеца
Путин каза - Никога няма да позволим времето на Горбачов и Елцин да се върне !
109
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много съм загрижен за психическото здраве на русофилите, освен че очевидно то е нездраво и много разклатено от слугуването на Москва, сега трябва да бъде и подготвено за неминуемата кончина на Русия.
108
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Язък, изобретението на на царь Пьотр Первой наречено Русия просъществува само 300 години и изживява последните си дни.
107
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пропагандата в Москва ще продължи до изчезването на Русия, прогнозира Михаил Крутихин.

Българските русофили да се прекръстят на мокшофили по името на новата държава на мястото на днешното подмосковие и коренния блатен народ мокши населяващ тези области.
106
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Индия одобри сделката с Русия за противоракетните системи С-400 въпреки натиска на Вашингтон.